26.01.2020 | Ženska A
Test na Obali z jasnim načrtom in cilji

V petek je na Obali s treningi začela ženska članska reprezentanca, ki je leto 2020 pričakala med najboljšimi 50 ekipami na svetu. Tako visoko zasedba selektorja Boruta Jarca ni bila še nikoli v zgodovini, vse skupaj pa je obveza za nadaljnje zavzeto in profesionalno delo. Tudi v letu 2020, ki prinaša številne izzive.

Slovenska izbrana vrsta marca na Kosovu nadaljuje kvalifikacije za EP 2021, po prvem delu je naša reprezentanca na 2. mestu v kvalifikacijski skupini.

Verjame v igralke

„Veselimo se leta, predvsem pa si želimo, da bi bile naše nogometašice zdrave. Potem se lahko nadejamo dobrim rezultatom tudi letos. Se pa zavedamo, da bo to vse prej kot lahko. A verjamemo in zaupamo v naše igralke, da so sposobne narediti še korak naprej,“ se je v leto 2020 ozrl selektor Jarc, ki je do jutri z izbrano vrsto na Obali.

Jasen namen in cilj priprav

Pomlajena zasedba vadi od petka in nabira prepotrebne izkušnje. „Hvaležni in veseli smo, ker imamo izvrstne pogoje za delo. Te mini priprave pa so namenjene temu, da vidimo na delu domače igralke in tiste mlajše, ki so perspektiva za ženski nogomet,“ nadaljuje Jarc, ob tem pa izpostavi ključne poudarke dela od petka do ponedeljka: „Preveriti smo hoteli, v kakšnem stanju so igralke iz reprezentance, ki igrajo v domači ligi. Na delu smo hoteli videti mlade nadarjene igralke, da ne ostane vse pri teoriji, ampak da jih spremljamo na delu. Tretja komponenta priprav pa je, da mlade nogometašice spoznajo način dela in treniranja, razmišljanja, kohezivnost in psihologijo ženske članske reprezentance!“

Na tuje

Selektor pozorno spremlja dogajanje, kako igrajo naše legionarke, nekaj od teh je dobilo nove sredine, to pa se obeta tudi nekaterim, ki so te dni z izbrano vrsto v Kopru oz. Portorožu.
„Sorazmerno z rastjo nivoja ženske članske reprezentance v zadnjih dveh letih so se zvrstili tudi številni odhodi igralk v močne tuje lige (nemško, italijansko, norveško). To je plus in hkrati pomeni, da so naše igralke kvalitetne, dobro, marljive, delavne. Skozi rezultate reprezentance so se znašle v prvi izbrani izložbi in so za to zelo iskane!“ selektor Borut Jarc ne skriva zadovoljstva, da se bodo igralke klesale v močnih tujih sredinah.

Povejmo še to, da delo reprezentance v teh dneh spremljata tudi Petra Mikeln in Tina Kelenberger, selektorici dekliške mladinske in kadetske reprezentance.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 22.09.2020 | Ženska A
  Prvenec Nine Predanič, naslov za Majo Zajc
  Precej razlogov za zadovoljstvo ima tudi vratarka Maja Zajc, ki je članica litovske ekipe Gintra Universitetas. Njena ekipa je ta vikend počivala, a je drugouvrščeni Žalgiris doživel poraz.
 • 18.09.2020 | Ženska A
  Tudi v drugo boljše od Turčije
  Slovenska ženska nogometna reprezentanca je v sedmi tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2021 v Kranju premagala Turčijo s 3:1 (2:1). Naslednjo tekmo bodo izbranke selektorja Boruta Jarca v skupini A igrale 23. oktobra v Rusiji.
 • 18.09.2020 | Ženska A
  Dobro delo potrditi z novo zmago
  V Kranju je vse pripravljeno, da se nocoj ob 20. uri za točke v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2022 pomerita ženski članski vrsti Slovenije in Turčije. To bo tekma 49. in 69. reprezentance na lestvici svetovne nogometne zveze.
 • 17.09.2020 | Ženska A
  Željne igre in dokazovanja, zmaga jasen cilj
  „Pripravljene smo, čeprav je res, da se je po različnih državah različno treniralo in igralo. Se je pa takoj na prvem treningu videlo, da smo željne dokazovanja, željne igre. Tako mora biti, da pridemo do zmage, ki je zelo pomembna za nas,“ Nina Predanič in ekipa ne skrivajo ambicij, ki jih imajo pred petkovo tekmo.
 • 17.09.2020 | Ženska A
  Proti Turčiji korak bližje cilju
  „Od samega začetka tekme bomo zbrane v obrambi, narekovale bomo tempo, v duelih pa odločno in hrabro, predvsem pa fokusirano. Vemo, da bodo Turkinje poizkušale v hitrih protinapadih ogroziti naš gol. Če bomo slučajno izgubile žogo v napadu, bo zelo pomembna tudi hitra tranzicija, da se postavimo v obrambo,“ še dodaja Lana Golob.
 • 16.09.2020 | Ženska A
  Pravi od prve sekunde
  „Analizirali smo, kaj je bilo dobrega in kaj ni bilo dobro na prvi tekmi proti Turčiji, ko smo slavili s 6:1. Tudi pri takem rezultatu se najde kaj takega, kar ni OK. To je izhodišče za petkovo tekmo,“ poudarja Jarc, ki je vesel, da se po pol leta prisilnega premora nadaljujejo kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2022.
 • 15.09.2020 | Ženska A
  Pozabiti na gostovanje in pokazati najboljše v Kranju
  „Vesele smo, ker smo spet skupaj. Pogrešale smo to reprezentančno vzdušje, soigralke, nogomet... Že takoj v ponedeljek se je videlo, da imamo spet tisto pravo klimo, ki smo jo imeli,“ je bila kapetanka Mateja Zver vesela vnovičnega snidenja s soigralkami.
 • 14.09.2020 | Ženska A
  Danes zbor, v petek za točke proti Turčiji
  Selektor Borut Jarc bo z ekipo popoldan opravil prvi trening. Ekipa bo bivala na Bledu, trenirala pa v NCC Brdo in v Kranju.
 • 13.09.2020 | Ženska A
  Obetavna napoved pred reprezentančno akcijo
  Do nove zmage je na Norveškem prišla Kristina Erman, ki je v dresu Arna-Bjørnar z 2:1 premagala Kolbotn, Ermanova je dosegla pravi evrogol za vodstvo v 2. minuti, tekmo je sklenila z  rumenim kartonom.
 • 07.09.2020 | Ženska A
  Izjemen debi Lare Prašnikar
  S prvenstvom so začeli v Avstriji, kjer se uvodnih treh točk veselita Mateja Zver in Nina Predanič. Zverova in soigralke so v gosteh s 3:0 porazile Altenmarkt, kapetanka reprezentance je igrala do 73. minute. V Grazu je bil na sporedu slovenski derbi.

DELI NA