04.09.2019 | 2. SNL
V Ajdovščini dvoboj nekdanjih prvoligašev

Prvoligaši ta teden nimajo tekmovalnih obveznosti, v 2. SNL pa bodo v soboto in nedeljo odigrali tekme sedmega kroga. Najzanimivejši spopad vikenda bo odigran v Ajdovščini, v prestolnici burje se bosta udarila Gorica in Krško, dvoboj lanskoletnih prvoligašev boste lahko spremljali tudi na Sportklubu.

Sobota, ob 16.00: GORICA - KRŠKO
Sodnik: Bojan Mertik
Neposredni prenos: Sportklub 1

Goričani in Krčani bodo odprli sedmi krog drugoligaškega prvenstva. Primorci in Posavci se v spopad podajajo z različnima izhodiščema. Goričani so po preobratu v drugem polčasu dobili sosedski dvoboj z Biljami. Zeleni se na zadnjih dveh tekmah niso najbolje znašli brez prvega strelca Lovra Čirjaka, po gostovanju v Novem mestu pa so praznih rok ostali še na domačem Gubcu. V posavski prestolnici so se veselili Brici, dosežek sosedov iz Vipolž pa bodo skušali ponoviti tudi Goričani. Krški strateg Iztok Kapušin bo po dveh tekmah spet računal na prvega strelca Čirjaka, Borivoje Lučić pa se bo moral znajti brez Etiena Velikonje. Šempetrčan, ki je tako kot Čirjak dosegel sedem zadetkov, se je po zmagi v Biljah poslovil od Gorice in prestopil v nizozemski NEC Nijmegen.

 

Sobota, ob 16.30: JADRAN DEKANI - KALCER RADOMLJE
Sodnik: Darjan Kovačič

Četa Oskarja Drobneta bo gostovala v Dekanih, kjer bo napadla šesto zaporedno zmago. "Mlinarji" so po tem, ko so v prvem krogu remizirali s Krškim, na kolena spravili Brežice, Rogaško, Beltince, Fužinar in nazadnje še Dravograd, v mrežo katerega so pospravili pol ducata žog. Drobneta lahko veseli široka paleta strelcev, saj je v polno merilo šest različnih nogometašev. Nekdaj odlični napadalec se bo moral v Dekanih znajti brez Gala Primca, ki je sprejel vabilo ljubljanskega Brava. Radomljani bodo kljub temu v vlogi favorita, saj Jadran niha v svojih predstavah, na šestih preizkušnjah pa je iztržil sedem točk. "Pesjani" so nazadnje klonili na Ravnah, moštvo Erika Kržišnika je na Koroškem prejelo štiri zadetke, Fužinar pa je vnovič izkoristil luknje v primorski obrambi.

 

Sobota, ob 16.30: KOROŠKA DRAVOGRAD - KOPER
Sodnik: Dragoslav Perić

Za ovratnik prvouvrščenih Radomelj diha letošnji novinec v 2. SNL. Koprčani so se po zaspanem začetku sezone pobrali in po dveh remijih nanizali štiri zmage. Štirinajst točk je trenutno dovolj za drugo mesto, na Bonifiki pa čakajo na prvi spodrsljaj Radomljanov, ki ga bodo skušali izkoristiti za skok na prvo mesto. Zasedba Mirana Srebrniča bo nov komplet točk lovila v Dravogradu, pri ekipi, ki se bo pobirala po visokem porazu v Radomljah. Mlada četa Bojana Kusa tudi v soboto ne bo na lahki preizkušnji, saj se bo v dobrem tednu še drugič udarila s tekmecem, ki meri najvišje. Dravograjčani bodo morali popraviti igro v fazi obrambe, saj so z 18 prejeti zadetki najskromnejše moštvo lige. Bo domača obramba v soboto trdnejša kot v Radomljah?

 

Sobota, ob 16.30: NAFTA 1903 - VITANEST BILJE
Sodnik: Roman Glažar

Lendavčani so v Dobu zabili sedem zadetkov in se s četrto zmago povzpeli na četrto mesto. Modri so s 17 goli druga najučinkovitejša ekipa lige, več zadetkov so dosegli zgolj Radomljani. Prekmurci bodo skušali dobre rezultati nadaljevati tudi na domači zelenici, na kateri letos še niso oddali točke. Nafta je pod lendavskimi griči premagala Brežice, Dravograd in Dravo, naslednja ovira lendavskega drugoligaša pa bodo Bilje. Črno-beli se bodo na severovzhodu države pobirali po bolečem porazu z Gorico, ki je ob polčasu zaostajala za dva gola, nato pa v zaključni četrtini prišla do popolnega preobrata. Biljenci v domači Dolinci še čakajo na prvo zmago, precej bolje pa se znajdejo na tujem terenu, saj so poleti dobili vsa tri gostovanja. Lahko po Vipolžah, Dekanih in Rogaški Slatini presenetijo še v Lendavi?

 

Sobota, ob 16.30: BELTINCI KLIMA TRATNJEK - DRAVA DAKINDA PTUJ
Sodnik: Marko Lacković

V Prekmurju bo odigrana še ena tekma sedmega kroga. Beltinci se bodo na svojem igrišču pomerili z Dravo in skušali nadaljevati trend domačih rezultatov. Rumeno-modri so pred domačimi gledalci ugnali Nafto in Dravograd, v 180 minutah pa še niso prejeli zadetka. Beltinčani so skromnejši na gostovanjih, z gostovanja v Kopru pa so se vrnili s četrtim gostujočim porazom. Beltinska zasedba ima - podobno kot v lanski sezoni - težave z doseganjem zadetkov, doslej so jih zabili pet. Prekmurci bodo skušali točkovno bero izboljšati v spopadu z Dravo, ki je v prejšnjem krogu dočakala drugo zmago sezone. Poleti prevetrena zasedba Ptujčanov je v dvoboju z Brežicami zabila pet zadetkov, bo zmaga dokončno prebudila "kurente"?

 

Sobota, ob 16.30: KRKA - FUŽINAR VZAJEMCI
Sodnik: Mihael Antič

Krka je ob Radomljah in Kopru ena od treh ekip, ki v novi sezoni še ni doživela poraza. Dolenjci so v primerjavi z vodilnim dvojcem skromnejši pri nabiranju točk, zeleni so v šestih krogih na svoj račun dodali deset točk. "Farmacevti" so nazadnje iztržili četrti neodločeni izid, dvoboj v Rogaški Slatini ni postregel z zadetki. Naslednji nasprotnik Novomeščanov bodo Ravenčani, ki so v šestem krogu prekinili serijo treh zaporednih porazov. Fužinar je bil na domačem igrišču boljši od Jadrana, Korošci pa so dobili še drugo preizkušnjo v letošnjem prvenstvu. Tekmeca sta se v 2. SNL pomerila štirikrat, z dvema zmaga pa so uspešnejši Dolenjci. Krka je dobila obe domači tekmi s Fužinarjem.

 

Sobota, ob 16.30: BREŽICE TERME ČATEŽ - ROLTEK DOB
Sodnik: Aleksandar Matković

V Brežicah se bosta pomerili ekipi, ki se po šestih krogih nahajata pri dnu lestvice. Gostitelji, ki letos obeležujejo stoletnico nogometa v mestu, so s tremi točkami zadnji, tokratni gostje iz Doba pa s točko več držijo 13. mesto. Dob je med šestnajsterico moštev še edini, ki v letošnjem prvenstvu še ni slavil zmage, varovanci Nenada Toševskega so dvema porazoma dodali še štiri remije. "Roletarji" se bodo v Posavju pobirali po visokem porazu v prejšnjem krogu, ko so na domačem igrišču dobili nogometno lekcijo s strani Lendavčanov. Prekmurci so za hrbet Matica Čretnika pospravili sedem žog, nič kaj bolje pa se ni godilo niti brežiškemu vratarju Timu Kruljacu. Brežičani so se z gostovanja na Ptuju vrnili s petimi prejetimi zadetki. Kdo bo v sedmem krogu zakrpal luknje pred svojim golom?

 

Nedelja, ob 16.30: BRDA - ROGAŠKA
Sodnik: Blaž Kos

Goriška Brda bodo gostila edino nedeljsko preizkušnjo, Brici bodo v domačih Vipolžah gostili ekipo Rogaške. Gre za obračun ekip, ki sta doslej slavili enkrat, s šestimi točkami pa so uspešnejši rdeče-črni. Slatinčani se lahko za zdaj pohvalijo s štirimi točkami, nazadnje so iztržili točko v spopadu s Krko. Prvo zmago sezone so dočakali Brici, ki so v Krškem izkoristili izostanek Lovra Čirjaka in z golom Dariusa Jalinousa presenetili gostitelje. Brici na gostovanjih veljajo za ekipo, ki ji je sila težko zabiti zadetek, drugačna pa je situacija na domačem igrišču. "Vinarji" so na treh tekmah klonili sedemkrat, a tokrat nasproti stoji tekmec, ki je na treh gostovanjih dosegel zgolj en gol. Kdo bo spretnejši v nedeljo?

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 25.05.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Krčani za konec z zmago
    Nogometaši Krškega so v zadnjem, 36. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Gorico s 3:2 (1:1).
  • 24.05.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Krško - Gorica
    Večina bitk je že odločenih, tudi tista za obstanek. Na Gubcu bodo pomahali v slovo Prvi ligi Telekom Slovenije, zadnji nasprotnik Krškega bo Gorica, ki jo čaka igranje v dodatnih kvalifikacijah za popolnitev PLTS.
  • 14.04.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gorica izgubila tudi proti Krčanom
    Nogometaši Krškega so v 27. krogu Prve lige Telekom Slovenije v gosteh premagali Gorico z 2:1 (1:1).
  • 12.04.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Gorica - Krško
    Nova Gorica bo gostila zaključno dejanje predzadnje četrtine PLTS. Gorica po porazu v Kidričevem nujno potrebuje novo zmago, tudi zaradi dejstva, ker bo na Primorskem gostovalo zadnje Krško.
  • 01.12.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Krčani do zmage v finišu tekme
    Nogometaši Krškega so v 18. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Gorico z 1:0 (0:0).
  • 30.11.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Krško - Gorica
    V soboto se bodo za nove točke udarili tudi nogometaši Krškega in Gorica. Gre za nasprotnika, ki v zadnjih krogih ne blestita, tako za Posavce kot Primorce pa bo morebitna zmaga štela dvojno.
  • 22.09.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gorica do zmage v zaključku
    Nogometaši Gorice so v 9. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Krško z 1:0 (0:0).
  • 20.09.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Gorica - Krško
    Prvoligaši zaključujejo uvodno četrtino letošnjega prvenstva, deveti krog pa bodo odprli Goričani in Krčani, ki so si med tednom zagotovili pokalni četrtfinale. Kdo bo uspešnejši v Prvi ligi Telekom Slovenije?
  • 21.04.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Goričani proti Krškemu prekinili slabo serijo
    Nogometaši Gorice so v 28. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Krško z 2:0 (1:0).

DELI NA