26.11.2009 | NZS
UEFA popolnoma zaupa NZS

Dne 23.11.2009 je bilo v časopisu DELO, stran 15, v prispevku novinarja Gorazda Nejedlya »ARD: sumljiva tudi tekma Labod Drava – Nafta« med drugim zapisano: »Peter Limacher je med obsežno preiskavo mimo vodilnih mož NZS in ZK obiskal tudi Slovenijo, kar veliko pove o zaupanju UEFA v naše nogometne organe …..«.
 
Dne 25.11.2009 je bilo v časopisu DELO, stran 15, v prispevku novinarja Gorazda Nejedlya »Ob tekmah na seznamu po en trener in sodnik«, med drugim zapisano: »Po naših virih sta na Nogometno zvezo Slovenije že pred časom prišli poročili Petra Limacherja, predsednika disciplinske komisije in enega od glavnih mož v tej preiskavi, o dveh spornih tekmah.«

Dne 25.11.2009 ob 7:22 pa je bil na spletni strani www.pozareport.si objavljen članek v katerem je bilo med drugim zapisano, da ne držijo izjave nekaterih vodilnih ljudi slovenskega nogometa, da UEFA ni še nič obvestila NZS o postopkih, ki naj bi jih vodila UEFA ter, da je UEFA na sedež NZS že poslala dve cirkularni pismi, ki se nanašata na dve nameščeni tekmi slovenske prve lige.
 
NZS je zaradi uvodoma omenjenih navedb zaprosila za odgovor UEFA. Dne 26.11.2009 je NZS prejela naslednja odgovora:

Spoštovani g. Simič,

V odgovoru na vašo zahtevo potrjujemo obisk dveh Uefinih funkcionarjev v Sloveniji, kjer sta opravila nekaj priprav na uvodno preiskavo v povezavi z določeno tekmo v Uefinem klubskem tekmovanju. Na tej stopnji neuradnih preiskav je popolnoma normalno, da usposobljene Uefine službe opravljajo svoje raziskave brez vednosti domače nogometne zveze. Kontakt bo vzpostavljen kasneje, ko in če bo potrebno aktivno posredovanje zveze.

Posledično so bila vsaka medijska namigovanja, da je obisk Uefinih funkcionarjev znamenje nezaupanja Uefe do NZS, popolnoma neutemeljena. Nasprotno, na tej stopnji je takšen način zbiranja informacij od lokalnih virov nekaj povsem običajnega in praviloma ostane v tajnosti z željo zaščititi sodelujoče v raziskavi.

UEFA ima popolno zaupanje do Nogometne zveze Slovenije in njenih izvršnikov, kot smo tudi poudarili na včerajšnji konferenci.

Boj proti katerikoli nepravilnosti v športu je lahko uspešen le, če se kot nogometna družina proti le-tem borimo s skupnimi močmi.

S spoštovanjem,

UEFA

Theodore Theodoridis
Direktor sektorja za nacionalne zveze

Povezava do dokumenta v izvirniku: PDF

Obenem je vodja Uefine disciplinske komisije, Peter Limacher, v elektronskem sporočilu generalnemu sekretarju Danetu Joštu uradno potrdil, da UEFA do sedaj na naslov NZS ni poslala nikakršnih zapisov o preiskavah tekem prve slovenske nogometne lige.

Tekst: NZS/MK

SORODNE NOVICE

 • 29.02.2024 | NZS
  Konstruktiven sestanek za večjo varnost na športnih prireditvah
  Predstavniki Nogometne zveze Slovenije so se s strokovnjaki iz Ministrstva za notranje zadeve, Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport in Olimpijskega komiteja Slovenije sestali na delovnem sestanku in razpravljali o dodatnih ukrepih in rešitvah za večjo varnost na športnih prireditvah.
 • 26.02.2024 | NZS
  Disciplinski sodnik NZS odločil o odgovornosti NK Maribor
  Disciplinski sodnik NZS, ki je neodvisen in avtonomen organ NZS, je v zvezi z dogodkom na tekmi med Muro in Mariborom v 21. krogu Prve lige Telemach izdal sklep o odgovornosti NK Maribor, pri čemer sklepa o odgovornosti domačega kluba pri organizaciji tekme zaradi ugotavljanja dodatnih okoliščin še ni izdal.
 • 22.02.2024 | NZS
  NZS z državo in OKS o ostrejših ukrepih na športnih prireditvah
  Predsednik Nogometne zveze Slovenije, Radenko Mijatović, se je udeležil posveta z ministrom za notranje zadeve Boštjanom Poklukarjem, ministrom za gospodarstvo, turizem in šport Matjažem Hanom in predsednikom Olimpijskega komiteja Slovenije, Franjom Bobincem. Po posvetu so pristojni napovedali sprejem ostrejših ukrepov za varnost na športnih prireditvah, povod za le-te pa so bili nedeljski izgredi v Murski Soboti.
 • 19.02.2024 | NZS
  Disciplinski sodnik uvedel disciplinski postopek
  Za uvedbo disciplinskega postopka je pristojen disciplinski sodnik NZS, ki je samostojen in neodvisen organ, vezan na disciplinske predpise NZS. Disciplinski sodnik je že prejel poročila uradnih oseb (delegat, sodniki in vodja varnosti) in je uvedel disciplinski postopek, v skladu z običajnim postopkom pa bo oba kluba pozval k posredovanju izjav v povezavi s sinočnjim dogodkom.
 • 18.02.2024 | NZS
  Razpis za odprto delovno mesto Hišnik
  Iščemo osebo, ki je pozitivno naravnana, samoiniciativna, komunikativna, odgovorna, timsko usmerjena, ima primeren odnos do sodelavcev in ostalih deležnikov, predvsem pa odgovoren odnos do kakovosti dela.
 • 08.02.2024 | NZS
  Čeferin: Leta 2027 ne bom več kandidiral za predsednika Uefe
  Predsednik Evropske nogometne zveze Uefe Aleksander Čeferin je po kongresu v Parizu, na katerem so potrdili spremembo statuta glede podaljšanja predsedniškega mandata, razkril, da čez tri leta ne bo več kandidiral za prvega moža evropske zveze.
 • 08.02.2024 | NZS
  Na kongresu Uefe sprejeli spremembo statuta
  Evropska nogometna zveza Uefa je na 48.rednem kongresu v Parizu z veliko večino potrdila spremembo statuta, ki potencialno omogoča, da bi zdajšnji predsednik krovne evropske zveze Aleksander Čeferin lahko kandidiral tudi za predsedniško mesto v obdobju od leta 2027 do 2031.
 • 03.02.2024 | NZS
  Delegatski seminar na Brdu pri Kranju
  V soboto, 3.2.2024, je na Brdu pri Kranju, v okviru usposabljanja delegatov NZS, potekal delegatski seminar.
 • 15.01.2024 | NZS
  Razpis za delo trenerja v dekliškem nogometnem oddelku NZS
  Iščemo osebo, ki je pozitivno naravnana, samoiniciativna, komunikativna, odgovorna, timsko usmerjena, ima primeren odnos do sodelavcev in ostalih deležnikov, predvsem pa odgovoren odnos do kakovosti dela.
 • 13.01.2024 | NZS
  Po 43. seji IO NZS
  Na sedežu NZS se je odvila 43. seja Izvršnega odbora Nogometne zveze Slovenije.  V uvodu seje so izvršniki najprej potrdili zapisnikoe prejšnjih sej, potem pa obravnavali točko o imenovanju selektorjev mlajših reprezentanc, razpravljali o UEFA solidarnostnih sredstvih, pravilih za UEFA Pokal regij, strategiji "Nogomet za vse 2024-2028", spremembah vrednotenja programov "Nogomet za vse" in pravilniku o nogometnih agentih. 

DELI NA