02.02.2011 | A
V Tirani za dobro ozračje v Stožicah


Slovensko nogomento reprezentanco 9. februarja v Tirani čaka pripravljalna tekma z Albanijo, selektor Matjaž Kek pa je objavil seznam 21 nogometašev. Tokrat so v kadru trije novinci, selektor pa ima nekaj skrbi s poškodbami.

Do tekme štadionu Quemal Stafa je ostalo še sedem dni, selektor Matjaž Kek pa je objavil prvi reprezentančni seznam v novem letu. “Gre za prvi zbor v novem letu pred izredno pomembnima tekmama v nadaljevanju kvalifikacij. Zaradi februarskega termina tak zbor vedno nosi različna izhodišča posameznih igralcev, eni so že v tekmovalnem ritmu, drugi začenjajo s pripravami. Na seznamu so trije novinci, vratar Vid Belec, ter branilca Siniša Anđelkovič in Mitja Viler. Gre zato, da damo priložnost tudi nekaterim novincem.”

Tekma z Albanijo, ki je bila nekaj časa pod vprašajem zaradi nemirov v Tirani, je zadnja pred tekmama z Italijo in Severno Irsko, kar ji daje večjo pomembnost kot si nemara lahko predstavljamo ob dejstvu, da gre za prijateljsko tekmo. Selektor Kek želi v tem času pridobiti informacije o ekipi in igralcih, ki mu bodo pred marčevskima tekmama dali pomembne odgovore: “Vemo kakšno izhodišče imamo v samih kvalifikacijah in zelo pomembno je, da vidimo v kakšnem stanju so posamezni igralci, ter da poskušamo z dobro igro in dobrim rezultatom ustvariti pozitivno vzdušje pred marčevskim spektaklom v Stožicah. Februarski termin je pomemben tudi zato, ker se je zaključil prestopni rok in se bodo igralci lahko zopet popolnoma posvetili igrišču. Nekaj naših igralcev je bilo zelo vročih v tem prestopnem roku, ampak zdaj je to za njimi.”

V zadnji tekmi proti Gruziji v Kopru, ko so Slovenci igrišče zapuščali s sklonjenimi glavami, selekor pa z videnim ni bil najbolj zadovoljen. Zato je tekma z Albanijo priložnost, da se napake iz Kopra odpravijo: “Tekma v Tirani nam mora pokazati več kot tekma proti Gruziji, saj smo tam storili preveč napak. Ampak pomembno je, da se osredotočimo na našo igro in na našo pripravo, ki nam je že dosedaj prinesla pozitivne rezultate in nenazadnje nas pripeljala do 16. mesta na Fifini lestvici.”

Sicer pa se slovenske izbrane vrste tudi tokrat niso ognile poškodbe. Če je selektor še pred kratkim lahko z veseljem pogledal na seznam igralcev in ugotavljal, da ni večjih težav, pa je takorekoč čez noč na vidik prišla morebitna večja težava. Težave z mišico ima namreč prvi vratar Samir Handanovič, bolečino v preponi pa je po včerajšnji tekmi začutil tudi kapetan Robert Koren. “Kar se tiče poškodb, ki bi lahko vplivale na spremembo tega seznama, ima problem z mišico Samir Handanovič, ki danes ne bo branil za Udinese, v naslednjih dneh pa bomo videli, kako se bo ta poškodba odvijala. S Samirjem sva včeraj govorila in naredili bomo vse, da bi lahko v Tirani branil, ampak kot sem rekel, v naslednjih dneh bomo videli kako bo potekala rehabilitacija, potem pa bo naša zdravniška služba skupaj s Samirjevim klubom ugotovila, če je Handanovič sposoben za nastop. Žal pa nas je danes presenetila tudi novica o težavah s prepono Roberta Korena, vendar kaj več v tem trenutku še ne morem povedati,” je pogovor zaključil Matjaž Kek. Sicer je že pred objavo izbora zaradi poškodbe iz kombinacij izpadel Haris Vučkič.

Nogometna zveza Slovenije je sicer v prejšnjem tednu podrobno spremljala dogajanje v Tirani, po informacijah pridobljenih s strani ministrstva za zunanje zadeve, ambasade Republike Slovenije v Albaniji in albanske nogometne zveze, pa se je situacija v Albaniji mirna, zaradi česar tekma na Quemal Stafi ni več pod vprašajem.

Seznam igralcev:

Vratarji:

Samir Handanovič (Udinese, ITA), Jasmin Handanovič (Empoli, ITA), Vid Belec (Crotone, ITA)

Obrambni igralci:

Siniša Anđelkovič (Palermo, ITA), Mišo Brečko (FC Koln, NEM), Boštjan Cesar (Chievo, ITA), Bojan Jokič (Chievo, ITA), Matej Mavrič Rožič (KSV Superfund, AVT), Marko Šuler (Gent, BEL), Mitja Viler (NK Maribor)

Zvezni igralci:

Armin Bačinovič (Palermo, ITA), Valter Birsa (AJ Auxerre, FRA), Josip Iličič (Palermo, ITA), Andraž Kirm (Wisla Krakow, POL), Robert Koren (Hull City, ANG), Dalibor Stevanovič (Vitesse, NIZ), Aleksander Radosavljevič (ADO Den Haag, NIZ)

Napadalci:

Zlatko Dedič (Bochum, NEM), Zlatan Ljubijankič (Gent, BEL), Milivoje Novakovič (FC Koln, NEM), Tim Matavž (FC Groningen)

 

Seznam igralcev za pripravljalno tekmo z Albanijo

Tekst: NZS/MaK
Foto: Drago Wernig - TAKA

SORODNE NOVICE

  • 09.04.2024 | A
    Šeško, Šporar in Karničnik znova med strelci
    Minuli konec tedna so bili znova na delu slovenski reprezentanti. Tokrat je bila strelsko uspešna trojica. Benjamin Šeško je Leipzigu z golom pomagal do visoke zmage nad Freiburgom, v Prvi ligi Telemach se je z novim zadetkom izkazal Žan Karničnik, napadalec Andraž Šporar pa je po vstopu v igro z zadetkom odločil atensko-solunski derbi.
  • 26.03.2024 | A
    Portugalci klonili v polnih Stožicah, z goloma Gnezde Čerina in Elšnika do prestižne zmage
    Nogometna reprezentanca Slovenije je pred 16.432 gledalci v Stožicah prekinila 11 tekem dolgo zmagovalno serijo Portugalske. Za prestižno zmago Slovencev sta na prenovljeni zelenici zadela Adam Gnezda Čerin in Timi Max Elšnik.
  • 26.03.2024 | A
    Slovenija danes s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko.
  • 25.03.2024 | A
    Kek: Če ne bomo pravi, lahko sledi porcija
    Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek ob 20.45 v razprodanih Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko. Kljub slovitemu tekmecu v slovenskem taboru poudarjajo razmišljanje predvsem o sebi in to, da bodo morali biti boljši kot na Malti.
  • 24.03.2024 | A
    Pomembne informacije pred tekmo s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca se bo v torek, 26. marca 2024, ob 20:45 v Stožicah pomerila s Portugalsko. Ker je osrednji slovenski stadion za nogometni spektakel že dalj časa razprodan, je Nogometna zveza Slovenije pripravila posebne napotke, ki vam bodo olajšali prihod na prizorišče tekme in izboljšali navijaško izkušnjo.
  • 24.03.2024 | A
    V polnih Stožicah je vse mogoče
    V idiličnem okolju Nacionalnega nogometnega centra Brdo, je slovenska nogometna reprezentanca opravila nov trening pred torkovim spektaklom v Stožicah.
  • 23.03.2024 | A
    Slovenci z mislimi že pri Portugalski
    Slovenska nogometna reprezentanca je po četrtkovem remiju na Malti opravila regeneracijo in pričela s pripravami na torkov obračun s Portugalsko
  • 22.03.2024 | A
    V prodaji vstopnice za obe junijski tekmi
    Slovenska nogometna reprezentanca bo stopnjevala formo za evropsko prvenstvo 2024 pred domačimi gledalci. Varovanci Matjaža Keka bodo v junijskem terminu odigrali dve pripravljalni tekmi v ljubljanskih Stožicah, ko jim bodo nasproti stali Armenci in Bolgari. Vstopnice za obe tekmi so že v prodaji.
  • 21.03.2024 | A
    Na Malti do neodločenega rezultata
    Nogometna reprezentanca Slovenije je v Ta'Qaliju odigrala prvo pripravljalno tekmo v sklopu priprav na evropsko prvenstvo v Nemčiji. Po presenetljivem vodstvu Maltežanov je za končnih 2:2 zadel Benjamin Šeško.
  • 21.03.2024 | A
    Slovenija danes z Malto
    Slovenska nogometna reprezentanca bo danes ob 19. uri igrala prvo pripravljalno tekmo za letošnje evropsko prvenstvo v Nemčiji. Slovenci bodo gostovali na Malti.

DELI NA