03.08.2010 | U15
Tokrat blestel celjski podmladek

Če so v enem od prejšnjih krogov prednjačili Mariborčani, so se v 3. krogu Prve lige izkazali Celjani. Kar trije zadetki na sosedskem derbiju z Rudarjem so plod mladih reprezentantov. Sicer je pretekli konec tedna nastopila 16., ki je zbrala skupno tri zadetke, en rumeni karton in v 1010 minutah znova dokazala, da se za prihodnost slovenskega nogometa ni za bati.

Primorje je svojo tekmo tokrat odigralo v gosteh,saj je zaradi nedokončanega stadiona niso mogli prirediti na domačem terenu. Ne glede na gostovanje je Ajdovcem neporaženim Domžalam uspelo odščipniti točki (0:0). Ajdovci so tako prišli do svoje prve točke, Domžalčani pa svoj gol še vedno ohranili nedotaknjen. Med mladimi reprezentanti je igral le Jovan Vidovič (U21), ki mu je trener namenil 45 minut.

Celjani so na mestnem derbiju visoko porazili Velenjčane (5:1). Ti so se v rudarsko mesto vrnili s štirimi goli zaostanka. (Zadnja) Dva zadetka je prispeval kapetan Rajko Rep (U21), ki se je vrnil po počitku na sredinem obračunu proti španski Valencii, tretjega pa gre  - ob neuspelih poizkusih s prvega polčasa - pripisati Romanu Bezjaku, ki je ob tem v 77. minuti še porumenel. Za zmagovalce je celotno srečanje odigral Boris Mijatovič (U21), medtem, ko je mož odločitve v srečanje vstopil kot joker s klopi. Pri gostih je v drugem polčasu nastopil Nikola Tolimir (U21).

Luka Koper se je proti Triglavu Gorenjska izvlekla s točko (1:1), glavni sodnik pa je na srečanju pokazal kar štiri rdeče kartone. Med reprezentanti sta za državne prvake zaigrala Andraž Struna (U21)v prvem polčasu in Aljaž Struna (U21) v drugem, do 67. minute pa je na dvoboju proti novincu v prvi ligi zaigral tudi Danijel Marčeta. Trojica več kot remija ni uspela iztržiti.

Vijoličasti so v zavetju domačega stadiona s 3:1 odgnali Goričane. Za gostitelje so nastopili Vito Plut, Armin Bačinovič (U21) in Aleš Majer, ki so odigrali celotno srečanje ter Josip Iličič (U21), ki se je, kot ponavadi, soigralcem pridružil sredi drugega polčasa. Majer je sicer opazil Pluta, ta pa namesto strela nesebično podal, kar je prineslo še večje vijoličasto vodstvo. Na drugi strani so nastopili Gregor Balažic, Etien Velikonja (oba U21) in Dalibor Stojanovič, častni zadetek za goste pa je v 52. minuti dosegel udeleženec Eura2009, Miha Mevlja. Velikonja je večkrat z glavo skušal prelisičiti domačega vratarja, a žal neuspešno. Ob štirih zadetkih in vratnici je bilo spremljanje srečanja pred 1800 gledalci pravi užitek.

Olimpija se je s porazom poslovila od začasnega domovanja, sedaj se seli na Stožice. Lendavčani pa so se s to zmago (0:1) povzpeli na tretje mesto. Celotno srečanje je odigral Alen Vučkič, ki pa ni uspel preprečiti poraza zeleno-belih.

Med tistimi, ki se kalijo na tujih zelenicah sta odmevna prestopa Reneja Krhina v Bologno ter Leona Črnčiča, ki je svojega delodajalca našel v Angliji. Medtem je z druge lige v vijoličasti dres prestopil tudi Martin Milec.

Tekst: Andreja Potočnik
Foto: NZS/MaK

SORODNE NOVICE

  • 15.04.2024 | U15
    Kreft izbral varovance za Turnir narodov
    Slovenska reprezentanca do 15 let bo konec aprila nastopila na Turnirju narodov, ki bo potekal v Italiji. V skupinskem delu tekmovanja ”20. Torneo Delle Nazione” se bo pomerila z izbranima vrstama Savdske Arabije in Češke, selektor Boštjan Kreft pa je v ta namen objavil seznam dvaindvajsetih reprezentantov.
  • 25.01.2024 | U15
    Slovenija v drugo klonila proti Italiji
    Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v italijanskem nogometnem centru Coverciano odigrala še drugo izmed dveh prijateljskih tekem proti Italiji. Varovanci novega selektorja Boštjana Krefta so po torkovem remiju tokrat morali priznati premoč našim zahodnim sosedom.
  • 23.01.2024 | U15
    Kreft ob poplavi zadetkov z remijem debitiral proti Italiji
    Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v italijanskem nogometnem centru Coverciano odigrala prvo izmed dveh prijateljskih tekem proti Italiji.
  • 16.01.2024 | U15
    Izbrana vrsta do 15 let z novim selektorjem proti Italiji
    Slovenska reprezentanca do 15 let je pred kratkim dobila novega selektorja. To je postal Boštjan Kreft, ki je pred tem opravljal funkcijo pomočnika selektorja pri izbrani vrsti do 15 let. Kreft bo s svojimi varovanci v drugi polovici januarja odigral dve mednarodni prijateljski tekmi z Italijo.
  • 26.10.2023 | U15
    Slovenija znova do visoke zmage nad Bolgarijo
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala še drugo mednarodno prijateljsko tekmo proti izbrani vrsti Bolgarije. Varovanci Muamerja Vugdalića so svojemu nasportniku ponovno zabili štiri zadetke.
  • 24.10.2023 | U15
    Slovenija visoko ugnala Bolgarijo
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala prvo izmed dveh mednarodnih prijateljskih tekem proti izbrani vrsti Bolgarije. Varovanci Muamerja Vugdalića so svojemu nasportniku zabili štiri zadetke, ob tem pa so svojo mrežo ohranili nedotaknjeno.
  • 17.10.2023 | U15
    Selekcija do 15 let dvakrat z Bolgarijo
    Slovenska reprezentanca do 15 let bo v drugi polovici oktobra odigrala dve mednarodni prijateljski tekmi z Bolgarijo. Selektor Muamer Vugdalić je v ta namen objavil seznam dvaindvajsetih nogometašev, na usluge katerih bo računal na prihajajoči reprezentančni akciji.
  • 25.09.2023 | U15
    Vugdalić: Kljub porazu smo lahko zadovoljni
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala še zadnje srečanje na UEFA U15 razvojnem turnirju. Po uvodnem porazu s Turčijo in zmago nad Hrvaško so varovanci Muamerja Vugdalića na zadnjem srečanju morali priznati premoč Slovaški.
  • 23.09.2023 | U15
    Slovenija boljša od Hrvaške
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala drugo srečanje na UEFA U15 razvojnem turnirju. Potek, ko so varovanci Muamerja Vugdalića klonili proti Turčiji, so bili tokrat z minimalno zmago boljši od Hrvaške.
  • 13.09.2023 | U15
    Vugdalić izbral varovance za mednarodni turnir
    Slovenska reprezentanca do 15 let bo v drugi polovici septembra gostovala na UEFA U15 razvojnem turnirju, ki bo potekal na Hrvaškem. Selektor Muamer Vugdalić je v ta namen objavil seznam triindvajsetih nogometašev, na katere bo računal na srečanjih proti Turčiji, Hrvaški in Slovaški.

DELI NA