16.06.2019 | Ženska A
V Dravogradu podaljšati pozitiven niz

Slovenska ženska reprezentanca z današnjo tekmo proti Črni gori (v Dravogradu, od 17.30 dalje tudi prenos na spletni strani Nogometne zveze Slovenije) končuje sezono 2018/2019, hkrati pa bo tekma zadnji test pred skorajšnjim začetkom kvalifikacij za Euro 2021. Slovenija bo prvo tekmo igrala 31.8. proti Rusiji.

Pester dan v Dravogradu

Danes v Dravogradu poteka tudi zaključni turnir deklic U11 2018/19, ki bo odigran v sklopu izpopolnjevalnega seminarja trenerjev ženskih ekip.

Prijateljska tekma, Dravograd, 16.6.
Slovenija – Črna gora (17.30) (prenos na www.nzs.si)

Slovenija WA:
Pamela Begić (Empoli Ladies ITA), Nina Predanič (ŽNK Radomlje), Dominika Čonč (Malaga ŠPA), Kristina Erman(PSV NIZ), Mateja Zver (SKN St. Pölten AVT), Sara Agrež (Turbine Potsdam NEM), Adrijana Mori (Turbine Potsdam NEM), Lara Prašnikar (Turbine Potsdam NEM), Kaja Eržen (UPC Tavagnacco ITA), Nika Babnik (NK Krim), Maja Zajc (NK Krim), Evelina Kos (ŽNK Olimpija Ljubljana), Ana Milović (ŽNK Olimpija Ljubljana), Zala Vindišar (ŽNK Olimpija Ljubljana), Špela Kolbl (ŽNK Pomurje Beltinci), Kaja Korošec (ŽNK Pomurje Beltinci), Sara Makovec (ŽNK Pomurje Beltinci), Zala Meršnik (ŽNK Pomurje Beltinci), Anja Prša (ŽNK Pomurje Beltinci), Špela Rozmarič (ŽNK Pomurje Beltinci), Ines Sok (ŽNK Pomurje Beltinci) in Zala Kuštrin ŽNK Radomlje).

Kamenček v mozaik samozavesti

Selektor Borut Jarc je v sredo zbral reprezentanco, ki je v teh dneh vadila v Slovenj Gradcu, selektor in njegov štab pa sta precej pozornosti namenila tudi dobremu vzdušju, ki je temelj za zahtevno delo. Selektor ne skriva, da ima visoka pričakovanja od zasedbe, ki jo bo danes poslal na zelenico v Dravogradu. Nenazadnje – Slovenija je zadnjič izgubila 31.8. 2018 proti Češki, potem pa ugnala Albanijo in Črno goro, remizirala s Hrvaško in bila za (končno) zmago na turnirju boljša še od Ukrajine in Srbije. Tudi na tak način se gradi samozavest ekipe. Selektor želi, da bi reprezentanca ostala na zmagovitem tiru.

Brez nepotrebnih napak in skrivalnic

„Zavedati se moramo, da moramo pokazati pravi obraz. Pa ne le zaradi tekme proti Črni gori. Predvsem zato, ker se lahko taka podoba prenese tudi na prvo tekmo kvalifikacij. Gledati moramo nase in si olajšati delo. Predvsem tako, da ne delamo nepotrebnih napak,“ pravi selektor, ki veliko stavi na kolektiv in individualno kvaliteto, ki jo naše igralke nesporno premorejo.

„V nedeljo nimamo kaj skrivati. Kdo pa pravi, da bomo proti Rusiji odigrali taktično na tak način? Zavoljo generalke ne želim vršiti pritisk na igralke. Želim si, da so sproščene, da se zavedajo svoje kvalitete,“ še doda Jarc, ki bo danes na delu videl tudi 24-letno Pamelo Begić.

Belokranjka se po skoraj štirih letih vrača v izbrano vrsto, kjer je zadnjič nastopila septembra 2015. Letos je z Empolijem postala podprvakinja 2. italijanske lige, selektor Jarc pa v njo polaga precej upov. „Zelo sem se razveselila poziva v izbrano vrsto, moja naloga je, da to upravičim in se dokažem. V reprezentanci vlada izvrstna delovna atmosfera, vse se dela namensko, v ekipi vlada visoka motiviranost,“ še doda Pamela, ki jo je selektor v teh dneh koristil predvsem v vezni liniji, čeprav je sezono v Italiji odigrala v konici napada.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 04.06.2020 | Ženska A
  Kapetanka ostaja v Avstriji, tekme tudi na Norveškem
  Po marčni prekinitvi tekem so se nogometašice spet vrnile na igrišča. Minuli vikend so s tekmami nadaljevali v Nemčiji.
 • 27.05.2020 | Ženska A
  Slovenija nadaljuje proti Turčiji
  Jeseni se bodo nadaljevale kvalifikacije za evropsko prvenstvo članic, ki bo leta 2022 v Angliji. Slovenija tekmuje v skupini A, kjer po šestih odigranih tekmah z devetimi točkami zaseda 3. mesto.
 • 31.03.2020 | Ženska A
  Članice še nikoli tako visoko na Fifini lestvici
  Reprezentanca, ki jo od januarja 2018 vodi selektor Borut Jarc, se je decembra lani prvič zavihtela na 50. mesto, zdaj pa je šla še stopničko višje.
 • 28.03.2020 | Ženska A
  Spremenjen urnik kvalifikacij članic
  Zavoljo težav, ki jih je povzročil koronavirus, je že bilo prestavljeno moško člansko evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto. Zdaj pa je tudi jasno, da se obetajo spremembe v urniku ženske članske reprezentance,
 • 10.03.2020 | Ženska A
  Hvaležni za podporo Slovenski vojski
  Že v ponedeljek so nas obiskali slovenski vojaki, člani 40. slovenskega kontingenta Kfor (sile Kosovo Force pod vodstvom Nata). Ob tej priložnosti so naši reprezentanci izročili posebno spominsko obeležje, ki nas bo še lep čas spominjalo na pozornost na Kosovu.
 • 10.03.2020 | Ženska A
  Uspešne tudi v Prištini
  Slovenska ženska nogometna reprezentanca je v šesti tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2021 v Prištini premagala Kosovo s 3:0 (2:0). Naslednjo tekmo bodo izbranke selektorja Boruta Jarca igrale 10. aprila v Murski Soboti proti Estoniji.
 • 10.03.2020 | Ženska A
  Prva strelka ve, kaj zmorejo
  „Kljub visoki zmagi je jasno, da imajo v svoji ekipi par neugodnih posameznic, ki znajo igrati,“ opozarja Lara Prašnikar, ki pravi, da v naši vrsti treme in pritiska ni čutiti.
 • 10.03.2020 | Ženska A
  Proti Kosovu z jasnim ciljem
  V Prištini je vse pripravljeno za nadaljevanje kvalifikacij za evropsko prvenstvo članic, ki bo prihodnje leto v Angliji. Kosovo in Slovenija se bosta danes ob 18. uri pomerili za nove točke.
 • 09.03.2020 | Ženska A
  Selektorjev poziv dodatna vzpodbuda
  Vratarka Nika Šapek si je kot zadnja priborila mesto v ekipi, ki je odpotovala na Kosovo na 6. kvalifikacijsko tekmo za uvrstitev na EURO 2021.
 • 09.03.2020 | Ženska A
  Maksimalen pristop prinaša rezultat
  Ženska članska reprezentanca je odpotovala na Kosovo, kjer jo jutri ob 18. uri čaka 6. tekma v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto v Angliji. Slovenija na gostovanju v Prištini lovi 3. zmago v tem ciklu.

DELI NA