Uspešna promocija ženskega nogometa v Radljah

Nogometni klub NK Radlje ob Dravi je konec decembra prvič pod okriljem evropske nogometne zveze Uefa in v sodelovanju z NZS in MNZ Maribor izvedel projekt »Rada igram nogomet, in ti?«, ki je namenjen promociji dekliškega in ženskega nogometa po celotni Sloveniji ter razbijanju stereotipa, da nogomet ni primeren šport za dekleta. Namen organizacije projekta je bil ustvariti čim bolj enakovredne možnosti za igranje nogometa za dekleta, razviti standarde  za delo v ženskem nogometu ter povezovati različne dekliške programe z ostalimi aktivnostmi nacionalne zveze.

Pester program

„V klubu NK Radlje smo ugotovili, da je polovica populacije igra nogomet. Druga pa ne. Zakaj pa ga ne bi igrale tudi ženske? Nogomet je dober in koristen za vse. S to akcijo smo začeli z ničle, a se je iz akcije izkazalo, da je v Sloveniji veliko zanimanje za ženski nogomet. Stvari smo premaknili z nule, zdaj pa je na vrsti nov zalogaj – od prepoznavnosti akcije je potrebno narediti korak k množičnosti deklet.« V športno dvorano Radlje ob Dravi nam je uspelo zvabiti 48 deklet iz šestih osnovnih šol v Koroški regiji. V projektu so sodelovale O.Š Radlje ob Dravi, O.Š Dravograd, O.Š Brezno-Podvelka, O.Š Ribnica na Pohorju in O.Š Vuzenica. Med samim potekom projekta je bila odigrana ekshibicijska tekma reprezentantk RS iz Koroške regije in ženske ekipe FC Ebiswald,“ so zapisali organizatorji.

Obljubili podporo

Vse punce so prejela priznanja in spominske majice, »Rada igram nogomet in ti, ». Prav tako so vse šole prejele pokale za sodelovanje v projektu. Športni pedagogi iz osnovnih šol pa so prejeli 50 markirnih klubučkov za vadbo nogometa in šest žog Nike.

"S samo izvedbo projekta smo bili izredno zadovoljni, zadovoljna pa so bila tudi dekleta in  njihovi športni pedagogi, ki so nam obljubili podporo pri ustanoviti dekliških nogometnih skupin," so še dodali v NK Radlje.

Tekst: NK Radlje, nzs.si
Foto: NK Radlje

SORODNE NOVICE

 • 07.11.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Praznik ženskega nogometa se začne že ob 12. uri
  Prav Gornja Radgona bo med 12. in 14. uro gostila Festivalni dan dekliškega in ženskega nogometa, kjer se bodo dekleta, mame, tete, babice preizkusile v igranju nogometa, predvsem pa v igrah, ki so tako ali drugače povezane s to čudovito igro.
 • 19.10.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Finale lige SOS tudi letos v NNC Brdo
  Finale lige SOS je že drugo leto zapored potekalo v Nacionalnem nogometnem centru Brdo. Udeležilo se ga je kar 15 ekip iz cele Slovenije in več kot 100 nogometašev, ki so uživali vrhunske pogoje in dokazali, da nobena ovira ni previsoka za uživanje v športu.
 • 27.09.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Dan Nogometa za vse v NNC Brdo
  Dan Nogometa za vse je v Nacionalnem nogometnem centru Brdo praznovalo kar 170 udeležencev.
 • 24.09.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Uefa teden Nogometa za vse
  Evropska nogometna zveza Uefa tudi letos med 23. in 30. septembrom praznuje teden Nogometa za vse. Članice Uefe bodo tako v tem tednu organizirale številne aktivnosti, ki bodo namenjene popularizaciji in promociji nogometa kot panoge.
 • 04.09.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Naslov Poslovne lige NZS ostal v prestolnici
  V soboto se je v Ljubljani odvijalo sklepno dejanje Poslovne lige NZS v sezoni 2017/2018. Organizatorji so finale Poslovne lige NZS, ki bi se moralo po prvotnem načrtu odvijati v NNC Brdo, zaradi slabe vremenske napovedi preselili v dvorano Baza, Center športnega življenja, ki sta jo nedavno odprla Bojan Jokič in Boštjan Cesar.
 • 22.07.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Po odmeven rezultat na Dia Euro 2018
  Slovenska diabetična izbrana vrsta začenja nastop na evropskem prvenstvu, ki ga do 28. julija gosti Bratislava. Slovenijo vodi selektor Simon Rosič, v predtekmovanju se bodo naši igralci pomerili z Makedonijo, BiH, Poljsko in Madžarsko.
 • 26.06.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Zaključni turnir deklic U11
  V soboto, 16. junija 2018 je Nogometna zveza Slovenije v NNC Brdo izvedla Zaključni turnir deklic U11, katerega se je udeležilo 12 ekip iz desetih klubov.
 • 26.06.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Zaključni turnir nogometnih oddelkov
  V petek, 8.6.2018, je na v Nacionalnem nogometnem centru Brdo potekal zaključni turnir nogometnih oddelkov Gimnazije Šiška, kjer so dijaki odigrali medrazredne tekme. V prijetnem, sproščenem vzdušju so uživali vsi sodelujoči, dijaki, starši, sorodniki, trenerji in profesorji.
 • 26.06.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Prijateljski tekmi med slovensko in makedonsko nogometno akademijo
  V prvem tednu v juniju nas je obiskala nogometna Akademija iz Skopja. V okviru sedaj že tradicionalnih srečanjih med nogometnim oddelkom Gimnazije Šiška in Nogometno akademijo iz Skopja smo letos odigrali dve prijateljski srečanji.
 • 19.06.2018 | Nogomet za vse (splošno)
  Otroci zaključili projekt z udeležbo na forumu in otvoritveni tekmi
  Letošnja izvedba projekta Nogometa za prijateljstvo je dobila epilog s šestim mednarodnim otroškim forumom, ki se ga je udeležilo 1.500 otrok iz 211 regij sveta

DELI NA