26.11.2009 | NZS
UEFA popolnoma zaupa NZS

Dne 23.11.2009 je bilo v časopisu DELO, stran 15, v prispevku novinarja Gorazda Nejedlya »ARD: sumljiva tudi tekma Labod Drava – Nafta« med drugim zapisano: »Peter Limacher je med obsežno preiskavo mimo vodilnih mož NZS in ZK obiskal tudi Slovenijo, kar veliko pove o zaupanju UEFA v naše nogometne organe …..«.
 
Dne 25.11.2009 je bilo v časopisu DELO, stran 15, v prispevku novinarja Gorazda Nejedlya »Ob tekmah na seznamu po en trener in sodnik«, med drugim zapisano: »Po naših virih sta na Nogometno zvezo Slovenije že pred časom prišli poročili Petra Limacherja, predsednika disciplinske komisije in enega od glavnih mož v tej preiskavi, o dveh spornih tekmah.«

Dne 25.11.2009 ob 7:22 pa je bil na spletni strani www.pozareport.si objavljen članek v katerem je bilo med drugim zapisano, da ne držijo izjave nekaterih vodilnih ljudi slovenskega nogometa, da UEFA ni še nič obvestila NZS o postopkih, ki naj bi jih vodila UEFA ter, da je UEFA na sedež NZS že poslala dve cirkularni pismi, ki se nanašata na dve nameščeni tekmi slovenske prve lige.
 
NZS je zaradi uvodoma omenjenih navedb zaprosila za odgovor UEFA. Dne 26.11.2009 je NZS prejela naslednja odgovora:

Spoštovani g. Simič,

V odgovoru na vašo zahtevo potrjujemo obisk dveh Uefinih funkcionarjev v Sloveniji, kjer sta opravila nekaj priprav na uvodno preiskavo v povezavi z določeno tekmo v Uefinem klubskem tekmovanju. Na tej stopnji neuradnih preiskav je popolnoma normalno, da usposobljene Uefine službe opravljajo svoje raziskave brez vednosti domače nogometne zveze. Kontakt bo vzpostavljen kasneje, ko in če bo potrebno aktivno posredovanje zveze.

Posledično so bila vsaka medijska namigovanja, da je obisk Uefinih funkcionarjev znamenje nezaupanja Uefe do NZS, popolnoma neutemeljena. Nasprotno, na tej stopnji je takšen način zbiranja informacij od lokalnih virov nekaj povsem običajnega in praviloma ostane v tajnosti z željo zaščititi sodelujoče v raziskavi.

UEFA ima popolno zaupanje do Nogometne zveze Slovenije in njenih izvršnikov, kot smo tudi poudarili na včerajšnji konferenci.

Boj proti katerikoli nepravilnosti v športu je lahko uspešen le, če se kot nogometna družina proti le-tem borimo s skupnimi močmi.

S spoštovanjem,

UEFA

Theodore Theodoridis
Direktor sektorja za nacionalne zveze

Povezava do dokumenta v izvirniku: PDF

Obenem je vodja Uefine disciplinske komisije, Peter Limacher, v elektronskem sporočilu generalnemu sekretarju Danetu Joštu uradno potrdil, da UEFA do sedaj na naslov NZS ni poslala nikakršnih zapisov o preiskavah tekem prve slovenske nogometne lige.

Tekst: NZS/MK

SORODNE NOVICE

 • 23.11.2022 | NZS
  Podpis sodelovanja med NZS in JZS
  Nogometna zveza Slovenije (NZS) in Judo zveza Slovenije (JZS) sta 24.11.2022 v prostorih NZS podpisali dogovor o sodelovanju. 
 • 21.11.2022 | NZS
  Seminar za vzdrževanje igrišč z naravno travo
  Nogometna zveza Slovenije in Združenje športnih centrov Slovenije sta ob zaključku tedna v prostorih kongresnega centra Brdo organizirala strokovno izobraževanje na temo vzdrževanja igrišč z naravno travo.
 • 10.11.2022 | NZS
  Po seji IO: Novosti za razvoj slovenskega nogometa
  Na Brdu pri Kranju se je sestal izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije, tudi tokrat so bile na dnevnem redu izredno pomembne točke za razvoj slovenskega nogometa. Delegati so sprejeli spremembo pravilnika o trenerskem šolanju in usposabljanju, obravnavali strateški razvojni infrastrukturni projekt UEFA Hat-Trick 2022-2028 in se seznanil s kategorizacijo slovenskih nogometnih klubov v sezoni 2022/23.
 • 28.10.2022 | NZS
  Emir Saitoski bo zaigral za Slovenijo
  Emir Saitoski je z 28. oktobrom 2022 na podlagi zahteve Nogometne zveze Slovenije pridobil pravico nastopa za slovenske reprezentance. Menjavo nogometnega državljanjstva je danes odobril Odbor za status igralcev Mednarodne nogometne zveze FIFA.
 • 06.10.2022 | NZS
  Odziv NZS na zapise v medijih
  V medijih smo zasledili informacijo o tem, da naj bi NZS na podlagi odločitve UEFA izvršila kazen zoper NK Olimpija Ljubljana, zaradi česar podajamo naslednjo obrazložitev:
 • 01.09.2022 | NZS
  Posvet s področja varnosti na Brdu pri Kranju
  Nogometna zveza Slovenije je v ponedeljek, 29. avgusta, v sodelovanju z Generalno policijsko upravo organizirala posvet na temo izzivov zagotavljanja varnosti na nogometnih tekmah. Udeležili so se je predstavniki vseh desetih prvoligašev, zadolženi za varnost na stadionih, kakor tudi predstavniki države, policije in varnostnih služb.
 • 09.08.2022 | NZS
  Umrl Iztok Gustinčič
  Nogometno Slovenijo je pretresla žalostna vest, da je po hudi bolezni v 65. letu starosti preminil Iztok Gustinčič.
 • 08.08.2022 | NZS
  Martin Koželj generalni sekretar NZS do leta 2026
  Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je na 24. seji sprejel sklep o ponovnem imenovanju Martina Koželja na mesto generalnega sekretarja NZS za mandatno obdobje 2022–2026.
 • 12.07.2022 | NZS
  Pred novo sezono tudi o VAR-u
  Nogometna zveza Slovenije je v okviru projekta VAR pred začetkom nove sezone organizirala izobraževanje o uporabi sistema VAR za trenerje, nogometaše in medije. Izobraževanje je vodil častni predsednik ZNSS, Vlado Šajn z namenom, da javnost in klubi čim bolje spoznajo ter razumejo trende in navodila v sodobnem nogometu
 • 04.07.2022 | NZS
  NZS s stimulacijami podpira vključevanje mladih igralcev
  Nogometna zveza Slovenije je v preteklosti klubom prve in druge lige že zagotavljala finančne stimulacije za minute, ki so jih na igrišču preživeli mladi slovenski nogometaši, zdaj pa je IO NZS sprejel sklep, ki klube spodbuja k še večjemu vključevanju večjega števila mladih slovenskih nogometašev.

DELI NA