02.08.2019 | Ženska A
Uvodni domači tekmi plus za Slovenijo

Slovenska ženska članska reprezentanca v petek, 30. avgusta, začenja kvalifikacije za evropsko prvenstvo, ki bo leta 2021. Selektor Borut Jarc že pogleduje v zadnji avgustovski petek, ko bodo naše igralke doma v Velenju gostile Rusijo.

Kvalifikacije za Euro 2021:

Velenje, 30.8.
Slovenija – Rusija

Dravograd, 3.9.
Slovenija – Kosovo

Navdušen nad novimi klubi naših igralk

Selektor priznava, da je za njim pester mesec in pol, v katerem je bilo precej informacij o zdravstvenem stanju in prestopih njegovih varovank. „Navdušen sem, ko vidim, kako odmevne nogometne sredine na tujem v svoje vrste vabijo naše nogometašice,“ ne skriva veselja selektor, ki razloge za to vidi tudi v uspešni reprezentančni zgodbi, kjer je prav Jarc uspel združiti vso to mladost z bogatimi izkušnjami, ki jih imajo naše igralke. „Močno verjamem, da bo čez kako leto še nekaj od teh igralk dobilo dobre pogodbe v dobrih tujih klubih,“ je prepričan selektor, ki štiri tedne pred začetkom kvalifikacij ne beži od zdravstvenega stanja v izbrani vrsti.

„Špela Rozmarič že trenira po poškodbi, po terapijah je prvih 45 minut odigrala Sara Agrež, Adrijana Mori je žal izgubljena za letos. Počasi pa se začenja vračati Izabela Križaj,“ pojasni Jarc, ki s svojim strokovnim štabom gleda in spremlja igralke – tudi z željo, da najde ustrezne alternative, kar pa je dejansko težko.

Imajo razlog za samozavest

Reprezentanca se bo zbrala 26. avgusta, bivala bo v Topolšici, seznam izbrane vrste bo obelodanjen 10 dni prej. „Potem pa naprej po ustaljenem redu,“ pravi mirno selektor, ki bo nadaljeval z analizo Rusije in Kosova, uvodnih tekmic. „Z ene strani lahko te kvalifikacije začenjamo samozavestnejši. Predvsem zato, ker so igralke v leto in pol z aspekta igre naredile ogromen korak naprej. Po drugi strani pa se moramo ob pogledu na moč reprezentanc, s katerimi igramo, pa naj omenim le Nizozemsko in Rusijo, zavedati, da bo vsaka, ponavljam vsaka, tekma več kot le na nož,“ opozarja selektor, ki je zadovoljen, da uvodni tekmi igramo doma.

Sprva Rusija, potem še Kosovo.
„Mislim, da je to dobrodošlo. Vse skupaj, t.j. uvodni tekmi doma, je za naše igralke dodaten plus, ne pa breme. V ta dekleta naš strokovni štab maksimalno verjame. Da si to zaslužijo, so na terenu že večkrat pokazale in dokazale. Želim si le, da svoje bogato nogometno znanje prenesejo na vsako od tekem v kvalifikacijah. Vsako srečanje bo pomembno! Od prvega do zadnjega. Kot pa v vsaki vojni, se bodo mrtvi šteli na koncu!“ slikovito zaključi selektor z željo, da ne bodo poškodbe tiste, ki bi mu krojile že ustaljene in na igrišču preizkušene različice.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 26.11.2019 | Ženska A
  Lara Prašnikar igralka tekme
  V Italiji je bil na sporedu 7. krog. Dominika Čonč (igrala je do 88. minute) ostaja z Milanom na 2. mestu prvenstvene lestvice, Milano premore 17 točk, torinski Juventus dve več na prvem.
 • 18.11.2019 | Ženska A
  Nagrada Dominiki, Zverova v 107. minuti
  Mariborčanka je pred derbijem 6. kroga prve ženske italijanske nogometne lige proti Juventusu od združenja italijanskih nogometašev (AIC) prejela nagrado za najboljšo igralko preteklega meseca. Čončeva je na tekmi dokazala, da je nagrada šla v prave roke ter znova zabila.
 • 13.11.2019 | Ženska A
  Selektor upravičeno ponosen
  „Na prihodnje tekme v naši skupini gledam pozitivno. Vem, da so naše punce sposobne osvojiti lepo število točk v nadaljevanju kvalifikacij. Po drugi strani sem tudi vesel, ker sta za nami srečanji z Nizozemsko, ki je razred zase v tej skupini. Verjamem, da nas s takim pristopom naših igralk čaka lepa prihodnost!“ pove Borut Jarc.
 • 12.11.2019 | Ženska A
  Dokazale, da lahko igrajo z evropskimi prvakinjami
  Kljub porazu je Slovenija navdušila. Predvsem v prvem polčasu, ki je bil tak, kot si ga je selektor Borut Jarc s svojim strokovnim štabom želel. Njegove varovanke so parirale Nizozemkam, v primerjavi s prvo medsebojno tekmo v Murski Soboti so bile naše igralke boljše in čvrstejše v duelih, ob osvojeni žogi ali podaji pa so žogo znale zadržati in bolj premišljeno napasti tekmice.
 • 12.11.2019 | Ženska A
  Ambicije zrasle, napredek viden
  Po zdravstvenih težavah na uvodnih tekmah kvalifikacij za Euro 2021 se je branilka Sara Agrež vrnila v ekipo in poskrbela za dodatno dozo mirnosti in samozavesti v ekipi, še posebej pa v obrambi. Le to bo še kako koristno tudi nocoj, ko Slovenija na peti kvalifikacijski tekmi za uvrstitev na evropsko prvenstvo 2021 gostuje na Nizozemskem.
 • 12.11.2019 | Ženska A
  Izkoristiti priložnosti, ki se ponudijo
  „Popraviti moramo duel igro, pa tudi vsako žogo ni treba oddati takoj, ampak je želja, da jo malce zadržimo. Pomembno bo tudi, da ne bežimo od žoge, ampak da prihajamo k žogi,“ navrže Milomir Kondić, trener v štabu selektorja Boruta Jarca.
 • 11.11.2019 | Ženska A
  Dokazale, da lahko igrajo z vsemi
  Tekme na Nizozemskem se veseli tudi vezistka Dominika Čonč, igralka AC Milana in prvo ime italijanskih zelenic v mesecu oktobru. Čončeva verjame, da je dobro formo prinesla v izbrano vrsto, kjer ima pomembno vlogo. Ki jo bo po najboljših močeh skušala upravičiti tudi jutri.
 • 10.11.2019 | Ženska A
  Proti prvakinjam na preizkušnji tudi obramba
  „Zagotovo nas čaka precej dela, a ga bomo opravili po najboljših močeh. Nekaj lažje nam je, da npr. s Saro Agrež že vrsto let igrava skupaj na tem mestu. Poznava se, tudi kako napako se da popraviti prav na račun tega, da se dobro poznava,“ še pristavi Špela Rozmarič.
 • 09.11.2019 | Ženska A
  Ostati realen pred gostovanjem na Nizozemskem
  „Treninge izkoriščamo, da tehnično-taktično pripravimo ekipo. Poglavitnega pomena bo čvrsta faza branjenja glede na moč Nizozemske. Imamo pa tudi mi svoj plan za fazo napada, ne mislimo se le braniti!“ uvodoma pove selektor Borut Jarc.
 • 07.11.2019 | Ženska A
  Proti evropskim prvakinjam ponoviti Fazanerijo
  V petek se bo zbrala ženska članska reprezentanca, ki jo prihodnji torek čaka gostovanje pri evropskih prvakinjah na Nizozemskem. To bo tekma 5. kroga v kvalifikacijski skupini 1, kjer so na vrhu prav Nizozemke, Slovenija pa zaseda 2. mesto (z dvema zmagama in dvema porazoma).

DELI NA