V Domžalah pokazale, da imajo nogomet rade

Nogometna zveza Slovenije tudi v tem koledarskem letu sodeluje v projektu festivalni dnevi »Live your goals« (slov. prevod: Živi svoje sanje), ki poteka pod okriljem svetovne nogometne zveze Fife.

Iz Lendave v Domžale

Projekt je namenjen promociji dekliškega in ženskega nogometa ter rušenju tabujev ter predsodkov, ki trdijo, da nogomet ni primeren za dekleta. Druženje na teh festivalnih dneh, ki se jih poleg mladih generacij igralk udeležujejo tudi mame in babice, je dokaz, da imajo dekleta nogomet resnično rada. To se je potrdilo na 1. festivalnem dnevu v tem letu, ki je potekal 6. aprila v Lendavi, v praksi pa se je ljubezen do nogometa izkazala tudi v Domžalah, kjer je karavana Live your goals gostovala minuli torek.

„Taki festivalni dnevi so kot nalašč, da se v nogometu preizkusijo tudi tista dekleta, ki še nikoli niso igrala. Dejansko je zdaj precej dobro poskrbljeno za razvoj nogometa. V primerjavi z mojimi začetki pa je zdaj precej več igralk,“ ocenjuje Nina Čebin, trenerka dekliškega nogometnega oddelka Gimnazije Šiška in ŠC PET Ljubljana.Sprva s fanti

„Hotela sem igrati nogomet, sprva sem trenirala pri fantih. Pred desetimi leti je bilo to. Od takrat je nogomet precej napredoval, predvsem na tehnični ravni, kar so se dekleta naučila od moških,“ pa meni Manca Kutnjak, igralka in trenerka v ŽNK Moje-lece.si Radomlje. Manca se zaveda, da vsa dekleta ne morejo postati nogometašice, zato se najde mesto za njih tudi v trenerskih in sodniških vrstah.

Lewandowski in Ronaldo

„Oči me je pripeljal v nogomet. Treniram v NK Mengeš in v NK Krim Rolljet. V Mengšu vadim s fanti, v Krimu pa z dekleti. Nogomet imam rada, je zelo zanimiva igra, kjer se vedno kaj dogaja,“ pa je ponosno povedala Tinkara Testen, njen idol je poljski as Robert Lewandowski. Tinkara in kolegice so se v torek na festivalnem dnevu preizkusile na posebnem poligonu, kjer ni manjkalo atraktivnih "nogometnih" postaj.

Katarina Jagarinec pa je za konec pohvalila širok diapazon aktivnosti pri promociji ženskega nogometa, izpostavila pa je pomen mlajših selekcij, kar ob njenih začetkih ni bila ustaljena praksa.

„Nogomet je super igra, jaz igram v napadu, moj vzornik pa je Ronaldo,“ pa je ponosno povedala Sara Ilič iz KNK Fužinar.

Za nami sta dva festivalna dneva. Do konca koledarskega leta bo na sporedu še eden.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 07.11.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Praznik ženskega nogometa se začne že ob 12. uri
  Prav Gornja Radgona bo med 12. in 14. uro gostila Festivalni dan dekliškega in ženskega nogometa, kjer se bodo dekleta, mame, tete, babice preizkusile v igranju nogometa, predvsem pa v igrah, ki so tako ali drugače povezane s to čudovito igro.
 • 19.10.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Finale lige SOS tudi letos v NNC Brdo
  Finale lige SOS je že drugo leto zapored potekalo v Nacionalnem nogometnem centru Brdo. Udeležilo se ga je kar 15 ekip iz cele Slovenije in več kot 100 nogometašev, ki so uživali vrhunske pogoje in dokazali, da nobena ovira ni previsoka za uživanje v športu.
 • 27.09.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Dan Nogometa za vse v NNC Brdo
  Dan Nogometa za vse je v Nacionalnem nogometnem centru Brdo praznovalo kar 170 udeležencev.
 • 24.09.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Uefa teden Nogometa za vse
  Evropska nogometna zveza Uefa tudi letos med 23. in 30. septembrom praznuje teden Nogometa za vse. Članice Uefe bodo tako v tem tednu organizirale številne aktivnosti, ki bodo namenjene popularizaciji in promociji nogometa kot panoge.
 • 04.09.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Naslov Poslovne lige NZS ostal v prestolnici
  V soboto se je v Ljubljani odvijalo sklepno dejanje Poslovne lige NZS v sezoni 2017/2018. Organizatorji so finale Poslovne lige NZS, ki bi se moralo po prvotnem načrtu odvijati v NNC Brdo, zaradi slabe vremenske napovedi preselili v dvorano Baza, Center športnega življenja, ki sta jo nedavno odprla Bojan Jokič in Boštjan Cesar.
 • 22.07.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Po odmeven rezultat na Dia Euro 2018
  Slovenska diabetična izbrana vrsta začenja nastop na evropskem prvenstvu, ki ga do 28. julija gosti Bratislava. Slovenijo vodi selektor Simon Rosič, v predtekmovanju se bodo naši igralci pomerili z Makedonijo, BiH, Poljsko in Madžarsko.
 • 26.06.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Zaključni turnir deklic U11
  V soboto, 16. junija 2018 je Nogometna zveza Slovenije v NNC Brdo izvedla Zaključni turnir deklic U11, katerega se je udeležilo 12 ekip iz desetih klubov.
 • 26.06.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Zaključni turnir nogometnih oddelkov
  V petek, 8.6.2018, je na v Nacionalnem nogometnem centru Brdo potekal zaključni turnir nogometnih oddelkov Gimnazije Šiška, kjer so dijaki odigrali medrazredne tekme. V prijetnem, sproščenem vzdušju so uživali vsi sodelujoči, dijaki, starši, sorodniki, trenerji in profesorji.
 • 26.06.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Prijateljski tekmi med slovensko in makedonsko nogometno akademijo
  V prvem tednu v juniju nas je obiskala nogometna Akademija iz Skopja. V okviru sedaj že tradicionalnih srečanjih med nogometnim oddelkom Gimnazije Šiška in Nogometno akademijo iz Skopja smo letos odigrali dve prijateljski srečanji.
 • 19.06.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Otroci zaključili projekt z udeležbo na forumu in otvoritveni tekmi
  Letošnja izvedba projekta Nogometa za prijateljstvo je dobila epilog s šestim mednarodnim otroškim forumom, ki se ga je udeležilo 1.500 otrok iz 211 regij sveta

DELI NA