21.04.2023 | WU16
Uefin turnir začele s porazom

Dekliška reprezentanca do 16 let je s porazom v Srbiji začela Uefin razvojni turnir. Varovanke selektorice Tine Kelenberger so v Stari Pazovi z 1:5 klonile proti domačinkam. Edini gol za našo izbrano vrsto dosegla Ema Demjanovič.

Srbija je hitro izkoristila dve napaki v obrambi Slovenije in povedla 2:0, kot je bil tudi rezultat prvega polčasa. V nadaljevanju so domačinke dosegle še tri gole, v 61. minuti pa se s strelom od daleč izkazala Ema Demjanovič, ki je s kakih 30 metrov presenetila srbsko golmanko. V nedeljo se bo Slovenija pomerila z Republiko Irsko.

„Po včerajšnji naporni poti, reševanju situacij, časovni stiski in nemožnosti izvedbe vsaj enega normalnega treninga, je razplet tekme kar realen. Po takšni tekmi je potrebno povzeti in ohraniti, kar je bilo dobrega in postopno odpravljati napake v segmentih, kjer smo lahko boljši. Srbkinje so svoje priložnosti izkoristile in zelo hitro povedle. Mi smo bili v napadu premalo odločni, v obrambi prevečkrat ležerni, tudi priigranih prekinitev nismo izkoristili. Je pa res, da precej stvari v tej reprezentanci še nimamo uigranih, bistveno je, da bomo postopno iz tekme v tekmo rasli. Večina igralk še nima zadostno število mednarodnih izkušenj, zato jim je to naložba za prihodnost. Priložnost za igro so dobile vse igralke,“ je po tekmi povedala selektorica Tina Kelenberger.

Uefin razvojni turnir:

21.4.
Srbija – Slovenija 5:1
(2:0)
1:0 Vasić (5.), 2:0 Vasić (14.), 3:0 Popov (57.), 3:1 Demjanovič (61.), 4:1 Kurteš (66.), 5:1 Petrović (85.)

Slovenija: Galjot (od 46. Prelovšek), Trost (od 60. Jakšič), Šrot, Serec, Pšeničnik (od 46. Doles), Medič (od 46. Omejc Židan), Madon (od 32. Demjanovič), Strgar (od 46. Makovec), Omerza (od 46. Brinovec), Kršljin Stojić (od 46. Babič), Jasenc.

23.4.
Slovenija – Republika Irska

26.4.
Slovenija – Madžarska

Slovenija WU16:
Stela Babič (ŽNK Olimpija Ljubljana), Zala Omerza (ŽNK Olimpija Ljubljana), Lia Jasenc (ŽNK Olimpija Ljubljana), Sara Medič (ŽNK Olimpija Ljubljana), Lana Jakšič (DNŠ Mura), Ana Marija Kršljin Stojić (DNŠ Mura), Hana Serec (DNŠ Mura), Taia Doles (ŽNK Radomlje), Alicija Brinovec (ŽNK Radomlje), Brina Omejc Židan (ŽNK Radomlje), Žana Galjot (ŽNK Radomlje), Ajda Zajc (ŽNK Radomlje), Maja Madon (ŽNK Radomlje), Taja Strgar (ŽNK Radomlje), Ema Demjanovič (ŽNK Cerklje), Jerca Plevel (ŽNK Cerklje), Lucia Stošić (ŽNK Cerklje), Neža Trot (NK Krim), Barbara Pšeničnik (ŽNK Radlje), Zoja Šrot (ŽNK Radlje), Katja Prelovšek (ŽNK Radomlje), Ana Makovec (NK Krim).

Tekst: D.P.
Foto: FSS

SORODNE NOVICE

 • 26.04.2023 | WU16
  Z zmago sklenile Uefin razvojni turnir
  Dekliška reprezentanca do 16 let je z zmago proti Madžarski (6:3) končala Uefin razvojni turnir v Srbiji. Varovanke selektorice Tine Kelenberger so odigrale tri tekme – klonile so proti Republiki Irski in Srbiji, ugnale pa Madžarsko.
 • 26.04.2023 | WU16
  Za konec turnirja proti Madžarski
  Danes se bo v Srbiji sklenil Uefin razvojni turnir, na katerem igra naša dekliška reprezentanca U16 pod taktirko selektorice Tine Kelenberger. Slovenija se bo ob 10. uri pomerila z Madžarsko. Za konec turnirja sledi še tekma med Srbijo in Republiko Irsko.
 • 23.04.2023 | WU16
  Napredek v igri, zmaga za Republiko Irsko
  Dekliška reprezentanca do 16 let je na 2. tekmi razvojnega turnirja v Srbiji z minimalnim rezultatom (0:1) klonila proti Republiki Irski. Varovanke selektorice Tine Kelenberger so se izkazale, za konec turnirja pa bodo v sredo odigrale še proti Madžarski.
 • 23.04.2023 | WU16
  Po začrtani poti
  Dekliška reprezentanca do 16 let s tekmo proti Republiki Irski v Srbiji nadaljuje s tekmovanjem na Uefinem razvojnem turnirju. Varovanke selektorice Tine Kelenberger so uvodoma z 1:5 klonile proti Srbiji.
 • 21.04.2023 | WU16
  Začenjajo proti Srbiji
  Včeraj se je zbrala dekliška reprezentanca do 16 let, ki je odpotovala v Srbijo, kjer se danes začenja Uefin razvojni turnir. Slovenija se bo ob 14. uri ob neposrednem spletnem prenosu pomerila z domačinkami.
 • 13.04.2023 | WU16
  V Srbijo na Uefin razvojni turnir
  Prihodnji četrtek se bo zbrala dekliška reprezentanca do 16 let, ki bo odpotovala v Srbijo, kjer bo med 21.4. in 26.4. igrala na Uefinem razvojnem turnirju. Selektorica ženska U17 reprezentance Tina Kelenberger je obelodanila seznam igralk, na katere računa.
 • 28.04.2022 | WU16
  Z dobrimi občutki s priprav
  »Zelo smo veseli, da smo lahko opravili krajše priprave in nekaj kvalitetnih treningov. Dekleta so iz treninga v trening kazala vedno boljšo podobo. Vse skupaj so z veliko discipline v igri v obrambi in s kreativnostjo v napadu potrdila na tekmi proti starejšim vrstnicam. Čaka nas še kar nekaj dela, da bodo dekleta intenziteto na treningih in predstave na tekmah sposobna ponavljati,« je po koncu priprav povedala selektorica Tina Kelenberger.
 • 25.04.2022 | WU16
  Postaviti temelje reprezentanci do 17 let
  »Glede na to, da je odpovedan Turnir narodov, se mi je zdelo izredno smiselno, da krajše priprave izkoristimo za predelavo vsebin. Tako bomo novo reprezentanco DU17 in dekleta letnika 2006 in 2007 letos tudi prvič zbrali skupaj. Opravili bomo nekaj skupnih treningov in zadnji dan predelane vsebine poskusili čim bolje udejaniti na tekmi,« je pred začetkom priprav povedala Tina Kelenberger.
 • 20.04.2022 | WU16
  Na priprave v Čatež
  V prihodnjih dneh se bo zbrala reprezentanca do 16 let, ki bo med 25.4. in 27.4. trenirala v Brežicah oz. v Termah Čatež, kjer bo izbrana vrsta nastanjena. Tina Kelenberger, selektorica reprezentance do 17 let, je obelodanila seznam igralk, na katere računa na pripravah.

DELI NA