31.03.2009 | A
V Belfast po tri točke

Slovenska reprezentanca je po nekoliko turbolentnem letu prispela v Belfast, kjer je izbrance Matjaža Keka pričakalo sonce. Na druženju z mediji v "slovenskem" hotelu je selektor razkril nekatere načrte pred samo tekmo z Severnimi Irci.

"Kakovost tako na eni kot na drugi strani ni vprašljiva, je pa vprašanje, kako bomo to kvaliteto na naši strani izkoristili. Mi moramo slediti principom v igri, ki te pripeljejo v situacijo za gol. Te poznamo vsi. Predvsem čas med sprejemom in oddajo žoge mora biti minimalen," je razkril svoje razmišljanje Kek, ki kot ponavadi na druženju z mediji ni želel razkriti začetne enajsterice: "O tem nerad govorim vnaprej, sploh pa je pred nami še zadnji trening, kjer se lahko zgodi marsikaj. Izhodišča so sicer takšna, da ostanemo v isti postavitvi, torej z dvema napadalcema in dvema osrednjima veznima igralcema."

Kek je v Belfast svojo reprezentanco pripeljal po tri točke, katere bi Slovenijo ob ugodnem rezultatu na drugi tekmi med Češko in Slovaško, dvignile na prvo mesto v skupini 3, pred odigranima tekmama s San Marinom. "Naše izgodišče je dati gol več kot Severni Irci. Ne smemo jim dovoliti možnosti, da z dolgimi žogami v šestnjastmeterski prostor prihajajo do neke iniciative. Zelo pomembno, da smo uspešni že v prvi vrsti našega branjenja ter jim omogočimo mirne dolge podaje, je potem to za nas le dobro."

Poleg Keka so pred medije stopili tudi kapetan Robert Koren, steber obrambe proti Čehom, Boštjan Cesar in Mišo Brečko, ki se po prestani kazni vrača v ekipo. Vsi trije so bili mnenja, da jih v Belfastu čaka težka in pomembna tekma, kapetan pa je dodal: "Severni Irci niso neznanka, z njimi smo že igrali in se dobro poznamo. Vsak ki bo na tej tekmi igral, bo dal svoj maksimum in verjamem, da bo to dovolj." Dopolnil ga je Mišo Brečko: "Igrali bomo seveda na zmago, v določenih okoliščinah pa bi bila uspeh tudi točka. V vsakem primeru pa sem mnenja, da smo sposobni zmagati." Mnenje obeh soigralcev deli tudi Boštjan Cesar: "Prišli smo odigrati dobro tekmo, seveda pa si želimo domov odnesti vse tri točke."

"Vsi se dobro spomnimo prve tekme, katero smo v svojo korist odločili šele v zadnjih nekaj minutah. Nekaj podobnega pričakujem tudi tukaj," je še dodal Koren.

Slovenija bo edini trening v Belfastu opravila danes (op. a. v torek) ob 18. uri v Windsor Parku, na sredini tekmi pa bodo pravico delili sodniki iz Izraela. Glavni bo Alon Yefet, pomočnika Danny Krasikow in Shabrai Nahmias, četrti sodnik bo Menashe Masiah.

Tekst: NZS/MK
Foto: Drago Wernig - TAKA

SORODNE NOVICE

 • 20.06.2024 | A
  Kek: Ekipi se bo to enkrat vrnilo
  Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je po dramatičnem razpletu tekme 2. kroga evropskega prvenstva v Nemčiji, ko je Slovenija v Münchnu igrala 1:1 s Srbijo, dejal, da je po eni strani ponosen, po drugi pa je priokus razočaranja. A kot je dodal, se bo ekipi to enkrat vrnilo.
 • 20.06.2024 | A
  Odlična predstava Slovencev, ki so v zadnji sekundi ostali brez zgodovinske zmage
  Nogometaši Slovenije so bili v Münchnu na pragu prve zmage na evropskem prvenstvu, a so po vodstvu, za katerega je zadel Žan Karničnik, v zaključnih sekundah podaljška izgubili dve točki.
 • 20.06.2024 | A
  Odštevanje do tekme s Srbijo
  Slovenska nogometna reprezentanca bo danes ob 15. uri v Münchnu igrala drugo tekmo na evropskem prvenstvu. Po neodločenem izidu z Danci bodo izbranci Matjaža Keka poskusili točkovni izkupiček izboljšati na obračunu s Srbijo. Ta pa po porazu z Angleži zmago v četrtek nujno potrebuje, Slovenijo pa bi tri točke popeljale na prag osmine finala.
 • 20.06.2024 | A
  Navijaška mrzlica narašča
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v Münchnu v četrtek igrala drugo tekmo evropskega prvenstva, ko se bo pomerila s Srbijo. V bavarski prestolnici je bilo dan pred pričakovanim romanjem tisočih slovenskih nogometnih navdušencev na tekmo, ki bi lahko odločala o napredovanju v izločilne boje tekmovanja, zaznati vse več slovenskih barv.
 • 19.06.2024 | A
  Novinarska konferenca pred tekmo s Srbijo
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v četrtek ob 15. uri v Münchnu igrala drugo tekmo na evropskem prvenstvu v Nemčiji. Tekmec bo Srbija. Slovenci se zavedajo, da jim zmaga praktično že prinaša izločilne boje, tako da so misli usmerjene tudi v tri točke, a z zavedanjem, da bo na drugi strani kakovosten tekmec.
 • 19.06.2024 | A
  Informacije pred drugo tekmo reprezentance na evropskem prvenstvu
  Pred četrtkovo tekmo naše reprezentance v Münchnu smo za vse navijače, ki si boste tekmo ogledali v Nemčiji, pripravili nekaj ključnih informacij. Oblecite se v belo.
 • 18.06.2024 | A
  Gnezda Čerin in Gorenc Stanković pred tekmo s Srbijo
  Slovenska nogometna reprezentanca je v svoji bazi v Wuppertalu opravila še en trening pred sredinim odhodom v München, kjer jo v četrtek ob 15. uri čaka obračun s Srbijo na evropskem prvenstvu. V slovenskem taboru si želijo zmage, saj bi jih ta zelo približala izločilnim bojem.
 • 17.06.2024 | A
  Čeferin obiskal trening slovenske reprezentance
  Slovenska nogometna reprezentanca se je po nedeljski točki na svoji uvodni tekmi evropskega prvenstva proti Danski (1:1) takoj vrnila v bazo v Wuppertal. Tam jo je danes obiskal predsednik Evropske nogometne zveze Aleksander Čeferin. Razumljivo so bili po pomembni točki vsi dobre volje, Čeferin pa je doslej zadovoljen z EP.
 • 16.06.2024 | A
  Kek: Debel led je prebit
  Slovenski nogometaši so na uvodni tekmi evropskega prvenstva proti Danski pokazali dobro predstavo in bili povsem enakovreden tekmec. Slovenski selektor Matjaž Kek je na novinarski konferenci po tekmi nogometašem čestital za dobro odigrano tekmo, a vseeno vidi prostor za napredek. Pohvalil je tudi navijače.
 • 16.06.2024 | A
  Iz Stuttgarta z veliko točko
  Slovenska nogometna reprezentanca je na svoji uvodni tekmi evropskega prvenstva v Stuttgartu igrala neodločeno 1:1 (0:1) z Dansko.

DELI NA