02.03.2023 | Ženska tekmovanja
V Radomljah 600 mladih nogometašic

V Ženskem nogometnem klubu Radomlje bodo tudi letošnji marec odprli z mednarodnim dekliškim nogometnim turnirjem.

Jubilejna deseta izvedba tradicionalnega turnirja je pred meseci dobila novega generalnega pokrovitelja in s tem tudi ime, saj ga je podprlo mednarodno priznano podjetje Medex. Medex Cup nadaljuje tradicijo turnirja, ki je bil doslej znan kot Uki Cup.

22 klubov, 11 iz tujine

Nastop na največjem dekliškem nogometnem turnirju v Sloveniji je potrdilo 22 klubov, kar enajsterica klubov pa prihaja iz tujine, iz Avstrije, Bosne in Hercegovine, Hrvaške ter Madžarske. V Ženskem nogometnem klubu Radomlje so ponosni na vse večjo mednarodno prepoznavnost turnirja, saj je zanimanje za nastop pokazalo še nekaj sredin, a so kapacitete za število prijavljenih ekip žal omejene z urnikom in razpoložljivo infrastrukturo. Prijavna mesta so bila v starostnih kategorijah DU13 in DU15 zapolnjena že dobra dva meseca pred turnirjem.

Ob domačih Radomljankah bodo na turnirju Medex Cup zaigrale še nogometašice Gažona Koinstal, Kopra, Mure, Olimpije Ljubljane, Podravja Aluminija, Posavja, Primorja Ajdovščine, Radelj, Škofje Loke in Trbovelj. Avstrijo bodo predstavljali trije klubi, dunajski Vösendorf, štajerski Schäffern in koroški Soccer Girl Academy Kärnten, ki je zdaj že tradicionalni udeleženec turnirja. Bosansko-hercegovske barve bo zastopalo SFK 2000 Sarajevo, madžarske pa Viktoria in Illes Akademia iz Sombotela. V Radomljah bodo gostili kar šest hrvaških klubov, Agram in Maksimir iz Zagreba, puljsko Istro 1961, čakovsko Međimurje, Rijeko ter Donat Zadar.

Organizatorji turnirja v dveh dneh tekmovanja pričakujejo skupno okrog 600 mladih nogometašic. Del tekem skupinskega dela turnirja za dekleta do 13 in 15 let bo tako odigran v Kamniku, v Športnem parku Virtus, na novem igrišču z umetno travnato površino. Izločilni in zaključni boji bodo izpeljani v Športnem parku Radomlje.

Deseto izvedbo turnirja Medex Cup ob številnih prostovoljcih omogočajo generalni pokrovitelj Medex, sponzorji in donatorji Triglav Zdravje, NLB Nova Ljubljanska banka, REAM, Avtohiša Kranj, Sumida Slovenija, Uki.si, Grande, Športni park Radomlje, Nogometna zveza Slovenije, Medobčinska nogometna zveza Ljubljana, Občina Domžale, Zavod za šport in rekreacijo Domžale, Krajevna skupnost Radomlje in drugi podporniki.

Da bo dvodnevni nogometni praznik še lepši, prireditelji v Radomlje in Kamnik vabijo tudi vse ljubitelje dekliškega nogometa. Spored turnirja najdete na www.znk-radomlje.si/medex-cup.

Tekst: ŽNK Radomlje Medex
Foto: FB ŽNK Radomlje

SORODNE NOVICE

  • 08.03.2024 | Ženska tekmovanja
    V Radomljah in Kamniku več kot 700 nogometašic
    Enajsta izvedba mednarodnega dekliškega nogometnega turnirja MEDEX CUP 2024 je zopet navdušila. V dveh dneh je v Radomljah in Kamniku svoje nogometno znanje prikazalo več kot 700 deklet iz Avstrije, Hrvaške, Madžarske, Slovaške in Slovenije.
  • 02.03.2024 | Ženska tekmovanja
    Že 11. turnir po vrsti
    Na dvodnevnem turnirju, ki bo 2. in 3. marca potekal v Radomljah in Kamniku, bo svoje veščine pokazalo več kot 700 mladih nogometašic iz Avstrije, Hrvaške, Madžarske, Slovaške in Slovenije.
  • 06.02.2024 | Ženska tekmovanja
    Praznik ženskega nogometa v Kidričevem
    V športrtni dvorani v Kidričevem sta za praznik ženskega nogometa poskrbeli Osnovna šola in vrtec Hajdina skupaj z ŽNK Aluminij. Festivala ženskega nogometa se je udeležilo 66 deklic, ki so uživale v nogometni igri. Najmlajše deklice, ki vadijo na naši šoli v okviru programa Uefa playmakers, so se pokazale gledalcem na svoji prvi javni tekmi.
  • 02.02.2024 | Ženska tekmovanja
    Po dekliških turnirjih U13 in U15
    Za nami so turnirji v Dobravljah (U13), Cerkljah (U15) in Radljah (U13). Prihajajoči nedelji prinašata še turnirja selekcij U11 (4.2. v Beltincih in 11.2. v Dobravljah) in U15 (11.2. v Beltincih).
  • 25.08.2023 | Ženska tekmovanja
    V prostorih Nogometne zveze Slovenije na Brdu pri Kranju so se v sredo, 23.8.2023 na strokovnem sestanku zbrali vodje mladinskih programov klubov v ženskih tekmovanjih.
  • 05.06.2023 | Ženska tekmovanja
    ŽNK Posavje do naslova državnih prvakinj
    Z zaključnim turnirjem DU13 se je sklenilo državno prvenstvo. Sklepni turnir je potekal v Nacionalnem nogometnem centru Brdu, naslova državnih prvakinj pa so se veselile nogometašice ŽNK Posavje, srebro je osvojila ekipa ŽNK Gažon Koinstal, bron pa ŽNK Podravje Aluminij.
  • 08.03.2023 | Ženska tekmovanja
    Rekordno število nogometašic
    Deseta izvedba mednarodnega dekliškega nogometnega turnirja Medex Cup 2023, ki ga Ženski nogometni klub Radomlje tradicionalno organizira v začetku marca, je bila polna mejnikov, v lepem vremenu pa je bil v ospredju odličen nogomet okrog 600 deklet.
  • 07.03.2023 | Ženska tekmovanja
    Zmaga za ŽNK Žalec
    Tekmovanje je potekalo v Športni hiši Radlje ob Dravi. V skupini A so tekmovale ekipe ŽNK Žalec, NŠ ŽNK Radlje, DNK Trbovlje in ŽNK Goričko; v skupini B pa ŽNK Obala Koper, ŽNK Mura, ŽNK Maribor in ŽNK Podravje.
  • 28.02.2023 | Ženska tekmovanja
    Peterica igrala v Kidričevem
    Minulo soboto je Ženski nogometni klub Podravje pripravil zimski dvoranski nogometni turnir deklet za selekcijo DU11. Na turnirju je sodelovalo pet ekip: Podravje Aluminij, Radlje, Koper Obala, Mura Nona bele in Mura Nona črne.

DELI NA