21.06.2010 | A
Tokrat bo sodil Nemec

Zadnji in hkrati tudi odločilni boj predtekmovalne skupine C, kjer se bosta za mesti, ki vodita v nadaljevanje prvenstva pomerili Slovenija, ki je s štirimi točkami na vrhu razpredelnice in Anglija z dvema, bo v Port Elizabethu sodil nemški sodnik Wolfgang Stark.

Po Malijcu, nad katerimi so se ob grobih prekrških, ki pa po sodniškem kriteriju to niso bili, zgražali Slovenci in Američani jezili nad razveljavljenim golom, bo pravico v svoje roke tokrat vzel 40-letni Nemec, ki v mednarodnem nogometu deluje od konca prejšnjega tisočletja, prvo tekmo na visokem nivoju pa je sodil marca 2001, ko sta se na zelenici merila Azerbajdžan in Moldavija. Sodil je tudi na Euru 2008 ter isto leto sodeloval tudi na OI v Pekingu.

Izkušeni nemški sodnik ima za sabo tudi vrsto dvobojev v ligi prvakov in kvalifikacijah za evropsko ligo, v svojem rezimeju pa ima tudi pet tekem svetovnega prvenstva U20. V prvem krogu 19. SP je sodil tekmo med Argentino in Nigerijo, kjer je pokazal dva rumena kartona.

V drugem največjem mestu Južnoafriške republike ter enem od treh nogometnih prizorišč, ki je locirano ob obali, bo potekalo skupno osem tekem tokratnega mundiala. Tri so že bile odigrane, danes se bosta na Nelson Mandela Bayu tam pomerila Čile in Švica, po slovensko-angleškem dvoboju, ki je na sporedu v sredo popoldne (ob 16.00 uri) pa bo na tem stadionu odigrana tudi četrtfinalna tekma. Prav tako se bo na tem mestu bil boj za končno tretje mesto. Stadion sprejme dobrih 46.000 navijačev in ob izjemni igri Slovenije, je kar nekaj sedežev rezerviranih za podpornike Kekove izbrane vrste.

Sicer pa moštvi do sredinega obračuna ne bosta preizkusili zelenice, saj je Mednarodna nogometna zveza zaradi večdnevnega deževja na tem delu države prepovedala treninge na glavnem igrišču. Tudi zavoljo tega, da bosta imeli reprezentanci v sredo kar se da najboljše pogoje v boju za nov paket točk. Kekovi in Capellovi možje bodo tako v torek, ko se reprezentanci selita v obmorsko industrijsko mesto, trenirali na pomožnem igrišču.

Ob Starku bodo v sredo ob 16.00 uri nad igro 37 tekme tokratnega mundiala bdeli še Jan-Hendrik Salver (Nemčija), Mike Pickel (Nemčija) in Joel Aguilar.

Tekst: Andreja Potočnik
Foto: Fifa.com

SORODNE NOVICE

 • 02.12.2023 | A
  Euro 2024: Odmevi po žrebu
  Slovenska delegacija na čelu s selektorjem Matjažem Kekom in predsednikom Nogometne zveze Slovenije Radenkom Mijatovićem je v Hamburgu žreb skupin za evropsko prvenstvo 2024 v Nemčiji ocenila za težak. Kot pa je poudaril selektor, tekmece poznajo in bodo na EP šli tekmovat, ne zgolj sodelovat.
 • 02.12.2023 | A
  V skupini C z Dansko, Srbijo in Anglijo
  Slovenska nogometna reprezentanca se bo na evropskem prvenstvu, ki bo med 14. junijem in 14. julijem prihodnje leto potekalo v Nemčiji, v skupini C pomerila proti Danski, Srbiji in Angliji. Tako je določil današnji žreb v hamburški koncertni dvorani.
 • 02.12.2023 | A
  Euro 2024: Prednostna obravnava za slovenske navijače
  Nogometna zveza Slovenije svojim navijačem zagotavlja prednostno obravnavo pri nakupu vstopnic za tekme slovenske nogometne reprezentance v sklopu Eura 2024. Ključen podatek, ki slovenskim navijačem zagotavlja prednostno obravnavo pri žrebu, je EMŠO številka, ki jo je nujno potrebno vnesti v polje, kjer je predvidena številka ID osebnega dokumenta (Passport/ID number).
 • 02.12.2023 | A
  Slovenski nogometaši bodo danes dobili tekmece za Euro 2024
  Slovenska nogometna reprezentanca bo danes dobila tekmece za evropsko prvenstvo 2024. Evropska nogometna zveza Uefa bo žreb skupin izvedla ob 18. uri v Hamburgu, enem od desetih nemških mest, ki bodo gostila tekme EP med 14. junijem in 14. julijem prihodnje leto.
 • 01.12.2023 | A
  Razpis za odprto delovno mesto Strokovni sodelavec za trenerska usposabljanja
  Iščemo osebo, ki je pozitivno naravnana, samoiniciativna, komunikativna, odgovorna, timsko usmerjena, ima primeren odnos do sodelavcev in ostalih deležnikov, predvsem pa odgovoren odnos do kakovosti dela.
 • 30.11.2023 | A
  EURO 2024: Vse o vstopnicah na enem mestu
  Slovenska nogometna reprezentanca bo 2. decembra dobila nasprotnike, s katerimi se bo pomerila v sklopu skupinskega dela Eura 2024. Vzporedno z žrebom bo stekla tudi prva faza prodaje vstopnic za nogometni spektakel, kjer bo za slovenske navijače na voljo 10.000 vstopnic za posamično tekmo slovenske nogometne reprezentance v skupinskem delu prvenstva.
 • 30.11.2023 | A
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v soboto dobila tekmece za Euro 2024
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v soboto dobila tekmece za evropsko prvenstvo 2024. Evropska nogometna zveza Uefa bo žreb skupin izvedla ob 18. uri v Hamburgu, enem od desetih nemških mest, ki bodo gostila tekme EP med 14. junijem in 14. julijem prihodnje leto.
 • 27.11.2023 | A
  Slovenija leto evropskega prvenstva začenja v ZDA
  Slovenska nogometna reprezentanca bo 20. januarja 2024 odigrala pripravljalno tekmo proti ekipi ZDA na stadionu Toyota Field v San Antoniu. Tekma bo za slovensko reprezentanco odlična priložnost za pripravo na leto, v katerem bo Slovenija ponovno zaigrala na prvenstvu najboljših Stare celine.
 • 23.11.2023 | A
  EURO 2024: Vstopnice za slovenske navijače v prodaji od 1. decembra
  Po uvrstitvi slovenske nogometne reprezentance na Euro 2024 evforija med navijači ne popušča. Številni že pogledujejo proti junijskemu spektaklu v Nemčiji, kjer bo za slovenske navijače na voljo 10.000 vstopnic za posamično tekmo slovenske nogometne reprezentance v skupinskem delu prvenstva.
 • 22.11.2023 | A
  Mijatović: Verjel sem v to generacijo
  Slovenska nogometna reprezentanca je z uvrstitvijo na Euro 2024 dosegla zastavljeni cilj izpred začetka kvalifikacij, kar je razveselilo predsednika Nogometne zveze Slovenije Radenka Mijatovića, ki je verjel v to generacijo nogometašev od samega začetka.

DELI NA