14.02.2015 | Pokal Terme Olimia
V Podčetrtku za pokalni naslov

Sobota in nedelja bosta v znamenju finalnega turnirja pokala Terme Olimia. Danes je na sporedu polfinale, v nedeljo pa finale. Kdo bo osvojil 20. naslov pokalnega prvaka, bo znano v nedeljo zvečer okoli 20.30., tekmovanje pa gosti Podčetrtek. Med udeleženci turnirja je tudi dvakratni pokalni prvak le Oplast iz Kobarida, za ostale tri ekipe pa bi bila to sploh prva pokalna lovorika.

V nedeljo bo podeljena tudi Zlata žoga, priznanje, ki ga podeljuje Komisija za mali nogomet pri NZS najboljšemu slovenskemu igralcu v minulem letu. Prenos tekem si boste lahko ogledali na Arena TV in Sportklubu.

Zgodovina pokala (prvaki):
2013/14 FC Litija
2012/13 KMN Bronx Škofije
2011/12 FC Predilnica Litija
2010/11 FC Litija
2009/10 FC Litija
2008/09 KMN Gorica
2007/08 Puntar Casino Safir
2006/07 Puntar Mercator
2005/06 Oplast Kobarid
2004/05 Oplast Kobarid
2003/04 Puntar Alpkomerc
2002/03 Svea Lesna Litija
2001/02 Svea Lesna Litija
2000/01 Maxi klub Celje
1999/00 Lesna industrija Litija
1998/99 Assaloni Cosmos
1997/98 Agencija Luvin
1996/97 Agencija Luvin
1995/96 Inženiring Šarbek

Dosedanji zmagovalci (19 tekmovanj):

9-krat: FC Litija
3-krat: KMN Puntar
2-krat: KMN Oplast Kobarid in Luvin Maribor
1-krat: Celje, KMN Gorica in KMN Bronx Škofije

Pokal Terme Olimia, polfinale, 14.2.
FC Ptuj – KMN Oplast Kobarid (18.00)
Potočje projektiranje Sevnica – Dobovec Pivovarna Kozel (20.30)

FC Ptuj – KMN Oplast Kobarid (18.00)

Ptujčani, vodi jih ambiciozni trener Sandi Furek, so z dobrimi igrami (stavijo na domač mlad kader) in ugodnim žrebom (v četrtfinalu so izločili NK Tržič 2012) uspeli priti do polfinala. Niso še rekli zadnje, po robu pa se bodo odločno postavili Oplastu. Aktualni državni prvak je že bil dvakrat pokalni prvak, vedno na tujem, nikoli doma. Trener Saša Leban opozarja, da se resno lotijo nižjeligaša s Ptuja. Ekipa iz Kobarida pa upa, da se jima ne ponovita leto 2014 in 2013, ko so izpadli v polfinalu. V dresu Oplasta bo tudi kapetan Jaka Sovdat, ki ga muči skrivnostna poškodba noge.

Sandi Furek, trener FC Ptuj:
»Mi smo svoje naredili. Pripravljamo se povsem neobremenjeno. To je tudi lepa prilika, da moji fantje vidijo, kaj in kakšen nivo tekmovanja jih čaka na njihovi nadaljnji športni poti. Če bomo odigrali, kot znamo, potem bomo dostojno branili klubske barve in pokazali, da smo upravičeno med štirimi v pokalu Terme Olimia.«

Žan Krajnc, kapetan FC Ptuj:
»Zasluženo smo v polfinalu pokala Terme Olimia, saj smo v četrtfinalu po ogorčenem boju premagali dobro ekipo Tržiča. Na pokalnem turnirju pa bi se radi pokazali v dobri luči. Ne bojimo se tekmecev.«

Saša Leban, trener KMN Oplast Kobarid:
»Glede žreba ni kaj dodati – dobili smo na papirju najlažjo ekipo. A to ne pomeni, da bo tekma lahka. Vsaka ekipa, ki je na finalnem turnirju, ima določeno kvaliteto. Pa naj igra v 1., 2., 3. ali pa v nobeni ligi. Morali bomo igrati pametno, brez borbe pa ne bo šlo. Treba bo pokazati več želje kot v jesenskem delu sezone. Na takih turnirjih odločata želja in lakota po zmagi!«

Jaka Sovdat, kapetan KMN Oplast Kobarid:
»Pričakujemo vsaj finale. Čeprav nam je jasno, da ne bomo kar tako prek Ptuja prišli tja. Ptujčani niso naivna ekipa, mi pa športniki, ki želimo osvojiti ta pokal!«

Potočje projektiranje Sevnica – Dobovec Pivovarna Kozel (20.30)

V obeh taborih ekipo sestavlja zdravniška služba, saj tako v Sevnici kot Rogaški Slatini prednjačijo poškodbe. Sevničani upajo, da bo po poškodbi mišice lahko pomagal Nenad Kurtić, zagotovo pa ne bo Mateja Kranjčeviča (poškodba vezi). Za vedro razpoloženje  taboru Sevnice so poskrbele tri vesti: Ševzet Mehič je še tretjič postal očka tretje hčerke (trener Jontez ima tri sinove), klub je dobil novega generalnega sponzorja Potočje projektiranje Sevnica, za nameček pa so bili izbrani za najboljšo ekipo leta 2014 v Občini Sevnica.

Precej skrbi ima tudi Aleš Poredski, ki vodi vodilno ekipo Dobovec Pivovarno Kozel. Mile Simeunovič najbrž ne bo mogel na parket, saj mu to preprečuje poškodovano koleno. Poredski je vesel, ker se vrača Matjaž Vojsk, ki ga je mučil hrbet. Domačini pa računajo, da bodo imeli bučno podporo s tribun. Ne skrivajo pa kozli, da bi radi do prve lovorike. Zavoljo izvrstne forme trojca Rok Mordej, Alen Mordej in Uroš Kroflič imajo ambicije in cilji trdne ter realne temelje.

Mitja Jontez, trener Potočje projektiranje Sevnica:
»To ni dileme – Dobovec Pivovarna Kozel je nesporni in absolutni favorit. Mi pa vemo, da bomo dali vse od sebe. Odloča ena tekma, možna so tudi presenečanja. A na strani gostov so tudi bogate izkušnje!«

Matej Zakšek, kapetan Potočje projektiranje Sevnica:
»Skušali bomo presenetiti Dobovec Pivovarno Kozel, ki je popolni favorit te tekme. Upam pa, da vsaj saniramo poškodbe, ki so nas prizadele. Računamo tudi na močno podporo s tribun.«

Aleš Poredski, trener Dobovec Pivovarna Kozel:
»V pokalu ni favorita, v eni tekmi pa je prav vse mogoče. Pričakujem polno dvorano in konkretno podporo s tribun. V zadnjih dneh nismo trenirali v popolni postavi, saj so bili naši igralci na reprezentančnem zboru, imamo pa tudi težave s poškodbami Mileta Simeunoviča in Matjaža Vojska.«

Rok Mordej, kapetan Dobovec Pivovarna Kozel:
»V soboto in nedeljo se bo zgodil velik futsal dogodek. Naša ekipa želi do naslova prvaka, kar pa bo zelo težko. Že v polfinalu nas čaka Sevnica, ki nima več možnosti v državnem prvenstvu, zato vse stavi na pokal Terme Olimia.«

Tekst: D.P.
Foto: D.P./Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 09.03.2024 | Pokal Terme Olimia
    Dobovec v 2. polčasu do 7. pokalnega naslova
    V Podčetrtku so pred polno dvorano s 4:2 premagali KMN Meteorplast Šic Bar, gole za naslov so dosegli Patrik Pasariček (2), Žiga Čeh in Denis Kneževič. To je že sedmi (zaporedni) futsal pokal za ekipo trenerja Kujtima Morine.
  • 09.03.2024 | Pokal Terme Olimia
    Dobovec sedmič ali KMN Meteorplast Šic Bar prvič
    Po finalu članic nas ob 19. uri čaka še finale futsal pokala Terme Olimia. Tekmeca pa FK Dobovec in KMN Meteorplast Šic Bar. Dobovec lovi svoj 7. (zaporedni) naslov, KMN Meteorplast Šic Bar je prvič v finalu.
  • 08.03.2024 | Pokal Terme Olimia
    Dobovec in KMN Meteorplast Šic Bar v finalu
    Dobovec je prvi finalist 29. sezone futsal pokala Terme. V polfinalu v Podčetrtku, ki dvanajstič gosti finalni pokalni turnir, je Dobovec s 5:0 premagal KMN Bronx Škofije. KMN Meteorplast Šic Bar pa je v 2. polfinalu po kazenskih strelih z 8:7 premagal Siliko. Finale bo v soboto, 9.3., ob 19. uri.
  • 08.03.2024 | Pokal Terme Olimia
    Dokazati, da so zasluženo med pokalno četverico
    Leta 2011 je Bronx izpadel že v osmini finala pokala (izločil ga je prav Dobovec), leta 2013, ko je Podčetrtek prvič gostil finalni turnir, pa je KMN Bronx osvojil prvi pokalni naslov – v finalu so ugnali prav Dobovec. Med letoma 2013 in 2024 so Bronxi letos sedmič na finalnem turnirju – ob naslovu leta 2013 so finale igrali še leta 2017, polfinalisti pa so bili v letih 2016, 2018, 2019, 2023 in 2024.
  • 07.03.2024 | Pokal Terme Olimia
    Branijo naslov, želijo 7. zaporedni pokal
    V Podčetrtek prihaja tudi ekipa FK Dobovec, ki bo na parketu tamkajšnje športne dvorane lovila svoj 7. zaporedni pokalni naslov. V petek ga čaka obračun z ekipo KMN Bronx Škofije, to bo tekma 1. in 7. ekipe 1. SFL.
  • 06.03.2024 | Pokal Terme Olimia
    Petič na turnirju, želijo v finale
    V Podčetrtek na finalni turnir pokala Terme Olimia prihaja tudi vrhniški Siliko, ki letos slavi 10 let uspešnega delovanja. Zasedba trenerja Mileta Simeunoviča bo petič nastopila na zaključnem turnirju.
  • 04.03.2024 | Pokal Terme Olimia
    Po prvi finale v klubski zgodovini
    KMN Meteorplast Šic Bar se pripravlja na svoj 1. nastop na finalnem turnirju pokala Terme Olimia. V polfinalu se bo v petek, 8.3., pomeril s Silikom.
  • 03.03.2024 | Pokal Terme Olimia
    V pričakovanju pokalnega dvodnevja v Podčetrtku
    Pred nami je finalni turnir pokala Terme Olimia, kjer bomo dobili prvake moškega futsal pokala, v soboto tudi prvakinje ženskega futsal pokala. V soboto bomo razglasili tudi najboljše v letu 2023: igralko, igralca in mladega igralca do 21 let.
  • 01.02.2024 | Pokal Terme Olimia
    Po žrebu futsal pokalov
    V prostorih NZS je bil izveden žreb polfinalnih parov futsal pokala Terme Olimia ter prvo imenovane ekipe v finalu ženskega futsal pokala. Finalni turnir bo 8. in 9. marca v Podčetrtku.
  • 30.01.2024 | Pokal Terme Olimia
    Znani udeleženci finalnega turnirja
    Dobovec, FK Siliko, KMN Meteorplast Šic bar in KMN Bronx Škofije so udeleženci finalnega turnirja pokala Terme Olimia. Finalni turnir pokala Terme Olimia bo 8. in 9. marca v Podčetrtku.

DELI NA