Triglav med prvoligaše tudi z izkušenima orloma

Po treh drugoligaških sezonah se na izziv, ki ga prinaša igranje v Prvi ligi Telekom Slovenije, zavzeto pripravljajo tudi na Gorenjskem. Triglav bo priprave pod vodstvom novega trenerja Tončija Žlogarja pričel jutri, že danes pa so orli potrdili dve kadrovski novici. 

Nekdanji reprezentant, ki se bo lotil krstne prvoligaške trenerske vloge, bo lahko računal tudi na pomoč izkušenih adutov, ki sta pristavila pomemben delež k vrnitvi Triglava v družbo najboljših klubov na sončni strani Alp. Dejan Robnik in Nejc Križaj bosta Kranjčanom pomagala tudi v prvoligaški konkurenci, saj sta s športnim direktorjem Sinišo Brkićem sklenila dogovor o podaljšanju sodelovanja.

»Ko smo pred sezono in pol našli skupni jezik in sem podpisal pogodbo, je bil cilj jasen - vrnitev med prvoligaše. Meni osebno je prva liga predstavljala izjemen motiv in izziv. Ob tem s soigralci želimo dokazati, da lahko konkuriramo vsem ekipam med elito. Lahko rečem, da je sodelovanje z ljudmi v klubu na vrhunski ravni, zato ni bilo obotavljanja,« je ob podpisu pogodbe dejal Dejan Robnik, ki bo s 103 prvoligaškimi nastopi med najbolj izkušenimi orli.

Prvoligaške izkušnje je v sezoni 2013/14, ko so v Kranju nazadnje spremljali najboljše klube, nabral tudi 27-letni Križaj: »Zdi se mi, da so se stvari zapeljale v pravo smer, od dobrih iger do osvojitve prvega mesta in urejenih razmer v klubu. Pogodba je zagotovo nagrada in potrditev mojih dobrih iger v drugem delu zadnje sezone. Vesel sem, da mi klub zaupa in mi s tem daje tudi motiv in spodbudo za naprej. Zame osebno je to pomembno tudi za samozavest.«

Vodstvo kranjskega kluba je sicer že pred dnevi podpisalo tudi zaveze s peterico upov selekcije U15, ki pa bodo morali na članski debi počakati še kakšno leto ali dve.

 

V minulih dneh je klub sklenil zaveze z nekaterimi talenti, zdaj so na vrsto znova prišli izkušenejši stebri članske ekipe, ki bodo tudi v prvoligaški sezoni predstavljali jedro in srce moštva. Na ponedeljkov zbor bosta z novima pogodbama prišla tudi Dejan Robnik in Nejc Križaj, oba pa ocenjujeta, da je to logično nadaljevanje lepih zgodb, ki so bile spisane v minuli sezone. #ČasZaTriglav #BordoDružina

A post shared by NK Triglav (@nk_triglav) on

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 02.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Slatinčani s tesno zmago v Kranju do mesta v polfinalu
    Nogometaši Rogaške so prvi polfinalisti Pokala Pivovarne Union. Slatinčani so v Kranju z izidom 3:2 premagali ekipo Triglava, ki je po zaostanku dvakrat izničila prednost gostov. Za zmago je v 72. minuti zadel Thalisson.
  • 29.05.2022 | Prva liga Telemach
    Tabor ostaja prvoligaš
    Tabor je s petimi zadetki na povratni tekmi kvalifikacij za popolnitev Prve lige Telemach potrdil obstanek med prvoligaši. Mrežo Triglava je trikrat zatresel Dino Stančič, na Gorenjskem sta se veselila še Fahd Ndzengue in Žiga Ovsenek.
  • 28.05.2022 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Triglav - Tabor
    Po prvi tekmi kvalifikacij za popolnitev Prve lige Telemach je v boljšem položaju Tabor, a se pri Triglavu pred povratno tekmo na domači zelenici še niso predali. Kdo bo prvoligaš v sezoni 2022/23?
  • 26.05.2022 | Prva liga Telemach
    Na prvi tekmi zmaga Kraševcev
    Sežanski Tabor si je v boju za ohranitev prvoligaškega statusa priigral lepo prednost, Kraševci so prvi dvoboj kvalifikacij za popolnitev Prve lige Telemach s Triglavom dobili z rezultatom 3:1.
  • 25.05.2022 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Tabor - Triglav
    Goričani bodo v Prvi ligi Telemach zamenjali Kidričane, zadnjega prvoligaša pa bomo dobili po dveh tekmah Tabora in Triglava. Bodo Sežanci zadržali prvoligaški status ali se med elito vračajo Kranjčani?
  • 21.11.2021 | 2. SNL
    Triglav z goloma Matića premagal Krko, Gorici sosedski obračun
    Nogometaši Triglava so po porazu v Novi Gorici dobili dvoboj s Krko, Kranjčani so z goloma Tina Matića vknjižili tesno zmago. Beltinčani so se na krilih Gala Grobelnika veselili v Ajdovščini, Gorica je dobila sosedski obračun z Biljami, Rogaška pa je po preobratu slavila v Velenju.
  • 14.11.2021 | 2. SNL
    Gorica dobila dvoboj z vodilnim Triglavom
    Nogometaši Gorice so dobili dvoboj s kranjskim Triglavom in maščevali poraz na Primorskem. V kranjski mreži sta končali dva žogi. Veselili so se tudi Beltinčani, Dekančani pa so v nedeljo dočakali drugo zmago sezone. Slatinčani so pred kamero NZS premagali Primorje.
  • 12.11.2021 | 2. SNL
    Za uvod v drugo polovico prvenstva spopad vodilnih Goričanov in Kranjčanov
    S tekmami 16. kroga se pričenja druga polovica 2. SNL. V soboto se bosta udarili vodilni ekipi lige, Gorica v derbiju vrha lestvice, ki ga boste lahko spremljali na Sportklubu, gosti Triglav. Pred kamero NZS bodo točke napadali Slatinčani in Ajdovci.
  • 10.10.2021 | 2. SNL
    Triglav na krilih Matića premagal Krško
    Triglav je v 11. kroga 2. SNL napolnil mrežo Krškega. Gorenjci so na krilih Tina Matića slavili s 4:0 in zadržali prvo mesto na ligaški razpredelnici. Še gol več je v mrežo Drave pospravil Fužinar in se zavihtel na tretje mesto lestvice.
  • 26.09.2021 | 2. SNL
    Slatinčani slavili na Portovalu, Beltinci prekinili niz Gorice
    Rogaška je z zmago na Portovalu podaljšala niz porazov Krke, Triglav pa je bil na domači zelenici boljši od ajdovskega Primorja in na vrhu lestvice ujel Gorico. Primorci so po sedmih zmagah remizirali z Beltinci.

DELI NA