V Radomljah odmeven nogometni turnir za mlajše selekcije

UKI Cup je edini mednarodni dekliški nogometni turnir v Sloveniji. Gre za dvodnevni turnir, ki ga organizira Ženski nogometni klub Radomlje. Na njem bodo tekmovale deklice U9, U11, U 13 in U 15. 2. in 3. marca 2019 bo na turnirju sodelovalo 39 ekip iz sedmih držav, med njimi iz Italije, Slovaške, Črne Gore, Hrvaške, Madžarske  in Avstrije.

ŽNK Radomlje vse od svoje ustanovitve, leta 2012 vztrajno raste ter od samega začetka gradi celotno tekmovalno piramido, od najmlajših osnovnošolk do članic in rekreativk. S profesionalnim delom licenciranih trenerk in trenerjev, vodstva in uprave kluba, strokovnega sveta ter mnogih drugih prostovoljcev se je klub uveljavil kot eden vodilnih na področju ženskega nogometa v Sloveniji. Do danes je v klubu nabiralo znanje in izkušnje že več sto deklet izmed katerih se jih je veliko prebilo v reprezentančne vrste. Trenutno v klubu trenira več kot sto deklet v vseh starostnih kategorijah; dodatnih sto redno vadi pod vodstvom naših trenerk in trenerjev v dekliških nogometnih krožkih na okoliških osnovnih šolah in na nogometnih uricah za najmlajše.

Vse naše selekcije vsako leto dosegajo rezultate, ki so v vrhu Slovenskega ženskega nogometa. ŽNK Radomlje od svojega nastanka dalje z vsemi selekcijami (DU11, DU13, DU15, DU17 in članicami) nastopa v ženski slovenski nogometni ligi, ki deluje pod okriljem Nogometne zveze Slovenije.

V začetku leta 2018 je bilo v Sloveniji registriranih približno 2500 igralk. Letno se število igralk neprestano povečuje. V tej luči ima posebno težo tudi misel predsednika UEFA Aleksandra Čeferina, ki je ob neki priložnosti dejal, „da potencial ženskega nogometa nima meja.“ Rdeča nit delovanja v ŽNK Radomlje je dekletom omogočiti zdravo, varno in prijetno preživljanje prostega časa ter kvalitetne pogoje za čim boljši nogometni in osebnostni razvoj.

Tekst: D.P., ŽNK Radomlje
Foto: ŽNK Radomlje 

SORODNE NOVICE

 • 26.05.2023 | Nogomet za vse (splošno)
  Na festivalnem dnevu 500 otrok
  Pretekli konec tedna se je v Nacionalnem nogometnem centru Brdo odvijal festivalni dan nogometa, ki se ga je udeležilo 500 otrok iz programa Regijskih centrov MNZ v kategoriji U12 in U13.
 • 23.09.2022 | Nogomet za vse (splošno)
  Dan slovenskega nogometa za vse in Uefa grassrots week
  Začel se je teden športa v katerem tudi nogometaši praznujejo temelje nogometne igre. Velika nogometna družina praznuje aktivno športno udejstvovanje skupaj z ostalimi športi na Kongresnem trgu v Ljubljani, kjer otroci in mladina dokazujejo, da je nogomet strast, želja in način življenja.
 • 20.09.2022 | Nogomet za vse (splošno)
  UEFA Grassroots konferenca v Madridu
  V Madridu je med 12. in 16. septembrom potekala UEFA Grassroots konferenca, ki je namenjena temeljem nogometa. Udeležile so se je vse članice Uefe in opazovalci ostalih konfederacij vključno s krovno svetovno organizacijo FIFA. Nogometno zvezo Slovenije sta zastopala Matjaž Jaklič in Rajko Korent.
 • 07.09.2022 | Nogomet za vse (splošno)
  Prihaja prva Žogarija v novem šolskem letu
  Od 9. do 11. septembra bo na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani potekal največji in najbolj obiskan sejem za družine v Sloveniji – Otroški Bazar, v okviru katerega se bo odvila prva letošnja Žogarija – Žogarija Fest.
 • 23.05.2022 | Nogomet za vse (splošno)
  Festivalni dan 2022
  V nedeljo je bil po dveh letih premora znova izveden tradicionalni festivalni dan nogometa igralcev kategorije U12 in U13. V športnem parku Kidričevo so se na treh odlično pripravljenih igriščih z naravno travo predstavile ekipe MNZ-jev z igralci letnika 2009 in 2010, ki obiskujejo program Regijski centri MNZ.
 • 19.05.2022 | Nogomet za vse (splošno)
  MNZ Ljubljana zmagovalka pokala regij
  Nogometaši MNZ Ljubljane so v finalu slovenskega pokala regij premagali MNZ Ptuj z 2:1 (1:0) in si priigrali nastopanje na mednarodnem prizorišču.
 • 08.02.2022 | Nogomet za vse (splošno)
  Informativni dan v nogometnem razredu NZS
  Informativni dan v Nogometnem razredu NZS bo potekal v petek, 11.2., ob 12 uri. Predstavitev bo potekala prek spleta, povezava pa bo na voljo v petek, 4.2. Tudi na spletni strani Nogometne zveze Slovenije.
 • 30.12.2021 | Nogomet za vse (splošno)
  Intervju: Branko Elsner
  Branko Elsner že dobrih 20 let na Nogometni zvezi Slovenije skrbi za usposabljanje slovenskih nogometnih trenerjev. Največ zaslug za to ima njegov oče, legenda ne le slovenskega nogometa, prav tako Branko Elsner.
 • 29.12.2021 | Nogomet za vse (splošno)
  Regijski centri za dekleta
  Ženski nogomet v Sloveniji ima bogato tradicijo, prav tako pa postaja vedno bolj prepoznaven. Klubi, nogometni razred za dekleta in reprezentančne selekcije dokazujejo, da ženski nogomet na vseh področjih zelo napreduje in se počasi približuje najuspešnejšim nogometnim državam.
 • 23.09.2021 | Nogomet za vse (splošno)
  Dan slovenskega športa in začetek tedna Nogometa za vse
  Slovenija praznuje dan slovenskega športa s posebno prireditvijo v ljubljanskem parku Tivoli, kjer je prisotna tudi Nogometna zveza Slovenije. Prireditev je obiskala množica otrok iz ljubljanskih šol, ki so se lahko preizkusili tudi v nogometni igri.

DELI NA