23.08.2018 | 2. SNL
Trojica po nadaljevanje popolnega niza

Drava, Bravo in Nafta po treh krogih vztrajajo na vrhu lestvice brez oddane točke, dvoboja Ptujčanov in Lendavčanov pa boste lahko v četrtem krogu spremljali tudi pred malimi ekrani. Kurenti se bodo udarili z Dobom, Nafto pa čaka vroč prekmurski spopad v Beltincih.

 

Sobota, ob 17.00: DRAVA DAKINDA PTUJ - ROLTEK DOB
Sodnik: Alen Borošak
Neposredni prenos: NZS.si

Ptujčani so jezo po pokalnem porazu z Bravom znesli nad Slatinčane, ki so se lahko pred dvobojem tretjega kroga prav tako pohvalili z dvema zmagama. Kurenti so zasedbo Rogaške odpihnili s kar sedmimi zadetki, med strelce pa sta se vpisala vsega dva nogometaša. V prvem polčasu je blestel hitri Anglež Matthias Fanimo, ki je v polno meril kar štirikrat, visoko zmago Drave pa je s »hat-trickom« v nadaljevanju tekme potrdil Jaka Bizjak. V soboto, tudi pred kamero NZS, se bodo varovanci trenerja Simona Sešlarja udarili z Dobom, ki v slogu minule sezone še vedno precej niha. To ne čudi, saj Nenad Toševski razpolago z močno pomlajeno ekipo. Modrim se je v prejšnjem krogu ob polčasu nasmihala druga zmaga sezone, a so se Beltinčani pobrali in v končnici srečanja nadomestili dva zadetka zaostanka. V minuli sezoni sta obe tekmi pripadli Ptujčanom, ki pa so obakrat slavili minimalno zmago. Kako bo v soboto?

 

Sobota, ob 17.00: ANKARAN POSTOJNA - ROGAŠKA
Sodnik: Dejan Vivod

Drava in Dob spadata med šesterico moštev, ki v letošnjem prvenstvu še niso izgubila. V to skupino se uvrščajo tudi Ankarančani, ki so v treh krogih iztržili pet točk. Poleti močno prenovljena ekipa trenerja Vlada Badžima se je tudi z drugega gostovanja vrnila z neodločenim izidom. Oranžni so gostovali v Biljah, tako kot z Raven, pa so tudi na Primorskem remizirali z izidom 1:1. Ankaran Postojna se s petimi točkami nahaja na sedmem mestu lestvice, dve poziciji nižje od tokratnega nasprotnika. Rogaška se bo v Postojni pobirala po sedmih prejetih zadetkih na Ptuju. Črno-beli so v najstarejšem slovenskem mestu doživeli enega najhujših porazov v zadnjih letih, zato je bil slatinski strateg Ibrahim Neskić v minulih dneh pred zahtevno nalogo. Se bodo Slatinčani na Notranjskem uspelo pobrati po bolečem udarcu?

 

Sobota, ob 17.00: CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA -  KALCER RADOMLJE
Sodnik: Aleksandar Matković

Na Krasu se bosta srečala ranjena leva, ekipi, ki jima v uvodu sezone ne gre po željah. Tako Sežanci kot Radomljani so po treh tekmah pričakovali več od trenutnega dosežka. Kraševci so v treh krogih iztržili prav toliko točk, ob skalpu Ilirije pa so praznih ostali v Ljubljani in na Ravnah. Petkov obračun na Koroškem je postregel s tremi zadetki, točke pa so kljub sežanskemu izenačenju v uvodu drugega polčasa, ko je zadel Leon Sever, ostale pri Fužinarju. Še skromnejši je izkupiček Radomljanov, ki po uvodnem porazu in dveh zaporednih remijih še čakajo na prvo zmago. Mlinarji so nazadnje remizirali z Ilirijo, za nameček pa so v prestolnici izgubili tudi trenerja Nermina Bašića, ki v Sežani ne bo smel voditi svojih varovancev. Bosansko-hercegovski strateg še išče razpoloženega strelca, saj se je pod oba gola podpisal Anel Hajrić. Bodo Radomljani bolj razpoloženi v Sežani, kjer so spomladi že slavili?

 

Sobota, ob 17.00: JADRAN DEKANI - ILIRIJA 1911
Sodnik: Alen Bubek

Tudi v Dekanih bomo priča dvoboju moštev, ki jima v uvodu sezone še ni steklo. Jadran je ob Brežicah še ena od dveh ekip, ki po treh krogih na svojem računu še nima točke, nič kaj bolje pa za zdaj ne kaže niti Ljubljančanom. Ilirija je v treh krogih iztržila le remi, zeleno-beli pa so se po dveh gostujočih porazih pobrali v domačem obračunu z Radomljami. Gostje so po enajstmetrovki Hajrića dobili prvi polčas, Ljubljančane pa je sredi drugega polčasa odrešil Erwin Tiganj. Sin nekdanjega reprezentanta Senada Tiganja je v letošnjem prvenstvu v polno meril dvakrat in tako nakazal, da bi lahko v konici napada nadomestil Mustafo Nukića, ki se je poleti preselil v Bravo. Ljubljančani in Dekančani v minuli sezoni niso skoparili z zadetki, saj so v dveh medsebojnih dvobojih dosegli kar 12 zadetkov, na vsaki tekmi šest, obakrat pa je zmaga ostala pri gostitelju. Bo tako tudi v soboto?

 

Sobota, ob 17.00: AŠK BRAVO - VITANEST BILJE
Sodnik: Denis Halilović

Svoje vrste je pred sezono prevetril tudi Bravo, rumeni pa so, sklepajoč po prvih izidih, s kadrovanjem zadeli v polno. Četa Dejana Grabića je na kolena spravila Sežance, Ravenčane in Brežičane, Ljubljančani pa so na treh tekmah dosegli devet golov. Vodstvo kluba je kljub učinkovitim predstavam ekipi priključilo novega napadalca. Grabić bo lahko v bodoče računal na Mitjo Križana, ki bi lahko ob pravočasni registraciji zaigral že v soboto, ko bo v prestolnici gostovala ekipa Bilj. Novinec v drugoligaški konkurenci v Ljubljano prihaja neobremenjen, saj lahko zgolj preseneti favorita. Črno-beli so v tretjem krogu okrepili svojo samozavest, saj so v spopadu z Ankaranom Postojno osvojili zgodovinsko, prvo točko v 2. SNL. Biljenci so ob tem dočakali tudi krstni drugoligaški zadetek, pod katerega se je podpisal Matej Žižmond, ki bo skušal s soigralci presenetiti tudi Bravo.

 

Sobota, ob 17.00: FUŽINAR - BREŽICE TERME ČATEŽ
Sodnik: Blaž Kos

Še ena od šestih sobotnih tekem bo odigrana na Ravnah. Fužinar, ki je v treh krogih vknjižil že vse tri možne izide, bo pred domačimi gledalci gostil ekipo Brežic, ki jo najdemo pri repu ligaške razpredelnice. Posavci so resda zatresli mrežo Drave, Ankarana Postojne in Brava, a vselej ostali brez točk. Brežičani se na drugi strani ne morejo pohvaliti s trdno obrambo, saj je moral Jan Račič izza svojega hrbta pobrati že deset žog, kar je največ med vsemi moštvi. Tako kot četa Iztoka Kapušina, so tudi Ravenčani doslej dosegli tri zadetke, vselej ko so bili natančni, pa so osvojili vsaj točko. Korošci so bili nazadnje uspešni v obračunu s Sežanci, za skalp Kraševcev pa sta z goloma poskrbela Nemanja Gajić in Žan Medved, ki so ga Fužinarju pred sezono posodili iz vrst Olimpije. Nekdanji up Aluminija se je v krstni članski sezoni dvakrat vpisal med strelce, bo v soboto uspešen še tretjič?

 

Nedelja, ob 17.00: BRDA - KRKA
Sodnik: Roberto Ponis

V nedeljo bosta odigrani še dve preizkušnji četrtega kroga 2. SNL. V Goriških Brdih bodo gostovali še neporaženi Novomeščani, ki so v treh krogih vknjižili sedem točk. Ekipa stratega Borivoja Lučića nadaljuje trend lanskih rezultatov, ko so farmacevti blesteli na domačem Portovalu. V Novem mestu sta to poletje klonili ekipi Ilirije in Jadrana – Primorce sta pokopala Luka Kambič in Daniel Vujčić – v nedeljo pa bodo Dolenjci napadli še prvo gostujočo zmago. Zeleni so se iz Radomelj vrnili s točko, v Vipolžah pa so na štirih preizkušnjah slavili zgolj enkrat, pa še to v sezoni 2000/01. Pomladanski spopad v Vipolžah je v korist Bricev odločil Grega Debenjak, ki je bil s soigralci pred dnevi blizu presenečenja v Lendavi. Vinarji so v Prekmurju vodili vse do 65. minute, a gol Varge ni bil dovolj za točke. Rdeče-črni ostajajo pri osvojeni točki, ki so jo osvojili v domačem spopadu z Dobom.

 

Nedelja, ob 17.00: BELTINCI - NAFTA 1903
Sodnik: Slavko Vinčić
Neposredni prenos: Sportklub 1

Še drugi nedeljski obračun bo odigran v Beltincih, spremljali pa ga boste tudi gledalci Sportkluba. V prekmurskem spopadu se bodo za nove točke udarili Beltinčani in Lendavčani, ki s tremi zmagami tvorijo trojico na vrhu lestvice. Nafta je tudi v spopadu z Brici vknjižila minimalno zmago, že tretjo to sezono. Dvakrat se je med strelce vpisal Alen Polj, po gostujočem izenačenju pa je za zmago zadel Dino Cvrtila. Varovanci trenerja Franca Fridla so z minimalno razliko odpravili tudi Radomljane in Dekančane. Bo podobno tudi v bližnjih Beltincih? Pri novincu v 2. SNL so lahko zadovoljni z iztrženim v treh krogih, saj so na svoj račun dodali že štiri točke. Izbranci Zlatka Gaborja so se po uvodni zmagi v Biljah in domačem porazu z Rogaško izkazali tudi v Dobu. Rumeni so po medli predstavi v prvem polčasu izgubljali z dvema goloma razlike, v nadaljevanju pa zaigrali bolje, izkoristili zaspanost domače ekipe ter po zaslugi Žige Šumaka in Jerneja Trstenjaka prišli do odmevne točke. Kdo se bo veselil v vročem lokalnem obračunu?

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si
Grafika: NZS

SORODNE NOVICE

  • 21.04.2024 | 2. SNL
    Beltinci po petkovem porazu zdrsnili na tretje mesto, Goričani prvi zasledovalci Nafte
    Beltinčani so izgubili s Krko in zapravili priložnost, da se vsaj za en dan povzpnejo na vrh lestvice, poraz "žutih" pa so izkoristili Goričani, ki so se z zmago na Koroškem povzpeli na drugo mesto. Na vrhu lestvice ostaja Nafta, ki je bila po dveh porazih uspešna v Biljah. Tabor je z novo zmago zapustil cono izpada.
  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.

DELI NA