26.01.2020 | Ženska A
Test na Obali z jasnim načrtom in cilji

V petek je na Obali s treningi začela ženska članska reprezentanca, ki je leto 2020 pričakala med najboljšimi 50 ekipami na svetu. Tako visoko zasedba selektorja Boruta Jarca ni bila še nikoli v zgodovini, vse skupaj pa je obveza za nadaljnje zavzeto in profesionalno delo. Tudi v letu 2020, ki prinaša številne izzive.

Slovenska izbrana vrsta marca na Kosovu nadaljuje kvalifikacije za EP 2021, po prvem delu je naša reprezentanca na 2. mestu v kvalifikacijski skupini.

Verjame v igralke

„Veselimo se leta, predvsem pa si želimo, da bi bile naše nogometašice zdrave. Potem se lahko nadejamo dobrim rezultatom tudi letos. Se pa zavedamo, da bo to vse prej kot lahko. A verjamemo in zaupamo v naše igralke, da so sposobne narediti še korak naprej,“ se je v leto 2020 ozrl selektor Jarc, ki je do jutri z izbrano vrsto na Obali.

Jasen namen in cilj priprav

Pomlajena zasedba vadi od petka in nabira prepotrebne izkušnje. „Hvaležni in veseli smo, ker imamo izvrstne pogoje za delo. Te mini priprave pa so namenjene temu, da vidimo na delu domače igralke in tiste mlajše, ki so perspektiva za ženski nogomet,“ nadaljuje Jarc, ob tem pa izpostavi ključne poudarke dela od petka do ponedeljka: „Preveriti smo hoteli, v kakšnem stanju so igralke iz reprezentance, ki igrajo v domači ligi. Na delu smo hoteli videti mlade nadarjene igralke, da ne ostane vse pri teoriji, ampak da jih spremljamo na delu. Tretja komponenta priprav pa je, da mlade nogometašice spoznajo način dela in treniranja, razmišljanja, kohezivnost in psihologijo ženske članske reprezentance!“

Na tuje

Selektor pozorno spremlja dogajanje, kako igrajo naše legionarke, nekaj od teh je dobilo nove sredine, to pa se obeta tudi nekaterim, ki so te dni z izbrano vrsto v Kopru oz. Portorožu.
„Sorazmerno z rastjo nivoja ženske članske reprezentance v zadnjih dveh letih so se zvrstili tudi številni odhodi igralk v močne tuje lige (nemško, italijansko, norveško). To je plus in hkrati pomeni, da so naše igralke kvalitetne, dobro, marljive, delavne. Skozi rezultate reprezentance so se znašle v prvi izbrani izložbi in so za to zelo iskane!“ selektor Borut Jarc ne skriva zadovoljstva, da se bodo igralke klesale v močnih tujih sredinah.

Povejmo še to, da delo reprezentance v teh dneh spremljata tudi Petra Mikeln in Tina Kelenberger, selektorici dekliške mladinske in kadetske reprezentance.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 16.02.2020 | Ženska A
  Super slovenski uvod v Nemčiji
  Zala Meršnik je tekmo začela in prvič v tej sezoni ohranila mrežo nedotaknjeno. Z goloma pa sta se izkazali Sara Agrež (66. minuta) in Lara Prašnikar (v 13. minuti je zadela). Manjkala je le Adrijana Mori, ki okreva po poškodbi. Tekmo si je ogledal tudi Borut Jarc, selektor slovenske reprezentance.
 • 10.02.2020 | Ženska A
  Kaja Eržen korak do polfinala
  Minuli vikend je v Italiji minil v znamenju uvodnih tekem četrtfinala pokala. Po „prvem polčasu“ ima največ razlogov za zadovoljstvo Kaja Eržen. Z Romo, Erženova je bila na klopi, je v gosteh slavila s 6:1 proti San Marino Academy.
 • 02.02.2020 | Ženska A
  Nov uspešen vikend Slovenk v Italiji
  AC Milan, tam igrata uspešno Dominika Čonč in Pamela Begič, je bil tekmo tekem – mestni derbi imenovan Derby della Madonnina je z 2:1 pripadel „slovenskemu“ Milanu. Dominika in Pamela sta igrali vseh 90 minut in sta tako pomagali Milanu do nove zmage, ki ga ohranja na 3. mestu. Z 32 točkami jih ima toliko kot Fiorentina, vodi pa Juventus (38).
 • 28.01.2020 | Ženska A
  Dominika Čonč s 5. golom za tri točke Milana
  Kaja Eržen je s klopi za rezerve spremljala remi Rome in Fiorentine. Sara Ketiš in Nika Babnik sta dobili po 90 minut ob remiju Barija in Tavagnacca, Tjaša Tibaut pri gostah ni vstopila v igro. V dresu Tavagnacca ni bilo Lare Ivanuše, ki je poškodovana.
 • 27.01.2020 | Ženska A
  V Avstrijo, da bo še boljša za Slovenijo
  V letu 2020 se lahko z novo sredino pohvali tudi 22-letna Nina Predanič, ki je nazadnje igrala v Splitu, zdaj pa se je preselila v graški Sturm, tretjouvrščeno ekipo avstrijske zvezne lige.
 • 20.01.2020 | Ženska A
  Begičeva podala za zmago Milana, smola Mateje Zver
  Tokratni krog si bosta zapomnili tudi Nika Babnik in Tjaša Tibaut. V derbiju začelja je Tavagnacco z 1:0 porazil Orobico (vseh 90 minut je za njih igrala Tina Marolt). Nika je preživela na zelenici celo tekmo, Tjaša od 81. minute dalje, Lara Ivanuša je poškodovana.
 • 18.01.2020 | Ženska A
  Kristina Erman se seli na Norveško
  Klub, kjer bo igrala naša članska reprezentantka, je bil ustanovljen leta 2000, dosedaj se lahko pohvali, da je domačo ligo petkrat sklenil na 3. mestu. Državno prvenstvo Norveške se začne 21. marca.
 • 13.01.2020 | Ženska A
  V Italiji do zmage le Roma Kaje Eržen
  Prvi domači poraz je vknjižil Milan Dominike Čonč in Pamele Begić, z 2:1 ga je porazil Empoli. Dominika je igrala do 69. minute, Pamela ni nastopila.
 • 12.01.2020 | Ženska A
  Pred vrati prva akcija ženske reprezentance
  Ženska članska reprezentanca se bo prvič v letu 2020 zbrala 24. januarja, selektor Borut Jarc je obelodanil seznam igralk, na katere računa na tokratni reprezentančni akciji na Obali.

DELI NA