26.08.2009 | 1. SML
Tudi v četrtem poskusu le polovičen izkupiček


Tokrat so na soboški Fazaneriji gostovali mladi igralci Slovana. Kadeti so morali priznati premoč »murašem«, mladinci so uspeli zabiti prvi zadetek, ki je pomenil tudi prvo zmago in prve tri točke za goste iz Ljubljane.


Kadeti Mure 05 so uspeli nekako prebroditi nepotreben poraz v sredo proti Jarenini in so na trenutke ponovno zaigrali na solidnem nivoju, kar je bilo več kot dovolj za tretjo prvenstveno zmago. Gostje so se uspešno upirali vse do 48. minute, ko so prejeli zadetek iz na videz nenevarne akcije črno-belih, mrežo gostov je načel Tomi Golob, tri minute za tem je neodločnost gostujočega vratarja izkoristil Mitja Lotrič in dokončno razrešil vprašanje o zmagovalcu srečanja.


Proti Slovanu so pod vodstvom trenerja Dominika Kovačiča zaigrali: Šafer, Janža (68. min. Zorko), Pavel, Rajnar, Kos (49. min. Virag), Kouter, Seršen, Lotrič, Barbarič, Slana (57. min. Žlebič), Golob (68. min. Maroša).


V 3. minuti je po napaki gostujoče obrambe na robu kazenskega prostora do žoge prišel Lotrič, brez oklevanja je udaril proti vratom, strel je zletel ob levem zgornjem kotu Blaževičevih vrat. Kmalu za tem je Lotrič na levi strani lepo našel Slano, tudi on je žogo poslal mimo gostujočih vrat.
Nato je igra vse do 22. minute potekala večji del na polovici gostov, vendar so bili napadi črno-belih premalo konkretni, vse do predložka Janže iz kota, ko je s škarjicami na drugi vratnici poskušal nasprotno mrežo zatresti Lotrič. Slana je na desni strani v ogenj poslal Lotriča v 30. minuti, Mitja je prišel nekoliko preveč v desno, tako da je Blaževič strel na prvo vratnico uspel ubraniti. Gostje so poskušali presenetiti Šaferja z razdalje, a je bil ta pazljiv in je strel brez težav ubranil.
Po kotu Janže z desne strani smo videli še en poskus Lotriča, tokrat je udaril iz voleja, strel je ponovno zletel mimo vrat.


Po izenačenih uvodnih minutah drugega polčasa je v 48. minuti po podaji Slane z leve strani žogo v gneči iz bližine v mrežo Blaževiča pospravil Tomi Golob za 1:0. Tri minute za tem je akcijo po odvzeti žogi na svoji polovici začel Rajnar, ki je poslal globinsko žogo pred kazenski prostor gostov, tam je bil Mitja Lotrič hitrejši od neodločnega vratarja Slovana in si je žogo podaljšal na desno stran od koder jo je z devetih metrov zabil v nebranjeno mrežo za 2:0.
V 55. minuti je Virag prodrl po desni strani podal do Goloba, ta je žogo podaljšal do Slane, kateri je z enajstih metrov udaril mimo vrat. V naslednjem napadu so gostje iz očitnega prepovedanega položaja prišli v lepo priložnost, vendar je Kečanovič z osmih metrov z desne strani zadel le zunanji del mreže.
V 75. minuti po kombinaciji iz kota je bil najvišji v skoku Lotrič, ki je žogo poslal pod prečko gostujočih vrat, a je bil Reiner pazljiv in je strel odbil čez vrata. Po naslednjem kotu je do žoge na enajstih metrih prišel Maroša, kateri je streljal močno a nenatančno, tako da je žoga končala za vrati Reinerja.
V 77. minuti je Žlebič izigral Slovanove branilce na levi strani, prišel pred vratarja, nato pa zatresel levo vratnico od tam se je žoga odbila na rob kazenskega prostora, Stiven je uspel ponovno priti do nje, tokrat so njegov strel branilci uspeli izbiti daleč v igrišče.

Črno-beli mladinci nadaljujejo spremenljive predstave, tokratna je bila ena slabših. Slovanovci so si očitno veliko bolj želeli zabiti svoj prvi zadetek v novi sezoni kot »muraši« nadgraditi dobro predstavo iz Jarenine. Resnici na ljubo se je zelo poznala odsotnost Boharja in S. Pavla, ostali člani mladinske ekipe so pokazali premalo, da bi si zaslužili kaj več kot minimalen poraz, ki bi lahko bil še precej višji, če v vratih ne bi bilo razpoloženega Filipa Drakovića, kateri je uspel ubraniti celo kopico priložnosti gostujočih igralcev.


Črno-beli pod vodstvom Nenada Dolgova so srečanje odigrali v postavi: Draković, Horvat (46. min. Zadravec), Kous, Pelcl, U. Pavel (64. min. Šipoš), Porš, Sreš (46. min. G. Pavel), Smodiš, Gruškovnjak (69. min. Sečko), Barbič, Mauko.


Prvi so zapretili gostje v 5. minuti, Beganovič je s sedemnajstih metrov udaril mimo vrat. V 11. minuti prva priložnost tudi za domačine. Takrat je po levi strani prodrl U. Pavel, podajo v sredino so zgrešili kar trije igralci, tako da je ta prišla do Kousa, ki je z desetih metrov udaril močno a tudi nenatančno, tako je žoga končala za vrati gostov. V 32. minuti po predložku Ljubljančanov z leve strani se je na drugi vratnici sam pred vrati znašel Žan Papič, ki je v prvem poskusu iz bližine bil neuspešen, v drugo je uspel žogo spraviti za hrbet Drakovića za 0:1. Na drugi strani je dobro poskušal Pelcl s sedemnajstih metrov, a je bil Ikić zbran in je strel v desni zgornji kot uspel ubraniti.


Na začetku drugega polčasa je Draković močan strel Beganoviča. Na drugi strani v gneči pred gostujočimi vrati žoga nikakor ni hotela v mrežo, dvakrat so jo gostje izbili z gol črte, v drugem poskusu je po strelu Pelcla z glavo prav tako z glavo branilec Slovana žogo izbil iz desnega zgornjega kota. Nekaj poskusov gostov z razdalje je bilo več ali manj nenevarnih za vratarja Mure, vse do 73. minute, ko se je sam pred Drakovićem znašel Beganović, kateri pa Filipa ponovno ni uspel ukaniti.
Neuspešen je bil tudi Hodžič v dveh poskusih s petih metrov. Da je dobro razpoložen za igro je Draković pokazal tudi po strelu Vrhovca s šestnajstih metrov, takrat je žogo s parado izbijal iz levega zgornjega kota. V 85. minuti se je Draković znašel sam med Štupico in Hodžičem, po dveh strelih je žogo uspel ukrotiti in ubraniti svojo mrežo. V zadnji minuti po levi strani Hodžič še enkrat več pride sam pred Drakovića, po strelu s šestih metrov je bil Murin vratar ponovno uspešnejši.

Tekst: Darko Hidič
Foto: Saša Hidič

 

SORODNE NOVICE

  • 28.07.2023 | 1. SML
    Prvi prenos EON NextGen lige iz Domžal
    S tekmo v Kidričevem se začenja nova sezona 1. slovenske mladinske lige, ki v sezono 2023/24 vstopa samostojno in z medijskim pokroviteljem. Liga se po novem imenuje EON NextGen Liga, že samo ime pa obljublja, da bomo na malih zaslonih lahko spremljali bodoče zvezdnike slovenskega nogometa. Prvi prenos na SK1 že danes ob 18:00 iz Domžal.
  • 31.07.2017 | 1. SML
    Tekme 1. kroga 1. SML/SKL prestavljene
    Vse tekme 1. kroga 1. slovenske mladinske in 1. slovenske kadetske nogometne lige so prestavljene na nov termin zaradi ekstremno visokih temperatur, ki so napovedane do konca tega tedna.
  • 13.04.2017 | 1. SML
    Derbija 1.SKL in 1. SML v petek v spletnem prenosu
    V petek se začenja 20. krog 1. slovenske kadetske in 1. slovenske mladinske lige. Osrednja pozornost bo usmerjena v Športni park Tabor, kjer se bosta srečali trenutno vodilni ekipi obeh prvenstev, Maribor in Domžale. Derbija 1. SKL in 1. SML si boste lahko ogledali tudi v spletnem prenosu na NZS.si.
  • 30.05.2016 | 1. SML
    SKL/SML: Domžalčanom trojna krona
    Včeraj se je zaključilo tudi kadetko in mladinsko prvenstvo. Medtem ko mladinske in kadetske upe Šampiona in Rudarja čakata tekmi dodatnih kvalifikacij z Dravinjo in Ilirijo, so se najbolj prešerne volje na tekmovalni premor odpravili kadeti in mladinci Domžal.
  • 30.05.2015 | 1. SML
    SML/SKL: Mladinski naslov v Domžale, kadetski prvaki Mariborčani
    Kronanju prvakov smo bili priča tudi v mlajših starostnih kategorijah. V kadetski konkurenci so se petega naslova državnih prvakov veselili Mariborčani, medtem ko so mladinski prvaki drugič zapored postali nogometaši Domžal. Ti bodo v prihodnji sezoni predstavljali slovenski nogomet v mladinski ligi prvakov, saj so bili najboljši tudi v skupnem seštevku najmočnejše mladinske in kadetske lige.
  • 24.12.2014 | 1. SML
    SML/SKL: Kraljevina Domžal
    V mladinski in kadetski kategoriji so se naslova jesenskih prvakov veselili nogometaši Domžal, ki so na dobri poti, da ubranijo prvo mesto iz pretekle sezone. Domžalski nogometni center že nekaj časa velja za pravo valilnico nogometnih talentov, vendar se z mladimi zelo dobro dela tudi v nekaterih drugih sredinah.
  • 11.08.2014 | 1. SML
    SML/SKL: Silovit začetek Olimpije, v sredo že 2. krog
    Nogometaši Olimpije so z visokima zmagama nad Izolo zasedli vrh prvenstvene lestvice v mladinski in kadetski kategoriji po prvem krogu sezone. Popoln začetek je uspel še Gorici, iliriji in Aluminiju, medtem ko kar pet klubov ostaja brez točk.
  • 08.08.2014 | 1. SML
    SML/SKL: V lov za Domžalami
    Z boji za naslov prvaka začenjajo tudi mlajši nogometaši. Prve tekme najmočnejše slovenske kadetske in mladinske lige bodo namreč na sporedu že ta konec tedna, ko se bo petnajst ekip podalo v lov za Domžalčani, branilci dvojnega naslova iz preteklega tekmovalnega obdobja.
  • 02.06.2014 | 1. SML
    SML/SKL: Najboljši so Domžalčani
    Zadnji krog prve slovenske mladinske in kadetske nogometne lige je bil prestižne narave za Domžalčane, ki so z visokima zmagama potrdili naslov državnih prvakov v obeh kategorijah. Drugo mesto na skupni lestvici so osvojili nogometaši Olimpije, ki so prehiteli Mariborčane in Koprčane.
  • 30.05.2014 | 1. SML
    SKL/SML: V pričakovanju zadnjega kroga in dvojnega slavja Domžal
    S tridesetim tekmovalnim dnem se končuje tudi sezona za nogometaše v prvi slovenski kadetski in mladinski ligi. V obeh kategorijah so si naslov državnih prvakov zagotovili Domžalčani, ki bodo izjemno uspešno leto sklenili pred domačimi gledalci na tekmah z vrstniki iz Dekanov.

DELI NA