02.08.2019 | Ženska A
Uvodni domači tekmi plus za Slovenijo

Slovenska ženska članska reprezentanca v petek, 30. avgusta, začenja kvalifikacije za evropsko prvenstvo, ki bo leta 2021. Selektor Borut Jarc že pogleduje v zadnji avgustovski petek, ko bodo naše igralke doma v Velenju gostile Rusijo.

Kvalifikacije za Euro 2021:

Velenje, 30.8.
Slovenija – Rusija

Dravograd, 3.9.
Slovenija – Kosovo

Navdušen nad novimi klubi naših igralk

Selektor priznava, da je za njim pester mesec in pol, v katerem je bilo precej informacij o zdravstvenem stanju in prestopih njegovih varovank. „Navdušen sem, ko vidim, kako odmevne nogometne sredine na tujem v svoje vrste vabijo naše nogometašice,“ ne skriva veselja selektor, ki razloge za to vidi tudi v uspešni reprezentančni zgodbi, kjer je prav Jarc uspel združiti vso to mladost z bogatimi izkušnjami, ki jih imajo naše igralke. „Močno verjamem, da bo čez kako leto še nekaj od teh igralk dobilo dobre pogodbe v dobrih tujih klubih,“ je prepričan selektor, ki štiri tedne pred začetkom kvalifikacij ne beži od zdravstvenega stanja v izbrani vrsti.

„Špela Rozmarič že trenira po poškodbi, po terapijah je prvih 45 minut odigrala Sara Agrež, Adrijana Mori je žal izgubljena za letos. Počasi pa se začenja vračati Izabela Križaj,“ pojasni Jarc, ki s svojim strokovnim štabom gleda in spremlja igralke – tudi z željo, da najde ustrezne alternative, kar pa je dejansko težko.

Imajo razlog za samozavest

Reprezentanca se bo zbrala 26. avgusta, bivala bo v Topolšici, seznam izbrane vrste bo obelodanjen 10 dni prej. „Potem pa naprej po ustaljenem redu,“ pravi mirno selektor, ki bo nadaljeval z analizo Rusije in Kosova, uvodnih tekmic. „Z ene strani lahko te kvalifikacije začenjamo samozavestnejši. Predvsem zato, ker so igralke v leto in pol z aspekta igre naredile ogromen korak naprej. Po drugi strani pa se moramo ob pogledu na moč reprezentanc, s katerimi igramo, pa naj omenim le Nizozemsko in Rusijo, zavedati, da bo vsaka, ponavljam vsaka, tekma več kot le na nož,“ opozarja selektor, ki je zadovoljen, da uvodni tekmi igramo doma.

Sprva Rusija, potem še Kosovo.
„Mislim, da je to dobrodošlo. Vse skupaj, t.j. uvodni tekmi doma, je za naše igralke dodaten plus, ne pa breme. V ta dekleta naš strokovni štab maksimalno verjame. Da si to zaslužijo, so na terenu že večkrat pokazale in dokazale. Želim si le, da svoje bogato nogometno znanje prenesejo na vsako od tekem v kvalifikacijah. Vsako srečanje bo pomembno! Od prvega do zadnjega. Kot pa v vsaki vojni, se bodo mrtvi šteli na koncu!“ slikovito zaključi selektor z željo, da ne bodo poškodbe tiste, ki bi mu krojile že ustaljene in na igrišču preizkušene različice.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 29.06.2020 | Ženska A
  Konec v Nemčiji, začetek na Norveškem
  Medtem ko je Turbine Potsdam s štirimi našimi reprezentantkami zasedel 4. mesto v nemški ligi, pa Kristina Erman začenja prvenstvo Norveške.
 • 23.06.2020 | Ženska A
  Slovo Lare in Pamele, Zala obranila mrežo
  V Nemčiji so bile minuli vikend na sporedu tekme 21. kroga, vnovič pa je zaigrala le Zala Meršnik, ki je začela v prvi postavi tekmo Duisburg – Turbine Potsdam. Meršnikova se je izkazala, gola ni prejela, tekma se končala z rezultatom 0:0.
 • 09.06.2020 | Ženska A
  Konec v Italiji, v Nemčiji le Meršnik
  Predčasno pa je konec sezone v Italiji. Prvakinj ni, najboljše pa je pred prekinitvijo kazalo zasedbi Juventusa (44 točk), ki si je zagotovila mesto v novi izvedbi lige prvakinj. Drugo mesto v ligi prvakinj naj bi pripadlo Fiorentini (35 točk).
 • 04.06.2020 | Ženska A
  Kapetanka ostaja v Avstriji, tekme tudi na Norveškem
  Po marčni prekinitvi tekem so se nogometašice spet vrnile na igrišča. Minuli vikend so s tekmami nadaljevali v Nemčiji.
 • 27.05.2020 | Ženska A
  Slovenija nadaljuje proti Turčiji
  Jeseni se bodo nadaljevale kvalifikacije za evropsko prvenstvo članic, ki bo leta 2022 v Angliji. Slovenija tekmuje v skupini A, kjer po šestih odigranih tekmah z devetimi točkami zaseda 3. mesto.
 • 31.03.2020 | Ženska A
  Članice še nikoli tako visoko na Fifini lestvici
  Reprezentanca, ki jo od januarja 2018 vodi selektor Borut Jarc, se je decembra lani prvič zavihtela na 50. mesto, zdaj pa je šla še stopničko višje.
 • 28.03.2020 | Ženska A
  Spremenjen urnik kvalifikacij članic
  Zavoljo težav, ki jih je povzročil koronavirus, je že bilo prestavljeno moško člansko evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto. Zdaj pa je tudi jasno, da se obetajo spremembe v urniku ženske članske reprezentance,
 • 10.03.2020 | Ženska A
  Hvaležni za podporo Slovenski vojski
  Že v ponedeljek so nas obiskali slovenski vojaki, člani 40. slovenskega kontingenta Kfor (sile Kosovo Force pod vodstvom Nata). Ob tej priložnosti so naši reprezentanci izročili posebno spominsko obeležje, ki nas bo še lep čas spominjalo na pozornost na Kosovu.
 • 10.03.2020 | Ženska A
  Uspešne tudi v Prištini
  Slovenska ženska nogometna reprezentanca je v šesti tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2021 v Prištini premagala Kosovo s 3:0 (2:0). Naslednjo tekmo bodo izbranke selektorja Boruta Jarca igrale 10. aprila v Murski Soboti proti Estoniji.
 • 10.03.2020 | Ženska A
  Prva strelka ve, kaj zmorejo
  „Kljub visoki zmagi je jasno, da imajo v svoji ekipi par neugodnih posameznic, ki znajo igrati,“ opozarja Lara Prašnikar, ki pravi, da v naši vrsti treme in pritiska ni čutiti.

DELI NA