06.02.2020 | Ženska tekmovanja
V Apačah in Dobravljah pika na i sezoni DU15

Nogometna zveza Slovenije tudi letos v sodelovanju s klubi organizira turnirje Zimske ženske lige za starostni kategoriji U13 in U15. Minuli vikend se je sklenilo tekmovanje v kategoriji U15. Turnirja sta gostila ŽNK Pomurje Beltinci in ND Primorje.

V prihodnjih dneh sta na sporedu še turnirja U13 – v organizaciji ŠD Radlje ob Dravi in ŽNK Cerklje.

Enajst ekip

V Dobravljah je v soboto, 1. 2., v organizaciji ND Primorje potekal turnir zimske lige DU 15. Turnirja se je udeležilo 11 ekip iz osmih nogometnih sredin: ŽNK Krim, ŽNK Olimpija in Gažon Obala s po dvema ekipama ter ND Renče, ŽNK Burbonke, ŽNK Cerklje, NK Ledine in ND Primorje z eno ekipo. Na turnirju je bilo videti veliko lepega nogometa in zdrave tekmovalnosti. Podelili so pokale za najboljše tri ekipe, najboljšo strelko, vratarko in igralko turnirja. Prvo mesto je osvojil Krim 1, drugo ND Primorje, tretje Cerklje, četrto pa Gažon Obala 1. Najboljši strelki sta bili Maša Osojnik in Naja Mihelič Poje iz ŽNK Krim, najboljša vratarka Nuša Vidrih iz ŽNK Krim, najboljša igralka pa Julija Poplašen iz ND Primorje.

Turnirja Zimske ženske lige DU15 v Apačah v organizaciji ŽNK Pomurje Beltinci se je udeležilo šest ekip s cca 60 igralkami, igrale so zasedbe ŽNK Pomurje Beltinci A in B, ŽNK Ptuj Savinja, ŽNK Maribor Tabor, DNK Trbovlje in ŽNK Goričko Stanjevci.

„Spremljali smo kvalitetne in borbene nogometne predstave, kjer so po kvaliteti pričakovano izstopale ekipe ŽNK Ptuj Savinja, ŽNK Pomurje A in ŽNK Maribor Tabor, preostali udeleženci pa so nastopali z mlajšimi ekipami, katerih igralke pa vidno napredujejo. Z veseljem ugotavljamo, da se za napredek dekliškega nogometa v Sloveniji ob takšnem veselju mladih igralk ob nogometni igri ni za bati, viden pa je tudi kvalitetni napredek mladih igralk, kar gre zahvali klubskim trenerjem in podpori staršev mladih deklet, ki so tudi v Apačah bučno navijali za mlade igralke. Po turnirju so bile vse igralke, ki so na turnirju nastopile, nagrajene z medaljo, kar je na njihove obraze zarisalo nasmehe, veselje in še večjo voljo do nogometa. Nagrajena je bila tudi najboljša igralka turnirja (Eva Dolinar, ŽNK Ptuj Savinja) in vratarka (Nia Planer, ŽNK MB Tabor), pokale pa so prejele prve tri ekipe. Najpomembnejše pa je, da z organizacijo turnirjev dekletom omogočimo nastope z vrstnicami, druženje in nove izkušnje, kar je pomembnejše od rezultatov, saj igralke vzgajamo tudi za življenje, ne samo za nogomet,“ so še zapisali v poročilu v taboru Pomurk.

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Pomurje Beltinci, ND Primorje

SORODNE NOVICE

 • 03.09.2020 | Ženska tekmovanja
  Znane vse polfinalistke pokala
  ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Maribor Tabor sta se pridružila ljubljanskemu dvojcu ŽNK Olimpija in ŽNK Krim RollJet v polfinalu ženskega pokala NZS.
 • 03.09.2020 | Ženska tekmovanja
  V pričakovanju še dveh polfinalistk
  Med 4. in 5. krogom SŽNL je četrtek dan za četrtfinalni tekmi Ženskega pokala NZS 20/21. V polfinalu sta že ekipi ŽNK Olimpija Ljubljana in ŽNK Krim RollJet.
 • 21.07.2020 | Ženska tekmovanja
  Opravljen žreb za SŽNL, ženski pokal in DU17
  Tekmovanje v SŽNL bo imelo osem ekip, prvi krog pa bo na sporedu 16. avgusta. Dan prej se bo začelo tekmovanje DU17, 3. septembra pa je predviden začetek tekmovanja v ženskem pokalu NZS.
 • 19.07.2020 | Ženska tekmovanja
  Nuša Ladinek po nove izkušnje na klop moške ekipe
  Nuša Ladinek, nekdanja uspešna trenerka v ŽNK Pomurje, danes tudi pomočnica selektorja Boruta Jarca, se vrača na klubsko sceno. Pred dnevi je postala glavna trenerka NK Hodoš, ki ga čaka nastop v MNZ Murska Sobota.
 • 07.07.2020 | Ženska tekmovanja
  Tibaut in Ketiš še naprej na tujem
  Minuli petek so z državnim prvenstvom začeli na Norveškem, kjer igra 27-letna Kristina Erman. V prvem krogu je njen novi klub Arna-Bjørnar slavil na gostovanju (0:1).
 • 25.06.2020 | Ženska tekmovanja
  Članice na SP na Novo Zelandijo in v Avstralijo
  Na dosedanjih osmih zaključnih turnirjih so bile najuspešnejše ameriške nogometašice, ki so štirikrat zmagale.
 • 10.06.2020 | Ženska tekmovanja
  Junija znano, kje bo SP 2023 za članice
  Mednarodna nogometna zveza FIFA je danes obelodanila, da bo 25. junija letos izbrala gostitelja 9. svetovnega prvenstva, ki bo med 10.7. in 20.8. 2023. V konkurenci za gostiteljstvo so ostale skupna kandidatura Avstralije in Nove Zelandije ter ponudbi Kolumbije in Japonske.
 • 29.05.2020 | Ženska tekmovanja
  IO sprejel zaključek o 1. SŽNL
  Prva slovenska ženska nogometna liga je bila zaradi negotovih razmer v času epidemije COVID-19 zaključena sredi maja, prvakinje pa v sezoni 2019/20 niso bili razglašene. Po odločitvi izvršnega odbora NZS bodo Slovenijo v evropski sezoni 2020/21 predstavljale nogometašice ŽNK Pomurje Beltinci.
 • 20.05.2020 | Ženska tekmovanja
  Licenciranje 1. SŽNL: V prvem licenciranju sedem licenc
  Komisija Nogometne zveze Slovenije za licenciranje nogometnih klubov je danes objavila tudi rezultate licenčnega postopka za klube 1. Slovenske ženske nogometne lige za sezono 2020/21. Sedem klubov uspešnih že na prvi stopnji, trije tudi z licenco za evropska tekmovanja.
 • 23.04.2020 | Ženska tekmovanja
  Članice za evropski naslov leta 2022
  Izvršni odbor Evropske nogometne zveze UEFA je danes potrdil, da bo žensko evropsko prvenstvo na sporedu v Angliji leta 2022, potekalo bo med 6. in 31. julijem. Anglija bi morala tekmovanje po prvotnem scenariju gostiti leta 2021.

DELI NA