28.02.2019 | Ženska A
Uvodoma remizirale s Hrvaško

Slovenska ženska članska reprezentanca je z remijem (0:0) začela nastop na turnirju na Hrvaškem. V obračunu z domačinkami se mreža ni tresla, bližje golu in zmagi pa so bile varovanke selektorja Boruta Jarca.

V soboto, 2. marca, Slovenija igra proti Ukrajini.

Slovenija članice na turnirju v Zagrebu:

28.2.
Slovenija – Hrvaška 0:0
Slovenija:
Meršnik, Agrež, Rozmarič, Korošec (Milović/81.), Zver, Čonč, Prašnikar (Makovec(81.), Ivanuša (Mori/64.), Kolbl, Eržen, Prša (Klopčič/64.).

2.3.
Slovenija – Ukrajina (11.00)

4.3.
tekma za 1., 3., 5. mesto

Hitro do šestih kotov

Slovenija je tekmo začela v tem hipu z najboljšo možno postavo, uvod pa je bil ambiciozen. Tudi zato si je Slovenija do 4. minute nabrala že šest kotov, potem pa je ta odločnost splahnela. V igri je bilo preveč krča, nepotrebne nervoze, očitno pa je tudi tekmovalni naboj naredil svoje. Videlo pa se, da so nekatere igralke že v igralnem ritmu, ostale to še čaka. Terensko pobudo je prevzela domača vrsta, tudi 51. reprezentanca Fifine lestvice (Slovenija je na 55. mestu). Naša vrsta se je vnovič razživela po 30. minuti, ko je bilo v igri nekaj več smisla in kombinatorike, priložnost pa se je iskala s prekinitev (poizkus kapetanke Mateje Zver prek vrat), kapetanka je poizkusila še z leve strani, odkoder je merila tudi Lara Ivanuša.

Ambiciozno v 2. polčas

V drugem polčasu je Slovenija pokazala več kot domačinke, ki so po 70. minuti tudi fizično padle, naša ekipa ne. Že v 53. minuti sta pred hrvaškim golom kombinirali Dominika Čonč in Mateja Zver. V 56. se je v obrambi izkazala Sara Agrež, ki je pravočasno ukrepala v eni od redkih obetavnih akcij domačink.

V 87. minuti je Slovenija ostala brez Kaje Eržen, ki je morala predčasno pod tuš zavoljo drugega rumenega kartona. Pretirane panike ni bilo, Slovenija je rasla, gol je "visel v zraku", z nekaj več drznosti in zbranosti bi slavili prve tri točke. Zelo blizu zadetku je bila ob koncu še enkrat Zverova, v drugem polčasu pa so enkrat Hrvatice gol rešile kar same: zadnjih hip so posredovale pred našo reprezentantko Ano Milović.

Izjave po tekmi:

Borut Jarc, selektor:
„Nervozno smo pričakovali tekmo, tako pa smo tudi odigrali prvi polčas, ki ni bil najboljši. Domačinkam nismo dovolili priložnosti, v fazi napada pa smo naredili premalo, bili smo premalo konkretni. V drugem delu so to igralke popravile. Pripravili smo si tri, štiri priložnosti. Bolj je šla tekma h koncu, konkretnejši smo bili. Končna ocena pa: srednje zadovoljstvo.“

Mateja Zver:
„Prvih nekaj minut smo odigrale v krču, potem je bilo boljše. Za nami je solidna tekma, na koncu je bilo dovolj za remi, s Hrvaško se vedno borimo. Imeli smo dve, tri priložnosti, domačinke nobene. Škoda je, ker jih nismo izkoristili.“

Kaja Korošec:
„Upali smo na zmago, a se ni izšlo. Bili smo boljši, do gola pa nismo prišle. Tudi začeli smo malce slabše, potem je igra v polju stekla. A ni bilo dovolj za zmago.“

Tekmo si ogledalo tudi nekaj navijačev iz Slovenije, ki so bodrili našo vrsto.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 04.06.2020 | Ženska A
  Kapetanka ostaja v Avstriji, tekme tudi na Norveškem
  Po marčni prekinitvi tekem so se nogometašice spet vrnile na igrišča. Minuli vikend so s tekmami nadaljevali v Nemčiji.
 • 27.05.2020 | Ženska A
  Slovenija nadaljuje proti Turčiji
  Jeseni se bodo nadaljevale kvalifikacije za evropsko prvenstvo članic, ki bo leta 2022 v Angliji. Slovenija tekmuje v skupini A, kjer po šestih odigranih tekmah z devetimi točkami zaseda 3. mesto.
 • 31.03.2020 | Ženska A
  Članice še nikoli tako visoko na Fifini lestvici
  Reprezentanca, ki jo od januarja 2018 vodi selektor Borut Jarc, se je decembra lani prvič zavihtela na 50. mesto, zdaj pa je šla še stopničko višje.
 • 28.03.2020 | Ženska A
  Spremenjen urnik kvalifikacij članic
  Zavoljo težav, ki jih je povzročil koronavirus, je že bilo prestavljeno moško člansko evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto. Zdaj pa je tudi jasno, da se obetajo spremembe v urniku ženske članske reprezentance,
 • 10.03.2020 | Ženska A
  Hvaležni za podporo Slovenski vojski
  Že v ponedeljek so nas obiskali slovenski vojaki, člani 40. slovenskega kontingenta Kfor (sile Kosovo Force pod vodstvom Nata). Ob tej priložnosti so naši reprezentanci izročili posebno spominsko obeležje, ki nas bo še lep čas spominjalo na pozornost na Kosovu.
 • 10.03.2020 | Ženska A
  Uspešne tudi v Prištini
  Slovenska ženska nogometna reprezentanca je v šesti tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2021 v Prištini premagala Kosovo s 3:0 (2:0). Naslednjo tekmo bodo izbranke selektorja Boruta Jarca igrale 10. aprila v Murski Soboti proti Estoniji.
 • 10.03.2020 | Ženska A
  Prva strelka ve, kaj zmorejo
  „Kljub visoki zmagi je jasno, da imajo v svoji ekipi par neugodnih posameznic, ki znajo igrati,“ opozarja Lara Prašnikar, ki pravi, da v naši vrsti treme in pritiska ni čutiti.
 • 10.03.2020 | Ženska A
  Proti Kosovu z jasnim ciljem
  V Prištini je vse pripravljeno za nadaljevanje kvalifikacij za evropsko prvenstvo članic, ki bo prihodnje leto v Angliji. Kosovo in Slovenija se bosta danes ob 18. uri pomerili za nove točke.
 • 09.03.2020 | Ženska A
  Selektorjev poziv dodatna vzpodbuda
  Vratarka Nika Šapek si je kot zadnja priborila mesto v ekipi, ki je odpotovala na Kosovo na 6. kvalifikacijsko tekmo za uvrstitev na EURO 2021.
 • 09.03.2020 | Ženska A
  Maksimalen pristop prinaša rezultat
  Ženska članska reprezentanca je odpotovala na Kosovo, kjer jo jutri ob 18. uri čaka 6. tekma v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto v Angliji. Slovenija na gostovanju v Prištini lovi 3. zmago v tem ciklu.

DELI NA