16.05.2019 | 2. SNL
Tabor v Koper, Bravo na Ptuj

Tudi zaključek drugoligaškega prvenstva mineva v znamenju ostrega ritma. Vodilni ekipi sta sredino preizkušnja preživela brez praske, v predzadnjem krogu prvenstva pa ju čaka gostovanje. Tabor odhaja v Koper, Bravo bo gostoval na Ptuju. Nič manj zanimivo ne bo niti v boju za obstanek.

Sobota, ob 16.00: DRAVA DAKINDA PTUJ - AŠK BRAVO
Sodnik: Bojan Mertik
Prepoved igranja: Jaka Ihbeisheh (Bravo)
Neposredni prenos: Sportklub

Pričnimo v bitki za vrh lestvice. Vodilni Bravo se v predzadnjem krogu letošnjega prvenstva odpravlja v najstarejše slovensko mesto. Obračun na Ptuju boste lahko spremljali tudi na Sportklubu, tudi sicer pa gre za morda odločilno tekmo zaključka prvenstva. Ptujčani po menjavi trenerja – Nikolo Jaroša je začasno nasledil Andrej Kvas – nizajo dobre rezultate, pod vodstvom nekdanjega napadalca so še neporaženi, na štirih tekmah pa so iztržili tri zmage. Lahko »kurenti« presenetijo tudi vodilno ekipo prvenstva? Ljubljančani bodo morali biti pozorni na Marka Marciuša, ki je dvakrat zadel na tekmi z Ankarančani. Svoje adute imajo tudi Ljubljančani, ki spomladi z izjemo tekme v Radomljah še niso oddali točke, nazadnje so na domači zelenici premagali tudi Beltince. Bravo v zadnja dva kroga vstopa s tremi točkami naskoka pred Taborom, Ljubljančani pa bi se lahko ob idealnem scenariju veselili naslova drugoligaškega prvaka.

 

Sobota, ob 16.00: ANKARAN HRVATINI - CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA
Sodnik: Nejc Kajtazović
Prepoved igranja: Stefan Stevanović (Tabor)

Prvi zasledovalec Brava se v soboto odpravlja na bližnje gostovanje v Koper. Moštvo Andreja Razdrha se bo na koprski Bonifiki pomerilo z Ankaranom Hrvatini, obenem pa upalo na pomoč Ptujčanov. Bravo se bo v zadnjem krogu prvenstva pomeril prav z Ankarančani, Tabor pa gosti novomeško Krko. Kraševce prihodnji konec tedna čaka vsaj na papirju zahtevnejši tekmec, a ne gre pozabiti dejstva, da se Ankarančani borijo za obstanek v 2. SNL. Čeprav so spomladi osvojili vsega pet točk, so bili še do danes tik nad gladino. Do danes! Disciplinski organi FIFA so NZS obvestili, da je klub v disciplinskem postopku zaradi neizpolnjenih obveznosti do enega od igralcev, zaradi česar so bile Ankarančanom odvzeti tri točke v aktualni sezoni. Ankaranski drugoligaš za nameček ni bil uspešen niti na prvi stopnji licenciranja. Na roko Ankarančanov ne gre niti razpored, saj se bodo na zadnjih dveh tekmah udarili z vodilnima ekipa lige. Jesenski dvoboj je pripadel Sežancem, ki so se med tednom komajda dokopali do zmage, saj je Nafta padla po preobratu in golu v 90. minuti tekme.

 

Sobota, ob 16.00: KALCER RADOMLJE - ROGAŠKA
Sodnik: Bojan Tkalčič
Prepoved igranja: Oguzhan Demirci (Radomlje)

Tretji Radomljani so s presenetljivim porazom v Biljah dokončno izpadli iz bitke za vrh lestvice. Z veliko mero sreče se lahko vmešajo le še v borbo za drugo mesto, a za takšen scenarij potrebujejo kar dva poraza Tabora. Ob pričakovanem razpletu zadnjih dveh krogov se zdi, da so »mlinarji« možnosti za prvoligaško vstopnico zapravili v uvodu pomladi, ko so si privoščili preveč spodrsljajev. Radomljani bodo rane po porazu v Biljah celili na domači zelenici, k nekdanjemu prvoligašu pa prihajajo nogometaši Rogaške. Slatinčani dva kroga pred koncem prvenstva prav tako nimajo več rezultatskega bremena, saj so s sredino zmago potrdili novo sezono med drugoligaše. Ljubljansko Ilirijo je s »hat-trickom« potopil Alen Neskić, z osmimi goli prvi strelec ekipe. Jeseni je v mreži Rogaške odjeknila »petarda«, kdo se bo veselil v Radomljah?

 

Sobota, ob 16.00: BRDA - BREŽICE TERME ČATEŽ
Sodnik: Asmir Sagrković
Prepoved igranja: /

V 29. krogu prvenstva bo vroče tudi v boju za drugoligaški obstanek, za katerega se borijo tudi Brežičani. Zadnja ekipa lige v soboto odhaja v Goriška Brda. Tudi Brici teoretično še niso potrdili obstanka, vendar je četa Alena Šćulca v precej boljšem položaju kot Brežičani. »Vinarji« imajo šest točk naskoka pred 15. in 16. klubom prvenstva. Brda lahko v soboto dokončno potrdijo drugoligaško vstopnico za prihodnjo sezono, morebiten poraz pa bi lahko tudi rdeče-črne pahnil v nevaren položaj, saj so Brici izgubili že srečanje v Brežicah. Zasedba iz Goriških Brd spomladi niza precej boljše rezultate, vendar se tudi žilavi Posavci ne predajajo. Se  bo zadnja ekipa prvenstva rešila pred izpadom v tretji rang slovenskega nogometa?

 

Sobota, ob 16.00: ILIRIJA 1911 - ROLTEK DOB
Sodnik: Dragoslav Perić
Prepoved igranja: Domen Potočnik (Ilirija)

Izpad iz 2. SNL za zdaj grozi tudi Iliriji. Ljubljančani imajo na svojem računu točko več od Brežic in (po odvzemu treh točk tudi od) Ankarančanov, ki so sicer najskromnejše moštvo pomladi. Ljubljančani na zadnji domači tekme sezone gostijo Dobljane in lovijo nujno potrebno zmago. Ilirijo do varne cone ločita dve točki, zeleno-beli pa za obstanek v drugoligaški konkurenci potrebujejo še kakšno točko. Dobljani so svoje cilje že izpolnili, že nekaj časa pa igrajo le še za prestiž, saj na lestvici ne morejo kaj prida pridobiti. Mlada ekipa Nenada Toševskega se dve tekmi pred koncem sezone nahaja osmem mestu lestvice, sedem točk pred Beltinci in tri za Fužinarjem. Se lahko »roletarji« prebijejo višje?

 

Sobota, ob 16.00: BELTINCI - FUŽINAR
Sodnik: Roman Glažar
Prepoved igranja: /

Čeprav so v Ljubljani ostali brez točk, so Beltinčani v sredo potrdili obstanek v 2. SNL. Dvoboj z Bravom se je končal z izidom 3:1, Prekmurci pa so pomemben korak do obstanka storili minuli konec tedna, ko so pred domačimi gledalci premagali Ankaran Hrvatine. Varovanci Zlatka Gaborja so s kompletom točk prekinili serijo porazov, od svoje zelenici pa se bodo poslovili v soboto, ko bo na prekmurski ravnici gostovala ekipa Fužinarja. Ravenčani po domačem remiju z Brici – srečanje ni ponudilo zadetkov –, lovijo peto Dravo, Ptujčani pa dve tekmi pred koncem sezone bežijo za tri točke. Korošci bodo imeli v soboto priložnost, da maščujejo jesenski poraz na domačih tleh, prav Beltinčani pa so bili prvi, ki so z Raven odnesli komplet točk. Komu bo pripadel dvoboj?

 

Sobota, ob 16.00: KRKA - NAFTA 1903
Sodnik: Aleksandar Matković
Prepoved igranja: Marko Dušak, Marko Huč in Matej Potokar (Krka)

Pravega tekmovalnega motiva ne prinaša niti dvoboj Krke in Nafte, četrtega in šestega moštva 2. SNL. Dolenjci so si dve tekmi pred koncem sezone praktično že zagotovili četrto mesto, saj imajo pred ptujsko Dravo šest točk prednosti, četa Borivoja Lučića pa lahko pošteno zaplete boj za prvo mesto. »Farmacevti« bodo v zadnjem krogu gostovali v Sežani, zato bo obračun z Nafto dobra priprava na tekmo s Taborom. Se lahko Novomeščani ob koncu sezone zavihtijo tudi do tretjega mesta? Radomljani bežijo za štiri točke, novomeški tekmec iz Lendave pa spomladi niza spremenljive rezultate. Lendavčani so se med tednom resda dobro kosali s Taborom, a po golu v 90. minuti ostali brez točk. Bodo Prekmurci uspešnejši na Dolenjskem? Krka bo namreč pogrešala Marka Dušaka, Marka Huča in Mateja Potokarja, tri člane začetne enajsterice.

 

Sobota, ob 16.00: JADRAN DEKANI - VITANEST BILJE
Sodnik: Denis Halilović
Prepoved igranja: Deni Šop in David Vidakovič (Jadran) ter Luka Batič in Miha Devetak (Bilje)

Dekani bodo gostili primorski spopad. Jadran gosti zasedbo iz Bilj, ki je med tednom pripravila največje presenečenje kroga. Biljenci so po preobratu v drugem polčasu na kolena spravili bivšega prvoligaša iz Radomelj, v domači zasedbi pa se je s tremi zadetki izkazal nigerijski napadalec Mathias Oyewusi. Biljenci so z odmevnim skalpom potrdili novo sezono v drugem razredu slovenskega nogometa, kjer bodo v prihodnji sezoni igrali tudi Dekančani. »Pesjani« so bili v Brežicah blizu zmage, brez katere pa so ostali po golu v 98. minuti. Točka je bila kljub temu dovolj, četa Nedžada Okčića ima sedem točk prednosti pred zadnjim dvojcem, na strani Primorcev pa je tudi izkupiček medsebojnih tekem. Kdo se bo veselil v primorskem obračunu?

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si
Grafika: NZS

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.
  • 17.03.2024 | 2. SNL
    Nafta ugnala tretje Primorje in utrdila vodstvo
    Nogometaši Nafte so se z zmago proti tretjemu Primorju utrdili na vrhu lestvice 2. SNL. Beltinčani so namreč remizirali v Biljah, pomembne zmage pa so se v Slovenskih Konjicah razveselili Goričani.

DELI NA