16.12.2023 | Prva liga Telemach
Susso zadel za zmago Aluminija

Rogaška - Aluminij 0:1 (0:0)

* Športni center, sodniki: Antič, Vojska, Pospeh.
* Strelec: 0:1 Susso (66.).
* Rogaška: Baždarić, Pirtovšek, Mihalić, Rantuša Lampreht, Čuić (od 79. Benedičič), Majcenić, Thalisson (od 60. Miljanić), Majcen, Korošec, Kantužer, Gradišar (od 75. Satchwell).
* Aluminij: Pridgar, Jovan, Koblar, Zeljković, Schaubach, Šubarić, Martić, Kosi (od 88. Baskera), Maružin (od 82. Pečnik), Bilji, Susso.
* Rumeni kartoni: Majcenić, Kantužer, Miljanić; Schaubach.
* Rdeči karton: /.

Predzadnji obračun jesenskega dela sezone je postregel s tekmo zadnjeuvrščene Rogaške in predzadnjega Aluminija. Čeprav so imeli Slatinčani dobršen del tekme terensko pobudo, pa so Kidričani znali izkoristiti eno svojih redkih priložnosti in vpisati pomembne tri točke. S temi so se povzpeli na osmo mesto pred Radomljane, ki so zdaj predzadnji s 17 točkami. Rogaška je ostala pri 11.

V prvem polčasu so bili nekoliko konkretnejši Slatinčani, med drugim je v 19. minuti Nejc Gradišar neuspešno poskusil s "škarjicami", najlepšo priložnost v tem delu igre pa je zapravil Rok Pirtovšek, ko je v 39. minuti dvakrat prišel do strela, enkrat z glavo, enkrat z nogo, obakrat pa je posredoval Samo Pridgar.

Tudi v drugem polčasu so bili sprva aktivnejši domačini, med drugim je v 57. minuti z glavo poskusil Gradišar, vendar je Pridgar žogo ujel. Tri minute pozneje je na drugi strani zagrozil Loren Maružin, vendar za malo zgrešil cilj. Še bližje zadetku je bil v 62. minuti Pirtovšek, ko je s 14 metrov močno sprožil in zadel prečko.

V 66. minuti pa so povedli Kidričani. Bamba Susso je prodrl v kazenski prostor in žogo poslal pod prečko za 1:0. Pozneje posebej nevarnih akcij ni bilo, že v sodniškem dodatku pa je Vice Miljanić s strelom z glavo znova zadel prečko Aluminijevih vrat.ž

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 12.12.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Rogaška - Aluminij
    Prva od dveh preloženih tekem 17. kroga Prve lige Telemach bo odigrana v zdraviliškem mestu. Rogaška v dvoboju dna lestvice gosti Aluminij.

DELI NA