21.12.2023 | NZS
Uvrstitev na evropsko prvenstvo zaznamovala tudi prednovoletni sprejem

Nogometna zveza Slovenije je v Ljubljani pripravila tradicionalni prednovoletni sprejem. Zaznamovali so ga spomini na leto 2023, katerega vrhunec je bil preboj članske reprezentance na evropsko prvenstvo v Nemčijo.

Na sprejemu, ki se ga je kljub napornemu dnevu po odločitvi sodišča EU glede spora superlige z Evropsko nogometno zvezo UEFA in Mednarodno nogometno zvezo FIFA udeležil tudi predsednik UEFA Aleksander Čeferin, je predsednik NZS Radenko Mijatović v uvodnem nagovoru poudaril, da je bil letošnji sprejem še malce bolj poseben.

"Vedno je lepo biti tu, moram pa priznati, da je letošnji trenutek še posebej izjemen. Leto je bilo nepozabno in polno presežkov," je dejal Mijatović ob spominu na uspešne kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2024.

Spomnil se je tudi podpore navijačev, ki so napolnili tribune na reprezentančnih tekmah, ter vsem skupaj položil na dušo, da bodo v Nemčiji na evropskem prvenstvu ne le navijači, ampak tudi ambasadorji Slovenije.

"Ta dogodek ni le športni spektakel, ampak tudi priložnost, da se pokažemo kot ambasadorji Slovenije v mednarodni skupnosti," je dodal in naštel tudi uspešne nastope drugih selekcij, tudi mlajših, futsalskih in klubskih, prav tako pa je pohvalil delo sodnikov in trenerjev.

Dogodek s številnimi gosti so popestrili glasbeno-pevski nastopi, tudi klavirsko-zborovsko obarvana predelava navijaške pesmi Slovenija gre naprej s Petrom Lovšinom. Ta bo zagotovo odmevala tudi med evropskim prvenstvom, na katerega se bo slovenska vrsta temeljito pripravila. V marčevskem terminu bosta odigrani dve pripravljalni tekmi, še dve pa junija.

Selektor Matjaž Kek bo sicer že v začetku leta nogometaše peljal v ZDA, kjer se bodo 20. januarja merili z domačo selekcijo. Ker tekma ne bo v uradnem terminu Mednarodne nogometne zveze, bo imel Kek za tekmo v San Antoniu na voljo igralce, ki bodo imeli v januarju zimski premor.

Z novinarji je ob robu sprejema spregovoril tudi Čeferin, ki se ni mogel izogniti vprašanjem o današnji sodbi sodišča EU v sporu med UEFA in snovalci superlige. "Vsekakor je škoda, da se o tem toliko govori danes, ko gre tukaj za slovenski nogomet in za sijajno leto, ki se izteka," je dejal in ponovil stališče, da superlige ne bo.

"Brez skrbi, nič ne more zasenčiti tega praznovanja, nič ne more zasenčiti naše uvrstitve na evropsko prvenstvo, ki ga vsi nestrpno pričakujemo," je dodal.

Tekst: STA/PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 15.05.2024 | NZS
  Ob takšni praksi slovenskega športa in uspehov ne bi bilo
  V zadnjem času se je v javnosti pojavilo precej poskusov prikritega oglaševanja podjetij, ki niso povezana z nogometno reprezentanco ali evropskim prvenstvom. Zato smo na NZS pripravili spodnje odprto pismo.
 • 24.04.2024 | NZS
  NZS lani s skokom v številu registriranih nogometašev, prihodkih in vlaganjih
  Nogometna zveza Slovenije (NZS) je na današnji skupščini pregledala poslovanje. Zveza je lani zabeležila skok v številu registriranih nogometašev, teh je zdaj več kot 74.000, predvsem na račun uvrstitve na evropsko prvenstvo so zrasli prihodki zveze, ki je ob tem povečala vlaganje v razvoj nogometa in infrastrukture.
 • 19.04.2024 | NZS
  Skupaj za večjo varnost na športnih prireditvah
  Predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović in generalni sekretar NZS Martin Koželj sta se sestala z ministrom za notranje zadeve Boštjanom Poklukarjem in njegovimi najožjimi sodelavci, skupaj pa so pregledali dosedanje aktivnosti za zagotavljanje večje varnosti na športnih prireditvah in pri zaostritvi zakonodaje za odpravo huliganstva v športu in se pogovorili o možnih nadaljnjih ukrepih.
 • 15.04.2024 | NZS
  Po 46. seji IO NZS: Objavljen razpis za sofinanciranje nogometne infrastrukture
  Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je na 46. seji, ki je bila na Brdu pri Kranju, sprejel še razpis za sofinanciranje infrastrukturnih projektov v nogometu za leto 2024 (SIPN-2024), v katerem bo za sofinanciranje infrastrukture v letu 2024 na voljo 350.000 EUR.
 • 21.03.2024 | NZS
  Po 45. seji IO NZS
  Na Brdu pri Kranju se je v torek na svoji 45. seji sestal Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije. Obravnavali so 16 točk dnevnega reda, ter sprejeli sklep o zasedanju redne letne Skupščine NZS, ki bo 24. aprila 2024.
 • 20.03.2024 | NZS
  Komisija za pritožbe odločila v primeru NK Maribor
  Komisija za pritožbe Nogometne zveze Slovenije je na svoji seji dne 14. marca 2024 obravnavala pritožbo NK Maribor Branik zoper sklep disciplinskega sodnika NZS št. 6021/24 z dne 26. februarja 2024. Pritožba je bila vložena zaradi kazni, izrečenih NK Maribor Branik za nešportno in neprimerno vedenje njegovih navijačev ter za spodbujanje narodnostne in etične nestrpnosti in drugega nasilja med tekmo.
 • 05.03.2024 | NZS
  Posvet NZS o varnosti na stadionih
  Nogomet, igra moči, strasti in čustev, se ne odvija samo na zelenici, temveč tudi na tribunah, kjer navijači izražajo svojo podporo in ljubezen do igre. Vendar pa se včasih ta strast prelije v nasilje, kot se je nedavno zgodilo v Fazaneriji. Incident na dogodku na tekmi med Muro in Mariborom je bil povod, da je NZS ponovno organizirala posvet na temo varnosti na nogometnih tekmah. Posvet, katerega se udelžijo predstavniki klubov in vseh deležnikov, ki skrbijo za varnost na tekmah, se je tudi letos odvil na Brdu pri Kranju.
 • 29.02.2024 | NZS
  Konstruktiven sestanek za večjo varnost na športnih prireditvah
  Predstavniki Nogometne zveze Slovenije so se s strokovnjaki iz Ministrstva za notranje zadeve, Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport in Olimpijskega komiteja Slovenije sestali na delovnem sestanku in razpravljali o dodatnih ukrepih in rešitvah za večjo varnost na športnih prireditvah.
 • 26.02.2024 | NZS
  Disciplinski sodnik NZS odločil o odgovornosti NK Maribor
  Disciplinski sodnik NZS, ki je neodvisen in avtonomen organ NZS, je v zvezi z dogodkom na tekmi med Muro in Mariborom v 21. krogu Prve lige Telemach izdal sklep o odgovornosti NK Maribor, pri čemer sklepa o odgovornosti domačega kluba pri organizaciji tekme zaradi ugotavljanja dodatnih okoliščin še ni izdal.
 • 22.02.2024 | NZS
  NZS z državo in OKS o ostrejših ukrepih na športnih prireditvah
  Predsednik Nogometne zveze Slovenije, Radenko Mijatović, se je udeležil posveta z ministrom za notranje zadeve Boštjanom Poklukarjem, ministrom za gospodarstvo, turizem in šport Matjažem Hanom in predsednikom Olimpijskega komiteja Slovenije, Franjom Bobincem. Po posvetu so pristojni napovedali sprejem ostrejših ukrepov za varnost na športnih prireditvah, povod za le-te pa so bili nedeljski izgredi v Murski Soboti.

DELI NA