28.03.2022 | U21
V Celju po zmago

Torek bo poln reprezentančnega nogometa. Kadetska selekcija bo v Radencih lovila evropsko prvenstvo, članska izbrana vrsta se bo pomerila z gostiteljico svetovnega prvenstva, reprezentanco Katarja, reprezentanca do 21 let pa se bo v Celju še drugič v štirih dneh udarila s Kosovom.

Sobotni obračun za evropsko prvenstvo za nogometaše do 21 let se je v Prištini končal z začetnim rezultatom, čeprav so imeli Slovenci več od igre. Martin Turk je zaklenil svoja vrata, je pa podoben podvig uspel tudi njegovemu kolegu med domačima vratnicama. David Nrec-Bisinger je zbral nekaj dobrih posredovanj, slovenski napadi pa niso obrodili sadov. Bo četa selektorja Milenka Aćimovića učinkovitejša na celjski zelenici? Slovenci so v knežjem mestu lanskoletno jesen odščipnili točko Angliji.

"S Kosovom bomo odigrali še drugo tekmo v štirih dneh. Reprezentanca je ista, velikih skrivalnic ni. Na prvi tekmi smo imeli veliko posesti, dominirali smo in si ustvarjali priložnosti, ki pa jih nismo izkoristili. Reprezentanca Kosova se je dobro branila, igrala na protinapade in čakala na naše napake," se je na prvo tekmo z reprezentanco Kosova spomnil Milenko Aćimović, ki je namesto poškodovanega Mitje Ileniča vpoklical Marcela Ratnika.

Selektor mlade reprezentance verjame, da gostje tudi jutri ne bodo odstopali od smernic svoje igre: "Jutri pričakujem zelo podobno tekmo, v srečanje bomo šli še bolj napadalno, še bolj si želimo zmage. Ekipa je v Prištini odigrala zelo dobro tekmo, za tri točke pa je zmanjkal zadetek. Jutri imamo še eno priložnost, fante smo dobro spočili, pripravili na tekmo in analizirali tisto, za kar menimo, da še lahko popravimo v igri. Čaka nas nova tekma in gremo po zmago!"

Slovenci imajo po sedmih odigranih tekmah na svojem računu devet točk, s tem izkupičkom pa za Češko in Anglijo, ki je odigrala le pet tekem, zasedajo tretje mesto skupine G. Devet točk so doslej osvojili tudi Albanci, Kosovo pa je pri sedmih. Slovenska zasedba bi se z zmago znebila vsaj enega zasledovalca. Potek dvoboja bo nadzorovala ekipa grških sodnikov, na čelu z Ioannisom Papadopoulosom.

Srečanje, ki si ga boste lahko ogledali na Sportklubu, se bo na celjski zelenici pričelo ob 16. uri. Cena vstopnice znaša 6 evrov, kupite pa jih lahko pred pričetkom dvoboja na prizorišču tekme.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 13.06.2022 | U21
  Slovenci zadali Angležem prvi poraz in končali kvalifikacije kot tretji
  Slovenska reprezentanca do 21 let je v Huddersfieldu premagala angleško izbrano vrsto z 2:1(1:0). Slovenija je kvalifikacijsko skupino G končala na tretjem mestu za Anglijo in Češko.
 • 09.06.2022 | U21
  Stojinović in Begić za zmago nad Andoro
  Mlada reprezentanca Slovenije je na zadnji domači tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2023 premagala zasedbo Andore. V Kranju sta za zmago z 2:0 zadela Dušan Stojinović in Tjaš Begić.
 • 07.06.2022 | U21
  Nad Andoro v rahlo spremenjeni zasedbi
  Slovenska reprezentanca do 21 let se v Ljubljani pripravlja na predzadnjo kvalifikacijsko tekmo z Andoro.
 • 23.05.2022 | U21
  Mladi za konec z Andoro in Anglijo
  Slovenska reprezentanca do 21 let bo v začetku junija odigrala še zadnji kvalifikacijski tekmi za evropsko prvenstvo U21 2023. Selektor Milenko Aćimović je predstavil seznam reprezentantov, ki bodo kandidirali za nastop proti Andori in Angliji.
 • 29.03.2022 | U21
  Tudi v drugo brez zadetkov
  Slovenska nogometna reprezentanca do 21 let je v Celju v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo proti Kosovu igrala 0:0. Izbrance Milenka Aćimovića zadnji dve tekmi teh kvalifikacij čakata 9. in 13. junija, in sicer doma proti Andori in v gosteh pri Angliji.
 • 25.03.2022 | U21
  V Prištini brez zadetkov
  Mlada slovenska reprezentanca je v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo do 21 let 2023 remizirala z izbrano vrsto Kosova v Prištini z rezultatom 0:0 (0:0).
 • 24.03.2022 | U21
  Na Kosovu popraviti gostujoči izkupiček
  Slovenska reprezentanca do 21 let bo v petek ob 18.00 odigrala naslednjo kvalifikacijsko tekmo. Izbranci Milenka Aćimovića bodo gostovali v Prištini, kjer so odločeni popraviti bilanco gostujočih tekem.
 • 16.03.2022 | U21
  Znana mlada reprezentanca za tekmi s Kosovim
  Slovenska reprezentanca do 21 let v zaključku marca nadaljuje s kvalifikacijami za evropsko prvenstvo 2023. Varovanci Milenka Aćimovića se bodo dvakrat pomerili s Kosovim. Prva tekma bo 25. marca ob 18.00 v Prištini, povratna pa 29. marca ob 16.00 v Celju.
 • 16.11.2021 | U21
  Na Bonifiki remizirali s Češko
  Slovenska nogometna reprezentanca do 21 let je na svoji šesti tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2023 v Kopru igrala neodločeno 1:1 (1:0) s Češko. Izbranci Milenka Aćimovića bodo naslednjo preizkušnjo igrali 25. marca na Kosovu.

DELI NA