14.10.2015 | U17
V Srbijo po napredovanje

Slovenska reprezentanca do 17 let bo v petek v Srbiji začela kvalifikacije za evropsko prvenstvo, ki ga bo prihodnje leto gostila Belorusija.

Dve najboljši v elitni del

V uvodnih kvalifikacijah nastopa 44 držav, Slovenija pa sodeluje devetič. Napredovanje v elitni del kvalifikacij si zagotovita prvi in drugi ekipi v vsaki skupini. V zadnji fazi bo igralo 24 reprezentanc (tam sta že Nemčija in Francija), na evropsko prvenstvo pa potuje šest zmagovalcev skupin in najboljša drugouvrščena reprezentanca.
 
Kvalifikacije za EP 2016:

1. krog, 16.10.
Slovenija – Srbija (14.00)

2. krog, 18.10.
Slovenija – Švica (14.00)

3. krog, 21.10.
Slovenija – Litva (14.00)

Na voljo vse igralke

Slovenska reprezentanca se je zbrala v Termah Čatež, odkoder jutri zjutraj potujejo v Srbijo. »Odzvale so se vse vabljene igralke, veseli dejstvo, da so potrdile možnost udeležbe tudi vse igralke s čakalne liste, ena izmed njih pa je bolna in bi ji bila udeležba onemogočena. V taboru ji želimo čim prejšnje okrevanje in povratek na nogometne zelenice,« uvodoma pove selektorica Tina Kelenberger, ki večjih skrbi nima. Medicinska služba se bavi s sanacijo manjših poškodb.

Na evropsko prvenstvo Slovenija potuje v postavi Savina Gustinčič (ŽNK Maribor), Nika Šapek (KNK Fužinar), Maruša Česnik (KNK Fužinar), Ksenija Živadinovič (KNK Fužinar), Tjaša Kumer (ŽNK Radomlje), Zala Vindišar (ŽNK Radomlje), Jana Intihar (NK Krim), Nika Pintarič (NK Krim), Sara Agrež (ŽNK Rudar Škale), Tamara Janković (ŽNK Rudar Škale), Izabela Križaj (ŽNK Ajdovščina), Tina Lukšič (ŽNK Krka), Vita Šiftar (ŽNK Pomurje), Sara Makovec (ŽNK Pomurje), Tinkara Frangež (ŽNK Pomurje), Nika Čuček (ŽNK Ptuj), Urška Bratuša (ŽNK Ptuj) in Adrijana Mori (ŽNK Radlje).

Dobri pogoji za delo

»Verjamem, da se malenkosti sanirajo, da bodo dekleta fizično in psihično pripravljena na težke obračune,« nadaljuje selektorica, ki pohvali pogoje, ki so jih pričakali v Termah Čatež. Včeraj je ekipa trenirala enkrat, poudarek pa je bil na taktiki.

»Dekleta so vsekakor visoko motivirana, tukaj jih moramo kar malo kontrolirano držati nazaj, da v želji ne pregorijo. So mlade in veliki večini bodo to prve kvalifikacije. Na treningih so željna dokazovanja, med njimi vlada zdrava tekmovalnost, zato so skrbi za prvo enajsterico sladke,« pohvali selektorica svoje varovanke.

Ambiciozno v kvalifikacije

»Naši aduti so vsekakor dobro vzdušje v ekipi, povezanost ter medsebojna pomoč posameznic v igri. Pozitivnih rezultatov se lahko nadejamo zgolj s homogenostjo in pozitivnim ekipnim duhom ter poslušnostjo v ekipi. V ciklu preteklih priprav so bile karakterno močne, na igrišču pa so dokazovale, da zmoremo tudi, ko smo šibki in ko se stvari v štartu in v določenih delih tekme ne izidejo, kot bi si želeli. Kar na nekaj pripravljalnih tekmah nam je uspelo narediti preobrat. Ko smo bili na dnu, smo vajeti prevzeli v svoje noge in spreobrnili tekmo. Karakterno tako močno ekipo, ki je pripravljena poslušati, popravljati napake in se podrejati ekipi, moramo imeti v ciklu težkih kvalifikacij, ki so pred nami,« pa selektorica ne skriva ambicij, ki jih premore ekipa.

Tekst: D.P.
Foto: U.J./Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 26.03.2024 | U17
  Kadeti za konec klonili proti Norveški
  Slovenska kadetska izbrana vrsta je odigrala še zadnje srečanje elitnega kroga kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo do 17 let. Varovanci Muamerja Vugdalića so proti Norveški izgubili z 2:1. Edini zadetek je dosegel Žužek.
 • 23.03.2024 | U17
  Kadeti nemočni proti Španiji
  Slovenska kadetska izbrana vrsta je odigrala še drugo srečanje elitnega kroga kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo do 17 let. Varovanci Muamerja Vugdalića so morali priznati premoč Španiji, ki je v polno merila petkrat.
 • 20.03.2024 | U17
  Kadeti na uvodni tekmi elitnega kroga brez točk
  Kadetska reprezentanca Slovenije je elitni krog kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2024 začela s porazom. Varovanci Muamerja Vugdalića, so na uvodni tekmi morali priznati premoč gostiteljici turnirja Avstriji.
 • 19.03.2024 | U17
  Kadetska reprezentanca uvodoma proti Avstriji
  Slovenska izbrana vrsta do 17 let je pred dnevi odpotovala v Avstrijo, kjer bo v prihodnjih dneh tekmovala v elitnem krogu kvalifikacij za UEFA evropsko prvenstvo do 17 let. V skupini 7 se bo pomerila z Avstrijo, Norveško in Španijo. Vse tekme slovenske kadetske reprezentance bodo v prenosu na kanalih NZS.
 • 11.03.2024 | U17
  Vugdalić izbral za elitni krog
  Slovenska reprezentanca do 17 let bo med 20. in 26. marcem sodelovala v elitnem krogu kvalifikacij za Uefa evropsko prvenstvo do 17 let, ki se bo letos odvilo na Cipru. Slovenski selektor izbrane vrste U17 Muamer Vugdalić je objavil seznam nogometašev, ki se bodo na kvalifikacijskem turnirju ob Avstriji, Španiji in Norveški borili za uvrstitev na zaključni turnir. Vse tekme tudi na kanalih NZS.
 • 07.03.2024 | U17
  Kadeti se iz Srbije vračajo z zmago in remijem
  Kadetska reprezentanca Slovenije je v Stari Pazovi odigrala še drugo pripravljalno tekmo z vrstniki iz Srbije. Izbranci Muamerja Vugdalića so po torkovi zmagi tokrat remizirali. Sedaj je na vrsti elitni krog za preboj na EP, ki se bo pričel 20. marca. 
 • 05.03.2024 | U17
  Slovenija pred elitnim krogom premagala Srbijo
  Kadetska reprezentanca Slovenije je v Stari Pazovi odigrala prvi pripravljalni obračun z vrstniki iz Srbije. Izbranci Muamerja Vugdalića so slavili z zadetkoma Beljkaša in Šunte.
 • 26.02.2024 | U17
  Sledi še zadnja preizkušnja pred začetkom elitnega kroga
  Slovenska reprezentanca do 17 let bo konec marca pod vodstvom Muamerja Vugdalića nastopila v elitnem krogu kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Pred tem se bo v sklopu priprav dvakrat pomerila z reprezentanco Srbije. Obe tekmi bosta odigrani v začetku marca v Stari Pazovi.
 • 08.02.2024 | U17
  Slovenija na drugi tekmi remizirala z BiH
  Kadetska reprezentanca Slovenije je v Zenici odigrala še drugo pripravljalno tekmo z vrstniki iz Bosne in Hercegovine. Izbranci Muamerja Vugdalića so tokrat iztržili remi.
 • 06.02.2024 | U17
  Slovenski kadeti dobili prvega od dveh obračunov z BiH
  Kadetska reprezentanca Slovenije je v Zenici dobili prvo od dveh pripravljalnih tekem z vrstniki Bosne in Hercegovine. Izbranci novega selektorja Muamerja Vugdalića so slavili z 0:3.

DELI NA