V Šiški brez zmagovalca

Prvi polfinalni obračun pokalnega tekmovanja Hervis med Interblockom in Mariborom je postregel s štirimi zadetki, zmagovalca ni bilo.

Nogometaši Maribora so še drugič v dobrem tednu dni gostovali pri ljubljanskem prvoligašu. Po slabi predstavi iz preteklega tedna, ko so izgubili kar s 4:1, so se tokrat le nekoliko zbrali in iz prvega polfinalnega obračuna iztržili neodločen izid 2:2 (0:1). S tem so si, pred povratno tekmo, ki jo bosta moštvi odigrali 29. aprila na Ljudskem vrtu, priigrali ugodno izhodišče za preboj v veliki finale.

Začetek srečanja je minil v nadvladi štajerskih nogometašev, ki so svojo premoč potrdili v 14. minuti, ko so povedli z golom Marcosa Tavaresa. Dejan Školnik je prodrl z leve strani igrišča, podal v sredino, brazilski nogometaš pa nastavil desno nogo in žogo poslal v ljubljansko mrežo. Po zadetku so oživeli tako nogometaši kot tudi 1800 gledalcev, ki so napolnili tribuno šišenskega stadiona. Četa Darka Milaniča bi v 26. minuti s strelom Eldevina Džinića lahko povišala razliko, vendar je napadalec meril previsoko. Domači v prvem delu srečanja niso bili nevarni, poizkušali so le z nekaj streli od daleč, vsi po vrsti pa so se končali izven igrišča.

Branilci naslova so po odmoru na igrišče stopili bolj odločno, kar se jim je obrestovalo v 67. minuti, ko je po predložku Zorana Zeljkovića kapetan domače enajsterice, Ermin Rakovič z glavo poslal žogo v gol. Veselje pa ni trajalo dolgo, saj so Mariborčani odgovorili tri minute za tem in znova povedli, tokrat po prostem strelu Zorana Pavloviča, ki je z dobrih dvajsetih metrov gostujoče nogometaše popeljal v vnovično vodstvo z 1:2.

Pet minut zatem je bil rezultat, predvsem zaradi napake Aleša Mejača znova poravnan. Nespretno posredovanje v kazenskem prostoru, kjer je Mejač igral z roko, je glavni sodnik Damir Skomina kaznoval z najstrožjo kaznijo, le-to pa je Rakovič izkoristil in domačim priigral remi. Sodnik je med srečanjem tudi sedemkrat pokazal rumeni karton, dobili so ga Berić in Čović pri Interblocku ter Nilton, Mejač, Volaš, Tavares in Pavlovič pri Mariboru.

Igor Benedejčič, trener NK Interblock: »Dvakrat smo zaostajali, kar je, kar se tiče igre težko, vendar smo vztrajali in pokazali dober nogomet. Rezultat je aktiven in v Mariboru bomo zagotovo poskušali doseči zmago.«

Rok Elsner, branilec NK Interblock: »V prvem polčasu smo prehitro izgubljali žogo, drugega pa odigrali res dobro. Čeprav v začetku tekme ni bilo veliko priložnosti, so gostje zadeli. Po polčasu smo nekoliko pritisnili in z agresivno igro dosegli dva zadetka.«

Darko Milanič, trener NK Maribor: »Bila je precej zanimiva tekma, kjer smo dvakrat imeli pozitiven rezultat, dvakrat vodili, na žalost pa nismo uspeli zmagali. Prejeli smo dva nepotrebna zadetka, vendar je imel Interblock več iniciative, bil nevaren in imel posest žoge na svoji strani. Tavares in Pavlovič sta po nekaj tekmah zopet zadela, kar je zelo pozitivno.«

Dalibor Volaš, napadalec NK Maribor: »Dvakrat smo povedli a dobili tudi dva poceni zadetka. Rezultat pred tekmo v Ljudskem vrtu je še vedno ugoden. Tam bo motivacija zagotovo velika. To je le polovica, prvi polčas. Čaka nas še povratno srečanje, kjer zagotovo gremo na zmago.«

Tekst: NZS/AP
Foto: Vid Ponikvar

SORODNE NOVICE

  • 08.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Pokal Pivovarna Union: Mura z Rogaško, Gorica proti Beltincem
    Po žrebu sta znana polfinalna para Pokala Pivovarna Union. Mura bo v Fazaneriji gostila Rogaško, Gorica se bo na svojem igrišču merila z Beltinci.
  • 04.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Beltinčani po podaljšku do mesta v polfinalu
    Beltinci so se kot zadnji uvrstili v polfinale Pokala Pivovarna Union, v podaljšku sta mrežo Ilirije zatresla Alan Kaučič in Jan Bruno Kralj.
  • 03.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Na Bonifiki odločali kazenski udarci, veselili so se Prekmurci
    Črno-beli iz Murske Sobote so se na Bonifiki razveselili preboja v polfinale Pokala Pivovarna Union. Dvoboj Kopra in Mure je bil odločen po strelih z bele točke, Prekmurce pa je z nekaj odličnimi posredovanji v igri držal Klemen Mihelak.
  • 03.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    V polfinalu dva drugoligaša, Goričani po preobratu izločili Radomljane
    V polfinalu letošnje izvedbe Pokala Pivovarna Union bosta zaigrala vsa dva drugoligaša, saj je Gorica izločila prvoligaškega tekmeca. Radomlje so sicer povedle z golom Nina Kukovca , a so Primorci po zaslugi Harisa Kadrića, Luke Baruce in Luke Marjanca prišli do preobrata in visoke zmage.
  • 02.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Slatinčani s tesno zmago v Kranju do mesta v polfinalu
    Nogometaši Rogaške so prvi polfinalisti Pokala Pivovarne Union. Slatinčani so v Kranju z izidom 3:2 premagali ekipo Triglava, ki je po zaostanku dvakrat izničila prednost gostov. Za zmago je v 72. minuti zadel Thalisson.
  • 01.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Še osmerica v igri za pokalno lovoriko
    Aprilsko nogometno dogajanje na sončni strani Alp bodo kot prvi odprli četrtfinalisti Pokala Pivovarna Union. Med torkom in četrtkom bomo dobili štiri polfinaliste.
  • 11.03.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Izžrebali pare četrtfinala Pokala Pivovarna Union, na Bonifiki obračun dveh nekdanjih prvakov
    Po žrebu v prostorih Nogometne zveze Slovenije so znani četrtfinalni pari Pokala Pivovarna Union.
  • 07.03.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Radomljani slavili v Ljudskem vrtu, Koprčani izločili branilce naslove
    Iliriji in Triglavu so se v sredo v četrtfinalu letošnje izvedbe Pokala Pivovarna Union pridružili še nogometaši Beltincev, Gorice in Radomelj, ki so v Ljudskem vrtu po preobratu izločili Maribor.
  • 05.03.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Med torkom in četrtkom za četrtfinale vstopnice
    Kdo si bo zagotovil mesto med osmerico? Med torkom in četrtkom bodo odigrane tekme osmine finala Pokala Pivovarna Union, prav vse dvoboje pa si boste lahko ogledali v prenosu Sportkluba ali na spletni strani NZS.
  • 29.11.2023 | Pokal Pivovarna Union
    V osmini finala tudi dva prvoligaška obračuna
    V prejšnjem tednu smo na tekmah tretjega kroga dobili šestnajsterico udeležencev osmine finala Pokala Pivovarna Union, danes pa so bili na sedežu NZS izžrebani pari osmine finala pokalnega tekmovanja.

DELI NA