17.11.2010 | A
Tekma z Gruzijo kot uvod v devetdesetletnico

Nogometna zveza Slovenije v letu 2010 praznuje devetdesetletnico svojega delovanja. Krovna nogometna organizacija je bila ustanovljena aprila 1920, tekma z Gruzijo pa bo uvod v niz aktivnosti obeleževanja te obletnice.

Pravzaprav je bil formalni uvod v obeleževanje devetdesetletnice krovne nogometne organizacije opravljen že aprila, ko so bili na skupščini Nogometne zveze Slovenije predstavljeni vsi reprezentančni dresi od leta 1990 naprej. Skupščina je tako nekako otvorila slavnostno leto, ki se počasi izteka.

Slovenska članska reprezentanca je z izjemnimi rezultati in uvrstitvijo na SP 2010 poskrbela, da bo leto 2010 v zgodovino slovenskega nogometa vpisano z zlatimi črkami, zato je logično, da bo zadnja tekma reprezentance v iztekajočem se letu, na primeren način obeležila spomin na rojstvo krovne nogometne organizacije v Sloveniji. Reprezentanti Slovenije bodo tako na rokavu nosili logotip, ki ga je NZS pripravila ob tej priložnosti.

Če bo tekma z Gruzijo uvod v aktivnosti, pa bo glavni letošnji dogodek slavnostna akademija, ki bo 3. decembra v Ljubljani. “Slavnostna akademija je primeren dogodek, da se skupaj s člani nogometne družine ter v družbi najvišjih predstavnikov evropskega in slovenskega nogometa skupaj zazremo na prehojeno pot in postavimo temelje za prihajajoče aktivnosti, ki bodo vodile proti stoletnici krovne nogometne organizacije v Sloveniji,” je ob tej priložnosti povedal idejni vodja prireditve, generalni sekretar NZS Aleš Zavrl.

Zavrl je kot eno glavnih prihajajočih aktivnosti v letu 2011 izpostavil “interaktivno moderno razstavo z avdio-video materialom, ki bo gostovalva v vseh devetih nogometnih regijah po Sloveniji.” Tako bo predstava po vsakem gostovanju pri enem od MNZjev ‘rasla’ z dodatki iz zgodovine teh nogometnih regij, na koncu pa bo na primeren način predstavljena v hiši slovenskega nogometa.

Nogometna zveza Slovenije bo na slavnostni akademiji med goste razdelila tudi publikacijo ob 90-letnici, v kateri bodo na  64 straneh predstavljena različna obdobja nogometnega udejstvovanja, s poudarkom na delu Nogometne zveze Slovenije v zadnjih desetih letih.

Tekst: NZS/MaK

SORODNE NOVICE

 • 27.09.2022 | A
  Mojstrovina Šeška za obstanek v drugem razredu UEFA Lige narodov
  Slovenci se v Stockholmu veselijo obstanka v drugi diviziji UEFA Lige narodov. Četa selektorja Matjaža Keka je na Švedskem iztržila točko, potem ko je domo mrežo sredi prvega polčasa z mojstrskim evrogolom načel Benjamin Šeško.
 • 27.09.2022 | A
  Danes Slovenija na Švedskem za obstanek v ligi B
  Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 igrala odločilno tekmo za obstanek v ligi B lige narodov. Izbranci Matjaža Keka bodo gostovali v Stockholmu pri Švedski, cilj pa je osvojitev vsaj točke, ki bi jih zadržala v tem rangu tekmovanja.
 • 26.09.2022 | A
  Kek: Imamo psihološko prednost, Švedi pa podporo s tribun
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek ob 20.45 igrala odločilno tekmo za obstanek v ligi B lige narodov. Izbranci Matjaža Keka bodo gostovali v Stockholmu pri Švedski, cilj pa je osvojitev vsaj točke, ki bi jih zadržala v tem rangu tekmovanja.
 • 26.09.2022 | A
  Slovenci prispeli na Švedsko
  Slovenska nogometna reprezentanca je prispela v Stockholm, kjer bo v ponedeljek ob 20.45 odigrala zadnjo kvalifikacijsko tekmo v Skupini 4 aktualne izvedbe Uefa lige narodov
 • 25.09.2022 | A
  Slovenija proti Švedski potrebuje točko
  Slovenska nogometna reprezentanca se je po sobotni odmevni zmagi proti Norveški znašla v položaju, ko sama odloča v svoji usodi, kar zadeva obstanek v ligi B lige narodov. Izbranci Matjaža Keka bodo morali na Švedskem osvojiti vsaj točko, da uresničijo zastavljeni cilj.
 • 24.09.2022 | A
  S preobratom v razprodanih Stožicah ugnali Norvežane
  Reprezentanca Slovenije je v razprodanih Stožicah premagala Norveško, zasedba selektorja Matjaža Keka pa s preobratom, ki sta ga kreirala Andraž Šporar in Benjamin Šeško, ostaja v igri za obstanek v drugem razredu UEFA Lige narodov.
 • 24.09.2022 | A
  Slovenci v razprodanih Stožicah danes proti Norveški
  Slovenska nogometna reprezentanca bo danes ob 18. uri v Stožicah igrala predzadnjo tekmo v tej izvedbi lige narodov. V ligi B in skupini 4 bo gostila vodilno Norveško z Erlingom Haalandom na čelu. Kakšen magnet za gledalce je ta odlični napadalec Manchester Cityja, kaže tudi to, da je tekma razprodana.
 • 23.09.2022 | A
  Kek: Izhodišče za razprodane Stožice je dobro
  Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je na Brdu pri Kranju pred razprodano sobotno tekmo lige narodov proti Norveški v Stožicah, ta bo ob 18. uri, poudaril, da je izhodišče pred tekmo dobro, da pa jih čaka najbolj kompaktna zasedba skupine 4 v ligi B.
 • 23.09.2022 | A
  Stožice razprodane za sobotni spektakel
  Obračun Uefa lige narodov med Slovenijo in Norveško je pritegnil veliko zanimanje pri slovenskih nogometnih navijačih, saj so pošle prav vse vstopnice. Ker je stadion razprodan, vse obiskovalce tekme naprošamo, da se na prizorišče dvoboja odpravijo pravočasno.
 • 22.09.2022 | A
  Reprezentanti stopnjujejo priprave na Norvežane
  Slovenska nogometna reprezentanca je danes na Brdu pri Kranju opravila nov trening pred prihajajočo tekmo z Norveško. Tokrat je prvič vadila v kompletni zasedbi, saj je se je na zelenicah Nacionalnega nogometnega centra potil tudi Jan Oblak, ki je uvodni del priprav treniral po posebnem programu.

DELI NA