V Ljudskem vrtu brez vijoličnih

Tokratni polfinale Pokala Hervis je prinesel ponovitev lanskega dvoboja med Mariborom in Interblockom, kjer so bili tudi v drugo uspešnejši varovanci Igorja Benedejčiča, gostitelji pa doživeli svoj prvi poraz v prenovljenem Ljudskem vrtu. V boju med Gorico in Koprom so slavili slednji. Osemnajsti pokali prvak bo znan 30. maja.

Boj za pokalnega zmagovalca bo minil v znamenju ljubljansko-primorskega obračuna. Moštvi sta že okusili zmagoslavje - Ljubljančani v pretekli sezoni, Koprčani pa dvakrat zapored pred njimi. Oči pa so, bolj kot v finalni obračun, tokrat uprte v poražence.

Štajerci so se že drugo leto zapored opekli proti Ljubljančanom in tako znova obtičali v polfinalu. Tako jim je znova spodletel poizkus preboja na mednarodno sceno. Med razlogi za tak razplet trener štajerskega prvoligaša vidi predvsem slab začetek srečanja in strah, ki je nogometaše držal v krču. »Stali smo daleč od nasprotnih igralcev in jim pustili preveč prostora, hkrati s tem pa porabili preveč časa za to, da povežemo svojo igro,« je po obračunu strnil svoje misli strateg vijoličnih, ki je že v prejšnjih srečanjih opozarjal na koncentracijo ob prekinitvah. Ta še vedno ostaja glavna pomanjkljivost njegovega moštva. Več zadovoljstva je bilo na strani gostov, kjer se je strelec odločilnega zadetka odkrito veselil finala: »Dokazali smo, da je Maribor premagljiv tudi na svojem igrišču.« Hkrati z njim pa so v taboru vijoličastih prepričani, da bi izid lahko obrnili sebi v prid. »Sposobni smo veliko več!« je bil po tekmi trdil Dalibor Volaš. »Ni se izšlo po naših željah. Fantje so žal pregoreli v veliki želji po zmagi. Nasprotniki so bili bolj sproščeni, razbremenjeni,« pa je tekmo videl športni direktor Maribora, Zlatko Zahovič.

Taktika domačega trenerja po živi, dinamični in napadalni igri, kjer je edino vodilo želja po zmagi, je pogorela tudi v svojem drugem polfinalnem obračunu med ekipama. »Ljubljančani so udarili v za nas povsem napačnem trenutku. Ko jih praktično ni bilo nikjer, so dvakrat izkoristili našo nepazljivost,« je ključni napaki, kljub prevladi na domači zelenici, komentiral Milanič. 

Medtem, ko so Viole kljub porazu svoje ljubljence še enkrat priklicale na igrišče, pa je na drugi strani na mestu vprašanje, zakaj Interblocku v tretji prvoligaški sezoni še vedno ni uspelo osvojiti src nogometne publike. Ekipa poleg izkušenih posameznikov sloni tudi na mladih in velja za izjemno perspektivno v slovenskem nogometnem prostoru. Kakovost »kockarjev« ni vprašljiva, pripadnost šestemu na prvenstveni razpredelnici in branilcu pokalnega naslova pa zavita v meglo.

»Previdnost ni nikoli odveč!« je pred povratno tekmo med Luko Koper in Hitom Gorico opozarjal Nedžad Okčič. In res, njegovo moštvo je drugi medsebojni obračun izgubilo, kljub temu pa bo, zaradi ugodnejšega razpleta iz prvega srečanja, konec maja naskakovalo 3. pokalni naslov.

Medtem, ko je Hit Gorica v finalu Pokala Slovenije nastopila trikrat, od tega dvakrat tudi slavila, pa je Koper v obeh poizkusih domov odnesel zmago. »Možnosti resda niso velike, toda nogomet je poln presenečenj. Pomembno je, da ohranimo svojo mrežo nedotaknjeno,« je opozarjal trener Gorice, ki je kljub zaostanku dveh golov, svoje varovance odlično pripravil. Misija nemogoče je skoraj da uspela, vendar so Koprčani s hitro, iznajdljivo in prožno igro z gostovanja odnesli kredit dveh golov prednosti, ki je, kljub porazu na Bonifiki zadostoval za napredovanje. »Ko se ti v pokalu ponudi takšna priložnost, je enostavno ne smeš izpustiti iz rok,« je bil prepričan trener Koprčanov, ki mu vsaj v pokalu teče vse po načrtih. Prvenstvena sezona je zanje skoraj da že izgubljena.

Tekst: Andreja Potočnik
Foto: TAKA

SORODNE NOVICE

  • 08.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Pokal Pivovarna Union: Mura z Rogaško, Gorica proti Beltincem
    Po žrebu sta znana polfinalna para Pokala Pivovarna Union. Mura bo v Fazaneriji gostila Rogaško, Gorica se bo na svojem igrišču merila z Beltinci.
  • 04.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Beltinčani po podaljšku do mesta v polfinalu
    Beltinci so se kot zadnji uvrstili v polfinale Pokala Pivovarna Union, v podaljšku sta mrežo Ilirije zatresla Alan Kaučič in Jan Bruno Kralj.
  • 03.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Na Bonifiki odločali kazenski udarci, veselili so se Prekmurci
    Črno-beli iz Murske Sobote so se na Bonifiki razveselili preboja v polfinale Pokala Pivovarna Union. Dvoboj Kopra in Mure je bil odločen po strelih z bele točke, Prekmurce pa je z nekaj odličnimi posredovanji v igri držal Klemen Mihelak.
  • 03.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    V polfinalu dva drugoligaša, Goričani po preobratu izločili Radomljane
    V polfinalu letošnje izvedbe Pokala Pivovarna Union bosta zaigrala vsa dva drugoligaša, saj je Gorica izločila prvoligaškega tekmeca. Radomlje so sicer povedle z golom Nina Kukovca , a so Primorci po zaslugi Harisa Kadrića, Luke Baruce in Luke Marjanca prišli do preobrata in visoke zmage.
  • 02.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Slatinčani s tesno zmago v Kranju do mesta v polfinalu
    Nogometaši Rogaške so prvi polfinalisti Pokala Pivovarne Union. Slatinčani so v Kranju z izidom 3:2 premagali ekipo Triglava, ki je po zaostanku dvakrat izničila prednost gostov. Za zmago je v 72. minuti zadel Thalisson.
  • 01.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Še osmerica v igri za pokalno lovoriko
    Aprilsko nogometno dogajanje na sončni strani Alp bodo kot prvi odprli četrtfinalisti Pokala Pivovarna Union. Med torkom in četrtkom bomo dobili štiri polfinaliste.
  • 11.03.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Izžrebali pare četrtfinala Pokala Pivovarna Union, na Bonifiki obračun dveh nekdanjih prvakov
    Po žrebu v prostorih Nogometne zveze Slovenije so znani četrtfinalni pari Pokala Pivovarna Union.
  • 07.03.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Radomljani slavili v Ljudskem vrtu, Koprčani izločili branilce naslove
    Iliriji in Triglavu so se v sredo v četrtfinalu letošnje izvedbe Pokala Pivovarna Union pridružili še nogometaši Beltincev, Gorice in Radomelj, ki so v Ljudskem vrtu po preobratu izločili Maribor.
  • 05.03.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Med torkom in četrtkom za četrtfinale vstopnice
    Kdo si bo zagotovil mesto med osmerico? Med torkom in četrtkom bodo odigrane tekme osmine finala Pokala Pivovarna Union, prav vse dvoboje pa si boste lahko ogledali v prenosu Sportkluba ali na spletni strani NZS.
  • 29.11.2023 | Pokal Pivovarna Union
    V osmini finala tudi dva prvoligaška obračuna
    V prejšnjem tednu smo na tekmah tretjega kroga dobili šestnajsterico udeležencev osmine finala Pokala Pivovarna Union, danes pa so bili na sedežu NZS izžrebani pari osmine finala pokalnega tekmovanja.

DELI NA