30.08.2019 | Ženska A
Točke v Rusijo, Slovenija navdušila v 2. polčasu

Slovenska ženska članska reprezentanca je z minimalnim porazom (0:1) začela nastop v kvalifikacijah za Euro 2021. Pred več kot 250 gledalci, ki so se zbrali v Velenju, so se zmage veselile Rusinje.

Počitka ne bo, izbrana vrsta selektorja Boruta Jarca v torek, 3.9., nadaljuje s kvalifikacijami. V 2. krogu v Dravogradu gosti Kosovo, ki je bil nocoj z 2:0 boljši od Turčije.

Uvodno tekmo Slovenije v kvalifikacijah za Euro 2021 so si ogledali tudi predsednik Nogometne zveze Slovenije mag. Radenko Mijatović, podpredsednik NZS in član IO NZS Milan Jarc, generalni sekretar NZS Martin Koželj ter Dejan Germič, predsednik komisije za ženski nogomet in član IO pri NZS.

Primoran v rošade v ekipi

Selektor Jarc se je ravno pred kvalifikacijami za Euro 2021 znašel v težavah, poškodbe v vezni in obrambni liniji so naredile svoje in terjale davek. Selektor je bil zavoljo poškodb primoran v določene kadrovske spremembe, obrambna linija pa je v tej postavi zaigrala sploh prvič skupaj, kljub prejetemu golu pa je zadnja linija dobro opravila svoje delo.

Rusije dobile, kar so iskale

Prvi polčas je pripadel Rusiji, ki je na odmor odšla s prednostjo zahvaljujoč zadetku, ki ga je v 25. minuti dosegla Margarita Chernomyrdina.

Rusinje so bile nagrajene za vsiljen način igre in konstanten pritisk na slovenska vrata, ki jih je do 25. minute uspešno branila naša vratarka Zala Meršnik. Ob dobro merjenemu strelu ruske vezistke je bila tudi Meršnikova brez moči.

KVALIFIKACIJE ZA EURO 2021

SLOVENIJA – RUSIJA 0:1 (0:1)
Stadion Ob Jezeru (Velenje), gledalcev 250, sodniki: Milkova (Bolgarija), Marinova (Bolgarija), Ivanova (Bolgarija)
Strelke: 0:1 Chernomyrdina (25.)
Rumeni kartoni: Perepechina, Kovalenko
Rdeč karton: /
Slovenija: Meršnik, Korošec, Erman, Zver, Čonč, Prašnikar, Kolbl (od 87. Kuštrin), Makovec, Eržen, Prša, Begič.
Rusija: Shcherbak, Akimova, Kozhnikova, Perepechina, Abdullina (od 90. Sheina), Smirnova, Fedorova, Belomyttseva, Kovalenko, Chernomyrdina (od 85. Yakupova), Korovkina.

Zala se je uvodoma izkazala v 5. minuti, ko je z 18 metrov dobro merila Marina Fedorova, ki je v taisti minuti stresla tudi okvir slovenskih vrat. Prvo obetavno akcijo na tekmi je Slovenija izvedla v 8. minuti. Lara Prašnikar je z dobro podajo zaposlila na desni strani Špelo Kolbl, njen strel pa so Rusinje odbile v kot. Po akciji s kota pa je Mateja Zver poslala žogo mimo ruskega gola.

Brez pritiska

Gostje so bile blizu zadetka v 13. minuti, a je Alsu Abdullina slabo zadela žogo, ki je šla v gol avt. Meršnikova je v 22. minuti pokorila strel Nadezhde Smirnove. V nadaljevanju se je Slovenija otresla pritiska in imela nekaj več od igre. V 37. minuti je poizkusila Dominika Čonč, v 43. Mateja Zver, v 45. minuti pa še Kristina Erman.

Drugi polčas je podjetneje začela Slovenija (poizkusa Mateje Zver). Tudi ali predvsem zato, ker so se igralke sprostile, žogo pa so spustile na tla, kar nikakor ni odgovarjalo gostjam.

Drugi polčas, ki hrabri

Kljub temu se je pod prvo resno posredovanje podpisala Zala Meršnik, ki je v 55. minuti mojstrsko rešila mrežo ob poizkus Chernomyrdine.

V nadaljevanju je igrala Slovenija, ki je pletla mrežo okoli ruskega gola, kamor pa žoga ni našla poti. V 68. minuti je sledil prosti strel z leve strani, izvrstno je pomerila Lara Prašnikar, a na žalost lepo popolnjenih tribun v Velenju stresla le zunanji del ruske mreže. Do konca tekme so Mateja Zver in soigralke še nekajkrat ogrozile ruski gol, rezultat pa se ni menjal.

Izjava po tekmi:

Borut Jarc, selektor:
„Malce smo jezni in razočarani. Ker se je zgodilo tako, da nismo mogli proti Rusiji nastopiti z močnejšo enajsterico. Žal so poškodbe skrojile zadevo. Vseeno pa čestitam igralkam še posebej za 2. polčas, ko so nadigrale Rusijo. Bili smo blizu izenačenju. Gostje so svojo priložnost srečno izkoristile, mi žal ne. Ostaja grenak priokus, a mrtvi se štejejo na koncu vojne.“

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 09.04.2024 | Ženska A
    Iz Skopja s prepričljivo zmago
    Ženska članska reprezentanca se iz Severne Makedonije vrača s visoko zmago (0:5). Po dveh tekmah kvalifikacij za EP 2025 je Slovenija na vrhu lestvice skupine v Ligi C. V 180 minutah so naše igralke dosegle sedem golov, prejele niso nobenega.
  • 09.04.2024 | Ženska A
    V Skopju proti Severni Makedoniji
    V Skopju se danes ob 15. uri nadaljujejo kvalifikacije za evropsko prvenstvo članic. Naša ženska nogometna reprezentanca gostuje pri Severni Makedoniji in lovi 2. zmago. Tekmo bo prenašal tudi Sportklub.
  • 08.04.2024 | Ženska A
    Z jasnim ciljem na prvo gostovanje
    „Pogledali smo si njihove dobre in slabe plati. Mi se moramo osredočiti nase ter igrati našo igro, kot smo to delali dosedaj. Cilj je isti, kot je bil pred dnevi proti Moldaviji. Želimo zmagati,“ je jasen v napovedi selektor Saša Kolman.
  • 07.04.2024 | Ženska A
    V Skopju nadaljevati začeto v Ljubljani
    Ženska nogometna reprezentanca bo v torek, 9.4., gostovala v Skopju, kjer se bo na 2. tekmi kvalifikacij za EP 2025 pomerila s Severno Makedonijo.
  • 05.04.2024 | Ženska A
    Kvalifikacije začele z zmago
    Ženska članska reprezentanca je z domačo zmago proti Moldaviji (2:0) začela kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2025. Za prve tri točke sta zadeli Lara Prašnikar in Zala Kuštrin.
  • 05.04.2024 | Ženska A
    Slovenija proti Moldaviji začenja kvalifikacije za EP
    Varovanke selektorja Saše Kolmana se bodo v Ljubljani v Športnem parku Šiška uvodoma pomerile z Moldavijo. To bo tekma 41. (Slovenija) in 120. (Moldavija) reprezentance na uradni Fifini jakostni lestvici.
  • 04.04.2024 | Ženska A
    S hitrim golom bi si olajšale delo
    Jutri ob 16.30 bo ženska članska reprezentanca odigrala uvodno tekmo v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2025. Varovanke selektorja Saše Kolmana se bodo pomerile z Moldavijo. To bo tekma 41. in 120. države na uradni Fifini jakostni lestvici.
  • 03.04.2024 | Ženska A
    Trening z mislijo na Moldavijo
    Slovenska ženska reprezentanca se pripravlja na uvodno srečanje v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2025. Varovanke selektorja Saše Kolmana se bodo v petek, 5.4., ob 16.30 doma v Ljubljani (Športni park Šiška), pomerile z Moldavijo.
  • 01.04.2024 | Ženska A
    Zbor članic, v petek prva tekma kvalifikacij
    Slovenska ženska reprezentanca se je danes zbrala in začela priprave na skorajšnji začetek kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Slovenija bo v petek, 5.4., ob 16.30 doma v Ljubljani (Športni park Šiška) gostila Moldavijo.
  • 01.04.2024 | Ženska A
    Nova zmaga za Saro Ketiš, Melania Pasar z ekipo rekordno
    Danes se je zbrala ženska članska reprezentanca, ki jo v petek, 5.4., v Ljubljani v Športnem Parku Ljubljana-Šiška čaka uvodna tekma kvalifikacij za EP 2025. Kako so se odrezale naše igralke na tujem, pa v spodnjih vrsticah.

DELI NA