V Slovenijo prihajajo evropske prvakinje

Ženska futsal reprezentanca je opravila vikend priprave v Račah, kjer so varovanke selektorja Dejana Krambergerja opravile štiri kvalitetne treninge. Dekleta so vadila marljivo in zavzeto, selektor pa prek takih in podobnih priprav želi razširiti bazo igralk, ki bi v prihodnje lahko nosile večje in odgovornejše breme v izbrani vrsti.

V Srbijo

Slovenska vrsta se bo v mesecu maju predstavila na tujem, saj so med 28. in 31. majem čaka turnir v Srbiji. Poleg gostiteljic in Slovenije bosta nastopili še Slovaška in Češka. Ekipe pa se bodo pomerile med sabo. Dva tedna pred odhodom v Srbijo čakajo izbrano vrsto še priprave.

Prihajajo Španke

Vrhunec leta za futsal izbrano vrsto pa zagotovo predstavlja november, ko v Sloveniji gostuje Španija, aktualni evropski prvak. Slovenija se bo s Španijo pomerila 5. in 6. novembra, konec novembra oz. prvi teden decembra pa je na vrsti še gostovanje na Poljskem.

Prihodnje leto bo v znamenju kvalifikacij za Euro 2021.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 13.05.2019 | Futsal ženska A reprezentanca
  Članice na priprave, konec maja v Srbijo
  V drugi polovici leta pa se obeta pravi spektakel: v Slovenijo prihaja Španke, aktualne evropske prvakinje, ki bodo z našo izbrano vrsto igrale 5. in 6. novembra. Decembra odhajajo članice na Poljsko, kjer bosta tekmi z domačinkami 7. in 8. decembra.
 • 05.07.2018 | Futsal ženska A reprezentanca
  Slovenke dobile tekmice v kvalifikacijah za Euro 2019
  Danes je Evropska nogometna zveza Uefa v Nyonu opravila žreb (pred)kvalifikacij za 1. futsal evropsko prvenstvo članic, ki bo na sporedu februarja 2019. Slovenska reprezentanca bo pot na premierno prvenstvo Stare celine iskala na Hrvaškem!
 • 04.07.2018 | Futsal ženska A reprezentanca
  Upa na še več igralk in ugoden žreb za Euro 2019
  Če je bil kdo izjemno ponosen po tekmah na Slovaškem, je bila to zagotovo kapetanka futsal reprezentance Tanja Vrabel. Po uspešni nogometni karieri se je odločila, da se preizkusi v sodniških vrstah. A je vmes sprejela izziv in se preizkusila v futsalu. Ni ji žal. Redno obisku dodatne treninge futsal reprezentance in pogleduje proti Nyonu, kjer bo jutri Slovenija dobila tekmice v boju za Euro 2019!
 • 21.06.2018 | Futsal ženska A reprezentanca
  Slovenija v glavni del kvalifikacij
  Slovenska ženska futsal reprezentanca zavzeto nadaljuje s treningi in pripravami na novo sezono. Petega julija pa bo naša reprezentanca, ki jo vodi selektor Dejan Kramberger, dobila tekmice v kvalifikacijah, ki bodo potekale v dveh delih.

DELI NA