28.02.2019 | Ženska A
Uvodoma remizirale s Hrvaško

Slovenska ženska članska reprezentanca je z remijem (0:0) začela nastop na turnirju na Hrvaškem. V obračunu z domačinkami se mreža ni tresla, bližje golu in zmagi pa so bile varovanke selektorja Boruta Jarca.

V soboto, 2. marca, Slovenija igra proti Ukrajini.

Slovenija članice na turnirju v Zagrebu:

28.2.
Slovenija – Hrvaška 0:0
Slovenija:
Meršnik, Agrež, Rozmarič, Korošec (Milović/81.), Zver, Čonč, Prašnikar (Makovec(81.), Ivanuša (Mori/64.), Kolbl, Eržen, Prša (Klopčič/64.).

2.3.
Slovenija – Ukrajina (11.00)

4.3.
tekma za 1., 3., 5. mesto

Hitro do šestih kotov

Slovenija je tekmo začela v tem hipu z najboljšo možno postavo, uvod pa je bil ambiciozen. Tudi zato si je Slovenija do 4. minute nabrala že šest kotov, potem pa je ta odločnost splahnela. V igri je bilo preveč krča, nepotrebne nervoze, očitno pa je tudi tekmovalni naboj naredil svoje. Videlo pa se, da so nekatere igralke že v igralnem ritmu, ostale to še čaka. Terensko pobudo je prevzela domača vrsta, tudi 51. reprezentanca Fifine lestvice (Slovenija je na 55. mestu). Naša vrsta se je vnovič razživela po 30. minuti, ko je bilo v igri nekaj več smisla in kombinatorike, priložnost pa se je iskala s prekinitev (poizkus kapetanke Mateje Zver prek vrat), kapetanka je poizkusila še z leve strani, odkoder je merila tudi Lara Ivanuša.

Ambiciozno v 2. polčas

V drugem polčasu je Slovenija pokazala več kot domačinke, ki so po 70. minuti tudi fizično padle, naša ekipa ne. Že v 53. minuti sta pred hrvaškim golom kombinirali Dominika Čonč in Mateja Zver. V 56. se je v obrambi izkazala Sara Agrež, ki je pravočasno ukrepala v eni od redkih obetavnih akcij domačink.

V 87. minuti je Slovenija ostala brez Kaje Eržen, ki je morala predčasno pod tuš zavoljo drugega rumenega kartona. Pretirane panike ni bilo, Slovenija je rasla, gol je "visel v zraku", z nekaj več drznosti in zbranosti bi slavili prve tri točke. Zelo blizu zadetku je bila ob koncu še enkrat Zverova, v drugem polčasu pa so enkrat Hrvatice gol rešile kar same: zadnjih hip so posredovale pred našo reprezentantko Ano Milović.

Izjave po tekmi:

Borut Jarc, selektor:
„Nervozno smo pričakovali tekmo, tako pa smo tudi odigrali prvi polčas, ki ni bil najboljši. Domačinkam nismo dovolili priložnosti, v fazi napada pa smo naredili premalo, bili smo premalo konkretni. V drugem delu so to igralke popravile. Pripravili smo si tri, štiri priložnosti. Bolj je šla tekma h koncu, konkretnejši smo bili. Končna ocena pa: srednje zadovoljstvo.“

Mateja Zver:
„Prvih nekaj minut smo odigrale v krču, potem je bilo boljše. Za nami je solidna tekma, na koncu je bilo dovolj za remi, s Hrvaško se vedno borimo. Imeli smo dve, tri priložnosti, domačinke nobene. Škoda je, ker jih nismo izkoristili.“

Kaja Korošec:
„Upali smo na zmago, a se ni izšlo. Bili smo boljši, do gola pa nismo prišle. Tudi začeli smo malce slabše, potem je igra v polju stekla. A ni bilo dovolj za zmago.“

Tekmo si ogledalo tudi nekaj navijačev iz Slovenije, ki so bodrili našo vrsto.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 26.11.2019 | Ženska A
  Lara Prašnikar igralka tekme
  V Italiji je bil na sporedu 7. krog. Dominika Čonč (igrala je do 88. minute) ostaja z Milanom na 2. mestu prvenstvene lestvice, Milano premore 17 točk, torinski Juventus dve več na prvem.
 • 18.11.2019 | Ženska A
  Nagrada Dominiki, Zverova v 107. minuti
  Mariborčanka je pred derbijem 6. kroga prve ženske italijanske nogometne lige proti Juventusu od združenja italijanskih nogometašev (AIC) prejela nagrado za najboljšo igralko preteklega meseca. Čončeva je na tekmi dokazala, da je nagrada šla v prave roke ter znova zabila.
 • 13.11.2019 | Ženska A
  Selektor upravičeno ponosen
  „Na prihodnje tekme v naši skupini gledam pozitivno. Vem, da so naše punce sposobne osvojiti lepo število točk v nadaljevanju kvalifikacij. Po drugi strani sem tudi vesel, ker sta za nami srečanji z Nizozemsko, ki je razred zase v tej skupini. Verjamem, da nas s takim pristopom naših igralk čaka lepa prihodnost!“ pove Borut Jarc.
 • 12.11.2019 | Ženska A
  Dokazale, da lahko igrajo z evropskimi prvakinjami
  Kljub porazu je Slovenija navdušila. Predvsem v prvem polčasu, ki je bil tak, kot si ga je selektor Borut Jarc s svojim strokovnim štabom želel. Njegove varovanke so parirale Nizozemkam, v primerjavi s prvo medsebojno tekmo v Murski Soboti so bile naše igralke boljše in čvrstejše v duelih, ob osvojeni žogi ali podaji pa so žogo znale zadržati in bolj premišljeno napasti tekmice.
 • 12.11.2019 | Ženska A
  Ambicije zrasle, napredek viden
  Po zdravstvenih težavah na uvodnih tekmah kvalifikacij za Euro 2021 se je branilka Sara Agrež vrnila v ekipo in poskrbela za dodatno dozo mirnosti in samozavesti v ekipi, še posebej pa v obrambi. Le to bo še kako koristno tudi nocoj, ko Slovenija na peti kvalifikacijski tekmi za uvrstitev na evropsko prvenstvo 2021 gostuje na Nizozemskem.
 • 12.11.2019 | Ženska A
  Izkoristiti priložnosti, ki se ponudijo
  „Popraviti moramo duel igro, pa tudi vsako žogo ni treba oddati takoj, ampak je želja, da jo malce zadržimo. Pomembno bo tudi, da ne bežimo od žoge, ampak da prihajamo k žogi,“ navrže Milomir Kondić, trener v štabu selektorja Boruta Jarca.
 • 11.11.2019 | Ženska A
  Dokazale, da lahko igrajo z vsemi
  Tekme na Nizozemskem se veseli tudi vezistka Dominika Čonč, igralka AC Milana in prvo ime italijanskih zelenic v mesecu oktobru. Čončeva verjame, da je dobro formo prinesla v izbrano vrsto, kjer ima pomembno vlogo. Ki jo bo po najboljših močeh skušala upravičiti tudi jutri.
 • 10.11.2019 | Ženska A
  Proti prvakinjam na preizkušnji tudi obramba
  „Zagotovo nas čaka precej dela, a ga bomo opravili po najboljših močeh. Nekaj lažje nam je, da npr. s Saro Agrež že vrsto let igrava skupaj na tem mestu. Poznava se, tudi kako napako se da popraviti prav na račun tega, da se dobro poznava,“ še pristavi Špela Rozmarič.
 • 09.11.2019 | Ženska A
  Ostati realen pred gostovanjem na Nizozemskem
  „Treninge izkoriščamo, da tehnično-taktično pripravimo ekipo. Poglavitnega pomena bo čvrsta faza branjenja glede na moč Nizozemske. Imamo pa tudi mi svoj plan za fazo napada, ne mislimo se le braniti!“ uvodoma pove selektor Borut Jarc.
 • 07.11.2019 | Ženska A
  Proti evropskim prvakinjam ponoviti Fazanerijo
  V petek se bo zbrala ženska članska reprezentanca, ki jo prihodnji torek čaka gostovanje pri evropskih prvakinjah na Nizozemskem. To bo tekma 5. kroga v kvalifikacijski skupini 1, kjer so na vrhu prav Nizozemke, Slovenija pa zaseda 2. mesto (z dvema zmagama in dvema porazoma).

DELI NA