23.06.2024 | EURO 2024
Utrip v angleškem taboru pred tekmo s Slovenijo

Po dveh krogih v skupini C nogometnega evropskega prvenstva v Nemčiji najbolje kaže prvemu favoritu Angliji, ki je praktično že v osmini finala. A po zmagi proti Srbiji in remiju z Dansko je zvezdnikov polna zasedba priznala, da to še ni to, kar pričakujejo od igre, a niso panični pred torkovim obračunom v Kölnu s Slovenijo.

"Pošteno lahko povemo, da doslej nismo igrali tako, kot smo želeli. Mislim pa, da je dober znak to, da smo vseeno prišli do dobrih izidov. Torek bo pomemben za občutek v ekipi, hočemo končati na vrhu skupine in z dobrimi občutki iti v izločilne boje," je angleškim medijem povedal Harry Kane.

V pripravah na EP so imeli Angleži precej težav z resnimi in manj resnimi poškodbami, tudi Luke Shaw v teh dneh sploh ni vadil, a se je Gareth Southgate odločil njega in še nekatere vseeno počakati, saj Anglija prav na Shawjevem mestu na bočnem položaju nima veliko rešitev.

"Mislim, da tekme z Dansko nismo igrali dobro. Padli smo pod pričakovano raven, a smo vseeno mirni. V takšnem položaju smo že bili, imamo izkušnje, zato ni nobene potrebe ali časa za paniko. Čas je za trud in izboljšanje," je po navedbah Guardiana poudaril Kane.

Tudi izkušeni napadalec Bayerna je imel težave s hrbtom, tako da je le tekmo s Srbijo (1:0) odigral v celoti od začetka maja. "Sam ocenjujem, da sem pripravljen. Izboljšujem se iz tekme v tekmo," je dodal Kane.

Priznal je, da so bili malce zmedeni ob igri proti trem branilcem v obrambi Srbije in Danske. "Bile so določene zadeve, zaradi katerih nismo mogli pritiskati tam, kjer smo želeli. Nismo bili stoodstotno prepričani, kdaj steči, zato je težko, ko igraš proti dobrim ekipam. Včasih, ko izgubiš 'momentum', ga le s težavo dobiš nazaj. Nismo bili dobri v igri z žogo, kar daje občutek, da smo ves čas le tekli," je še povedal Kane.

Kane se je odzval tudi na kritike iz domovine, ki jih je bilo precej po prvih dveh tekmah Anglije na EP. "Nikoli ne bi bil nespoštljiv do nikogar, še posebej do igralcev, ki sami vedo, kaj pomeni nositi angleški dres," je nemška tiskovna agencija dpa povzela Kana, ki se je odzval na kritike nekdanjih zvezdnikov Garryja Linekerja in Alana Shearerja. "Mislim, da nosijo odgovornost. Seveda morajo biti pošteni in povedati svoje mnenje, toda imajo tudi odgovornost nekdanjih igralcev, ki jih veliko ljudi še vedno vidi kot zgled," je dodal Kane.

Poudaril je, da si vsi Angleži želijo osvojiti kakšno lovoriko in dodal, da je že dolgo niso - ne njegova generacije ne generacije tistih, ki so sedanjo kritizirali: "Gotovo dobro vedo, kako težko je igrati za Anglijo in kako težko je biti uspešen na velikih tekmovanjih."

Če je Anglija z eno nogo že v osmini finala, pa Slovenija še kako potrebuje kakšno točko oziroma še raje tri. Glede na prejšnje medsebojne tekme bo to zahtevna naloga, saj so Angleži dobili pet od šestih obračunov, eden pa se je končal brez zmagovalca. Toda izbranci Matjaža Keka so na uvodnih dveh tekma proti Danski in Srbiji (obe 1:1) pustili dober vtis, kar bi lahko malo zmanjšalo kakovostno razliko med peto in 56. reprezentanco z lestvice Mednarodne nogometne zveze.

Tekst: STA
Foto: UEFA

SORODNE NOVICE

 • 20.06.2024 | EURO 2024
  Danci in Angleži neodločeno
  Nogometni reprezentanci Danske in Anglije sta se v drugi tekmi 2. kroga v slovenski skupini C na evropskem prvenstvu v Nemčiji v Frankfurtu razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
 • 19.06.2024 | EURO 2024
  Sodelovanje športa, gospodarstva in države za učinkovito promocijo Slovenije
  V Münchnu, v kongresni dvorani BMW-Welt Doppelkegel, je danes potekal slovensko-nemški poslovno-investicijski kongres Invest & Connect: Slovenian Business Pitch, ki je povezal vrhunski šport, posel, diplomacijo, znanost in turizem ter omogočil krepitev sodelovanja med nemškimi in slovenskimi partnerji.
 • 19.06.2024 | EURO 2024
  Posebna nogometna izkušnja za otroke na Pediatrični kliniki
  Pediatrična klinika Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana bo v sodelovanju z Nogometno zvezo Slovenije otrokom na kliniki virtualno približala vzdušje in evforijo Evropskega nogometnega prvenstva v Nemčiji.
 • 17.06.2024 | EURO 2024
  Poslovno-investicijski kongres Invest & Connect: Slovenian Business Pitch
  Za slovensko nogometno reprezentanco je že prva tekma na evropskem prvenstvu v nogometu, v Stuttgartu so naši nogometaši remizirali z Dansko. Naslednja priložnost je že 20. junija v Münchnu, dan prej pa vabljeni na slovensko-nemški poslovno-investicijski kongres Invest & Connect: Slovenian Business Pitch, ki bo v sredo, 19. junija 2024, v kongresni dvorani BMW-Welt Doppelkegel v Münchnu.
 • 17.06.2024 | EURO 2024
  Angleži z golom Bellinghama premagali Srbe
  Angleška nogometna reprezentanca je v prvem krogu evropskega prvenstva v Nemčiji danes v Gelsenkirchnu premagala Srbijo z 1:0 (1:0) in se zavihtela na prvo mesto v skupini C. V tej skupini nastopa tudi Slovenija, ki se je danes v Stuttgartu z Dansko razšla z neodločenim izidom 1:1.
 • 13.06.2024 | EURO 2024
  Vrhunski šport: Priložnost za poslovne preboje slovenskih podjetij
  Šport pomembno prispeva k promociji Slovenije in povečanju njene mednarodne prepoznavnosti, hkrati pa nudi odlično priložnost za sklepanje poslov. Ena takšnih priložnosti se obeta udeležencem gospodarske delegacije in poslovno-investicijskega kongresa Invest & Connect: Slovenian Business Pitch v Münchnu ob robu prihajajočega evropskega prvenstva v nogometu.
 • 11.06.2024 | EURO 2024
  Na Euru pričakujejo od 40.000 do 50.000 slovenskih navijačev
  Nogometna zveza Slovenije pričakuje, da se bo na evropsko prvenstvo v Nemčijo odpravilo med 40.000 in 50.000 slovenskih navijačev, največ v München na tekmo s Srbijo. Ta je med tekmami slovenske reprezentance označena tudi z najvišjo stopnjo varnostnega tveganja. V Nemčiji bo delovalo tudi 10 slovenskih policistov.
 • 03.06.2024 | EURO 2024
  Navijaj z nami na prostem
  Vas je zajela nogometna vročica, a ne morete v Nemčijo? Brez skrbi, Nogometna zveza Slovenije je poskrbela, da se bo Euro utrip čutil tudi v slovenskih mestih.
 • 04.05.2024 | EURO 2024
  Na Euru 2024 možnost za 26 igralcev
  Izvršni odbor Evropske nogometne zveze (Uefa) se je odločil povečati kvoto igralcev za posamično reprezentanco na prihajajočem Uefa Evropskem prvenstvu 2024.

DELI NA