15.04.2014 | Ženska A
V Nemčiji pustile dober vtis

Za slovensko žensko nogometno reprezentanco sta dve najtežji gostovanji v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo. Slovenke so izgubile proti Rusiji (1:4) in Nemčiji (0:4). Po koncu miniserije je svoje vtise strnil selektor Damir Rob.

Začeli smo pri koncu – gostovanju v Nemčiji.
»Po ponovnem ogledu tekme v Mannheimu lahko povem, da sem kljub porazu proti aktualnim evropskim prvakinjam s predstavo svojih varovank zelo zadovoljen. To je bila popolnoma drugačna predstava kot v prvi tekmi in nov obraz naše reprezentance. Igralke so pokazale, da zmorejo. Za Nemčijo smo se dobro pripravili, predvsem je bilo potrebno marsikaj narediti v taktičnem delu in psihološki pripravi. Vesel sem, da so Nemke igrale v najmočnejši postavi in izredno motivirane po »slabši« predstavi in zmagi na Irskem. To je bila do sedaj naša najbolj zahtevna preizkušnja v gosteh, in zaradi tega dekletom kompliment za prikazano in prigarano delo na igrišču.«

Prvi polčas tekme Nemčija - Slovenija:Drugi polčas tekme Nemčija - Slovenija:

Kaj pomeni prvi izid z Nemkami, kaj pa ta drugi?
»Vedno in znova ponavljam, kako je pomemben karakter ekipe in igralk za našo reprezentanco. Če ne bi temu bilo tako, bi se zelo težko v nekaj mesecih ekipa pobrala in odigrala tako tekmo. V to tekmo so naše igralke krenile z manj spoštovanja do nasprotnika, kot v prvi tekmi, kar je na takem obračunu odločilnega pomena. Ta rezultat in nastop naše najboljše izbrane vrste v Nemčiji pomeni pravo promocijo ženskega nogometa v Sloveniji. Nemčija se ne more primerjati z nobenim tekmecem, s katerim smo do sedaj igrali, saj predstavlja razred zase tudi za vse ostale reprezentance.«

Prvi del kvalifikacij je končan.
»Glede na težak žreb in neugoden razpored tekem, kjer smo enkrat zmagali in to v gosteh na uvodu kvalifikacij, smo lahko zadovoljni, ostale tekme so pa pokazale, zakaj so nekatere reprezentance pred nami. Z nekaterimi tekmeci, kjer upravičeno čakamo nekaj več, nismo še igrali. V drugi polovici kvalifikacij želimo napredek, in upam, da bomo s skupnimi močmi v tem tudi uspeli.«

To pomeni?
»Pozitivno gledam naprej in zame je vedno najbolj pomembna naslednja tekma pred nami, to je tekma s Hrvaško. V mojih dveh dosedanjih obračunih smo vedno zmagali, zavedam se pa, da bo to najtežja tekma, ker je zelo težko trikrat zapored zmagati tekmeca, ki nikakor ni slab. Upam, da bodo se ekipi priključile še nekatere igralke iz tujine in poškodovane, da bi čim bolj strnili vrste in bili pripravljeni za nadaljevanje kvalifikacij.«

Ob tem velja dodati, da je selektorica Silvia Neid čestitala selektorju Robu, sama pa vnovič bila deležna kritik zaradi slabše igre Nemk, ki so tekmo pred tem tesno z 1:2 ugnale Irke. Tekmo Nemčija – Slovenija si je ogledalo okoli 1.5 milijona gledalcev pred malimi zasloni, tekmo je prenašal ARD. Na štadionu v Mannheimu je bilo 7122 gledalcev, od tega tudi 50 slovenskih.

Tekst: D.P.
Foto: D.P./Futsal.si

SORODNE NOVICE

 • 21.09.2021 | Ženska A
  Dokazale, da lahko igrajo z najboljšimi na svetu
  Ženska članska reprezentanca je v izdihljajih tekme 2. kroga kvalifikacij za SP 2023 doživela tesen poraz proti Franciji, 5. ekipi na Fifini lestvici. V Fazaneriji je bilo 2:3 za gostje, za Slovenijo sta zadeli Lara Prašnikar in Mateja Zver.
 • 21.09.2021 | Ženska A
  Proti Franciji izkoristiti, kar se ponudi
  S tekmo proti Franciji, 5. reprezentanco s Fifine lestvice, Slovenija v murskosoboški Fazaneriji nadaljuje kvalifikacije za svetovno prvenstvo, ki bo leta 2023 v Avstraliji in na Novi Zelandiji. Tekma se začne ob 21. uri, ekipi pa prihajata na tekmo 2. kroga s polnim izkupičkom z obračuna 1. kroga.
 • 20.09.2021 | Ženska A
  Z dobro igro sposobne kljubovati Franciji
  Slovenska ženska članska reprezentanca jutri, v torek, nadaljuje s kvalifikacijami za svetovno prvenstvo leta 2023. Varovanke selektorja Boruta Jarca se bodo ob 21. uri pomerile s Francijo. Tako Slovenija kot Francija sta z visoko zmago začeli kvalifikacije.
 • 19.09.2021 | Ženska A
  V pričakovanju navijačev in spektakla v Murski Soboti
  Ženska članska reprezentanca je z zmago začela kvalifikacije za SP 2023. Varovanke selektorja Boruta Jarca so v Estoniji slavile zmago s 4:0. V torek, 21.9., se kvalifikacije nadaljujejo, Slovenija pa v Murski Soboti ob 21. uri gosti Francijo.
 • 17.09.2021 | Ženska A
  S suvereno zmago začele kvalifikacije
  Reprezentanca se vrača v Slovenijo, v torek, 21.9., pa jo čaka pravi spektakel v murskosoboški Fazaneriji, kjer ob 21. uri gosti Francijo, 5. reprezentanco na Fifini lestvici. Francozinje so takisto z visoko zmago (0:10) proti Grčiji začele tokratne kvalifikacije.
 • 17.09.2021 | Ženska A
  Resno in odgovorno z zavedanjem, da zmorejo
  S tekmo v Estoniji, obračun se začne ob 18. uri po slovenskem času, naša ženska članska reprezentanca začenja kvalifikacije za svetovno prvenstvo. Slovenija igra v kvalifikacijski skupini I, kjer so ob Sloveniji še Francija, Wales, Grčija, Kazahstan in Estonija.
 • 16.09.2021 | Ženska A
  Upravičiti vlogo favoritinj
  Slovenska izbrana vrsta začenja novo poglavje. »Reprezentanca je naredila velik korak naprej, napredovale smo tako na Fifini lestvici kot igralsko. Vemo pa, da pretekli rezultati nič ne štejejo, vstopamo v nov kvalifikacijski ciklus, kjer gremo od tekme do tekme. Moramo pa začeti zbirati točke, da bi dosegle naš zastavljeni cilj,« sklene Lara Prašnikar.
 • 14.09.2021 | Ženska A
  V prodaji vstopnice za spektakel s Francijo
  Slovenija igra v kvalifikacijski skupini I, kjer so ob Sloveniji še Francija, Wales, Grčija, Kazahstan in Estonija. Prvo ime skupine je prav torkov tekmec Francija, ki je dosedaj igrala na štirih svetovnih prvenstvih, najvišje pa je bila leta 2011 (4. mesto).
 • 13.09.2021 | Ženska A
  Za Slovenijo ni lahkih tekem
  Danes se je v Čatežu pri Brežicah zbrala ženska članska reprezentanca, ki v petek, 17. septembra, na gostovanju pri Estoniji začenja kvalifikacije za svetovno prvenstvo, ki ga bosta leta 2023 gostila Avstralija in Nova Zelandija. V prvem sklopu bo Slovenija doma gostila še Francijo, tekma bo v torek, 21.9., v Murski Soboti.
 • 12.09.2021 | Ženska A
  Zver, Predanič in Prašnikar vnovič v polno
  V ponedeljek, 13.9., se začenja reprezentančna akcija članic, ki jih 17.9. v Estoniji čaka prva tekma kvalifikacij za SP 2023. Pred zborom pa še pregled, kako so se v minulih dneh odrezale v tujini.

DELI NA