26.11.2009 | NZS
UEFA popolnoma zaupa NZS

Dne 23.11.2009 je bilo v časopisu DELO, stran 15, v prispevku novinarja Gorazda Nejedlya »ARD: sumljiva tudi tekma Labod Drava – Nafta« med drugim zapisano: »Peter Limacher je med obsežno preiskavo mimo vodilnih mož NZS in ZK obiskal tudi Slovenijo, kar veliko pove o zaupanju UEFA v naše nogometne organe …..«.
 
Dne 25.11.2009 je bilo v časopisu DELO, stran 15, v prispevku novinarja Gorazda Nejedlya »Ob tekmah na seznamu po en trener in sodnik«, med drugim zapisano: »Po naših virih sta na Nogometno zvezo Slovenije že pred časom prišli poročili Petra Limacherja, predsednika disciplinske komisije in enega od glavnih mož v tej preiskavi, o dveh spornih tekmah.«

Dne 25.11.2009 ob 7:22 pa je bil na spletni strani www.pozareport.si objavljen članek v katerem je bilo med drugim zapisano, da ne držijo izjave nekaterih vodilnih ljudi slovenskega nogometa, da UEFA ni še nič obvestila NZS o postopkih, ki naj bi jih vodila UEFA ter, da je UEFA na sedež NZS že poslala dve cirkularni pismi, ki se nanašata na dve nameščeni tekmi slovenske prve lige.
 
NZS je zaradi uvodoma omenjenih navedb zaprosila za odgovor UEFA. Dne 26.11.2009 je NZS prejela naslednja odgovora:

Spoštovani g. Simič,

V odgovoru na vašo zahtevo potrjujemo obisk dveh Uefinih funkcionarjev v Sloveniji, kjer sta opravila nekaj priprav na uvodno preiskavo v povezavi z določeno tekmo v Uefinem klubskem tekmovanju. Na tej stopnji neuradnih preiskav je popolnoma normalno, da usposobljene Uefine službe opravljajo svoje raziskave brez vednosti domače nogometne zveze. Kontakt bo vzpostavljen kasneje, ko in če bo potrebno aktivno posredovanje zveze.

Posledično so bila vsaka medijska namigovanja, da je obisk Uefinih funkcionarjev znamenje nezaupanja Uefe do NZS, popolnoma neutemeljena. Nasprotno, na tej stopnji je takšen način zbiranja informacij od lokalnih virov nekaj povsem običajnega in praviloma ostane v tajnosti z željo zaščititi sodelujoče v raziskavi.

UEFA ima popolno zaupanje do Nogometne zveze Slovenije in njenih izvršnikov, kot smo tudi poudarili na včerajšnji konferenci.

Boj proti katerikoli nepravilnosti v športu je lahko uspešen le, če se kot nogometna družina proti le-tem borimo s skupnimi močmi.

S spoštovanjem,

UEFA

Theodore Theodoridis
Direktor sektorja za nacionalne zveze

Povezava do dokumenta v izvirniku: PDF

Obenem je vodja Uefine disciplinske komisije, Peter Limacher, v elektronskem sporočilu generalnemu sekretarju Danetu Joštu uradno potrdil, da UEFA do sedaj na naslov NZS ni poslala nikakršnih zapisov o preiskavah tekem prve slovenske nogometne lige.

Tekst: NZS/MK

SORODNE NOVICE

 • 04.03.2023 | NZS
  Odziv NZS na zadnje dogodke
  S strani NK Kalcer Radomlje smo bili obveščeni o napadu na člane njihove navijaške skupine Mlinarji. Dogodek se je zgodil po zadnji domači tekmi na parkirišču, ko so se navijači že vračali domov. V incidentu je prišlo do hujših poškodb nekaterih domačih navijačev.
 • 02.03.2023 | NZS
  Podkast NZS: Radenko Mijatović o vlogi predsednika NZS
  Po selektorju članske reprezentance Matjažu Keku je kot drugi gost v podkastu Nogometne zveze Slovenije gostoval prvi mož NZS Radenko Mijatović. 
 • 23.02.2023 | NZS
  Po 31. seji IO NZS
  Na Brdu pri Kranju so se na 31. seji sestali člani Izvršnega odbora Nogometne zveze Slovenije. Potem ko so prisluhnili poročilom selektorjev in selektoric reprezentanc za leto 2022 in pregledali izvršitev sklepov organov NZS v letu 2022, so sprejeli še nekaj pomembnih sklepov.
 • 10.02.2023 | NZS
  Seminar za zdravnike v znamenju športnih poškodb
  Prvi vikend v februarju se je na sedežu Nogometne zveze Slovenije zbralo več kot 30 nogometnih zdravnikov, ki delujejo v slovenskih reprezentancah ter klubih prve in druge nogometne lige.
 • 09.02.2023 | NZS
  Razpis za odprta delovna mesta v 11teamsports SI, trgovini s športnimi oblačili d.o.o.
  V novo odprti trgovini s športnimi oblačili 11teamsports SI d.o.o. se razpisujejo prosta delovna mesta na področju poslovodenja, prodaje, potiska opreme, logistike in podpore v pisarni.
 • 07.02.2023 | NZS
  Licenčni seminar za klube PLT
  V ponedeljek so se predstavniki klubov Prve lige Telemach na Brdu pri Kranju udeležili licenčnega seminarja Nogometne zveze Slovenije.
 • 04.02.2023 | NZS
  Izveden delegatski seminar
  V soboto je na Brdu pri Kranju, v okviru usposabljanja delegatov NZS, potekal delegatski seminar, ki se je zaradi izbruha pandemije prvič po februarju 2020 izvedel v fizični obliki.
 • 01.02.2023 | NZS
  Poslovil se je Mahmut Kapidžić
  V 85. letu se je poslovil Mahmut »Šoja« Kapidžić. Nekdanji odlični branilec je po nogometni upokojitvi v osedmesetih letih deloval pod okriljem NZS, kjer je deloval kot vodja inštruktorske službe, selektor in koordinator mlajših selekcij Zahvaljujoč predanemu delu je zaslužen za razvoj prenekaterih mladih nogometašev.
 • 25.01.2023 | NZS
  Uefa potrdila spremembe v ligi narodov in kvalifikacijah za EP
  Evropska nogometna zveza (Uefa) je na današnji seji izvršnega odbora potrdila nekatere manjše spremembe v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo in ligi narodov, s katerimi želi zagotoviti več odločujočih tekem v teh dveh tekmovanjih po letu 2024. V ligi narodov se bodo reprezentance srečale tudi v tekmah za napredovanje.
 • 07.01.2023 | NZS
  Intervju: Igor Benčič - Čine
  Ob omembi največjih uspehov v zgodovini slovenske nogometne reprezentance pogosto pomislimo na Srečka Katanca, Zlatka Zahovića ali Matjaža Keka, pri tem pa pozabljamo na vse ostale junake, ki so dali svoj kamenček v mozaiku nepozabnih športnih zgodb. Če so prvi blesteli bodisi na igrišču bodisi na trenerski klopi, pa je nekje drugje pustil svoje srce Igor Benčič - Čine.

DELI NA