13.09.2010 | U15
Tolimir in Balažic tresla nasprotnikovo mrežo

V 8. krogu domačega državnega prvenstva se je od enajsterice zmage veselilo zgolj pet nogometašev. Nekaj več sreče so imeli nogometaši v drugo ligaškem tekmovanju. Ob dveh natančnih poizkusih pri strelih na gol je prvoligaška trojica tudi porumenela.

Dvoboj Nafte in Rudarja, kjer sta moštvi premierno preizkusili igro pod žarometi, se je po visokem vodstvu Lendavčanov, ki so ob polčasu vodili s 3:0, končal brez zmagovalca (3:3). Gostitelji so iz svojih rok izpustili visoko vodstvo in na koncu športno razdelili točke. Pri gostih je bil razpoložen Nikola Tolimir, ki je v igro vstopil v drugem polčasu, nato pa  63. minuti razliko zmanjšal na vsega gol zaostanka. Po izvajanju kota je neoviran z glavo premagal domačega vratarja Murka, ki je po žogo iz svojih vrat do zadnjega sodniškega piska moral še enkrat.

Olimpija je pred 3000 gledalci izgubila še en dvoboj (0:1). Tako je s tekmo manj in dvema točkama na robu ligaške razpredelnice. Moštvo je prvič nastopilo z novim trenerjem, a jim številnih (pol)priložnosti proti nogometašem iz Domžal ni uspelo izkoristiti. Gledalci so videli le en zadetek, pa še ta je končal v ljubljanskih vratih. S tem so se Domžalčani začasno usidrali na vrh razpredelnice. V zadnjih minutah srečanja je s klopi namesto Pekiča stožiško zelenico preizkusil Jovan Vidovič.

Prvič letos so Mariborčani na svojem terenu nasprotniku dovolili priti do točke. To je uspelo Primorju (1:1). Gostje so vodili že v 15. minuti ob edinem strelu na gol, gostiteljem pa je v drugem delu igre vendarle uspelo izenačiti. Občinstvu se je premierno predstavila tudi zadnja okrepitev iz knežjega mesta, Rajko Rep, ki ga je Milanič v boj poslal v drugem polčasu. V 72. minuti je v igro vstopil tudi Vito Plut, a mladima reprezentantoma ni uspelo spremeniti končnega izida srečanja.

Novogoričani so dvoboj s Triglavom Gorenjska odigrali prvič po osmih letih in bili pri tem tudi uspešni (2:1). Sprva je Gregor Balažic ob polčasu izkoristil odbito žogo po prostem strelu Kurtiča in izid poravnal na 1:1, nevaren pa je bil tudi v 67. minuti, a je njegov strel z golove črte izbil Brajič. Do konca so gostitelji zadeli še enkrat. Nastopila sta še brata Miha in Nejc Mevlja - vsakemu od njiju je sodnik pokazal tudi rumeni karton in Etien Velikonja.

Celjani so na Areni Petrol premagali aktualne državne prvake iz Kopra. To pa je bila tudi prva tekma z novim kapetanom, izkušenim Brezičem. Za goste sta tokrat nastopila Andraž in Aljaž Struna – slednji je v 24. minuti porumenel - ter Danijel Marčeta. Koprčani so sicer skušali izenačiti, a jim je za realizacijo zmanjkalo časa.

Ob prvoligaških zelenicah se je dobro odrezalo tudi nekaj mlajši reprezentantov selekcije U19. Tako je Ažbe Jug na drugo ligaškem obračunu proti Beli Krajini mrežo Interblocka ohranil nedotaknjeno, Žiga Kous pa se je na gostovanju proti Šmartnem z Muro veselil svoje prve zmage v sezoni.

Tekst: Andreja Potočnik
Foto: Arhiv NZS

SORODNE NOVICE

  • 15.04.2024 | U15
    Kreft izbral varovance za Turnir narodov
    Slovenska reprezentanca do 15 let bo konec aprila nastopila na Turnirju narodov, ki bo potekal v Italiji. V skupinskem delu tekmovanja ”20. Torneo Delle Nazione” se bo pomerila z izbranima vrstama Savdske Arabije in Češke, selektor Boštjan Kreft pa je v ta namen objavil seznam dvaindvajsetih reprezentantov.
  • 25.01.2024 | U15
    Slovenija v drugo klonila proti Italiji
    Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v italijanskem nogometnem centru Coverciano odigrala še drugo izmed dveh prijateljskih tekem proti Italiji. Varovanci novega selektorja Boštjana Krefta so po torkovem remiju tokrat morali priznati premoč našim zahodnim sosedom.
  • 23.01.2024 | U15
    Kreft ob poplavi zadetkov z remijem debitiral proti Italiji
    Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v italijanskem nogometnem centru Coverciano odigrala prvo izmed dveh prijateljskih tekem proti Italiji.
  • 16.01.2024 | U15
    Izbrana vrsta do 15 let z novim selektorjem proti Italiji
    Slovenska reprezentanca do 15 let je pred kratkim dobila novega selektorja. To je postal Boštjan Kreft, ki je pred tem opravljal funkcijo pomočnika selektorja pri izbrani vrsti do 15 let. Kreft bo s svojimi varovanci v drugi polovici januarja odigral dve mednarodni prijateljski tekmi z Italijo.
  • 26.10.2023 | U15
    Slovenija znova do visoke zmage nad Bolgarijo
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala še drugo mednarodno prijateljsko tekmo proti izbrani vrsti Bolgarije. Varovanci Muamerja Vugdalića so svojemu nasportniku ponovno zabili štiri zadetke.
  • 24.10.2023 | U15
    Slovenija visoko ugnala Bolgarijo
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala prvo izmed dveh mednarodnih prijateljskih tekem proti izbrani vrsti Bolgarije. Varovanci Muamerja Vugdalića so svojemu nasportniku zabili štiri zadetke, ob tem pa so svojo mrežo ohranili nedotaknjeno.
  • 17.10.2023 | U15
    Selekcija do 15 let dvakrat z Bolgarijo
    Slovenska reprezentanca do 15 let bo v drugi polovici oktobra odigrala dve mednarodni prijateljski tekmi z Bolgarijo. Selektor Muamer Vugdalić je v ta namen objavil seznam dvaindvajsetih nogometašev, na usluge katerih bo računal na prihajajoči reprezentančni akciji.
  • 25.09.2023 | U15
    Vugdalić: Kljub porazu smo lahko zadovoljni
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala še zadnje srečanje na UEFA U15 razvojnem turnirju. Po uvodnem porazu s Turčijo in zmago nad Hrvaško so varovanci Muamerja Vugdalića na zadnjem srečanju morali priznati premoč Slovaški.
  • 23.09.2023 | U15
    Slovenija boljša od Hrvaške
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala drugo srečanje na UEFA U15 razvojnem turnirju. Potek, ko so varovanci Muamerja Vugdalića klonili proti Turčiji, so bili tokrat z minimalno zmago boljši od Hrvaške.
  • 13.09.2023 | U15
    Vugdalić izbral varovance za mednarodni turnir
    Slovenska reprezentanca do 15 let bo v drugi polovici septembra gostovala na UEFA U15 razvojnem turnirju, ki bo potekal na Hrvaškem. Selektor Muamer Vugdalić je v ta namen objavil seznam triindvajsetih nogometašev, na katere bo računal na srečanjih proti Turčiji, Hrvaški in Slovaški.

DELI NA