26.02.2022 | 2. SNL
Uvodoma z zaostalo tekmo Doba in Nafte

Z zaostalim srečanjem Roltek Doba in lendavske Nafte se bo po zimskem premoru nadaljeval tudi drugoligaški ples. Dvoboj 17. kroga bo uvod v nadaljevanje 2. SNL, potem ko je bila tekma jeseni odpovedana kar dvakrat.

Nazadnje, ko so klubi že zaključili z rednimi obveznostmi, je tekmo odnesel sneg, po zimskem premoru pa sta kluba pripravljena, da se udarita v tretjem poskusu. Lendavčani se bodo v Dobu predstavili z novim trenerjem, Dejana Dončića je v začetku leta nasledil madžarski strateg Gabor Boer. Nekaj sprememb je doživel tudi igralski kader. Kot zadnji se je od Lendave poslovil Alen Korošec, ki se bo v prihodnje dokazoval pri prvoligašu iz Sežane. Še prej so modri dres slekli Mihael Rebernik, Daniel Szökrönyös in Stefan Močić. Lendavčanom se je pozimi pridružil Daniel Nemet, mladinski reprezentant Madžarske.

Nafta nadaljevanje sezone pričakuje na četrtem mestu, Dobljani pa so jesen zaključili kot šesti. Za ene in druge velja, da so precej nihali v formi, so pa Lendavčani predvsem v zaključku jeseni zbrali nanizali nekaj dobrih rezultatov. Za Dob velja prav nasprotno, "roletarji" so na zadnjih treh tekmah pred zimskim premorom vknjižili zgolj dve točki, čeprav so se merili s tekmeci, ki so na lestvici pod njimi. Je pa četa Jerneja Javornika z zmagama nad Rogaško in srbskim Javorjem, ki je padel na pripravah v Poreču, dokazala, da je dobro pripravljena na nadaljevanje sezone.

Dob se v nadaljevanje sezone podaja brez prvega strelca ekipe, saj se je petkratni strelec Denis Petrovič pozimi pridružil Brinju Grosuplje, ki naskakuje preboj v 2. SNL. Domžalčani so na drugoligaško kaljenje poslali dva mladinca, Jureta Žavbija in Gašperja Černeta. Nenazadnje se je v Dobu pred meseci dokazoval tudi Benjamin Markuš, ki je zdaj že eden od nosilcev domžalske igre.

Zaostali obračun 17. kroga drugoligaškega tekmovanja se bo v Dobu pričel ob 14:30.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 26.02.2022 | 2. SNL
    Lendavčani napolnili mrežo Doba in skočili na tretje mesto
    Zaostali dvoboj 17. kroga 2. SNL se je razpletel z visoko zmago Nafte. Lendavčani so v mrežo Doba pospravili pet zadetkov, pod dva se je podpisal Marsel Stare. Prekmurci so se z zmago prebili na tretje mesto lestvice, pred Rogaško.
  • 08.05.2019 | 2. SNL
    Dvoboj modrih pod lendavskimi griči
    Sedemindvajseti krog 2. SNL bosta s tekmo v Lendavi odprli ekipi, katerih zaščitni znak je modra barva. Peta Nafta pred kamerami Sportkluba gosti sedmi Dob, ki bo skušal v Prekmurju prekiniti niz treh tekem brez zmage.
  • 02.08.2017 | 2. SNL
    Nafta in Dob odpirata drugoligaški ples
    Konec tedna se pričenja drugoligaški ples. V sezono vstopa 16 klubov, drugoligaške boje pa boste lahko spremljali tudi v neposrednih prenosih na Sport klubu. Že v petkovem večeru si boste lahko na televizijskih ekranih ogledali obračun Nafte in Doba.

DELI NA