07.04.2010 | U15
Struna daleč pred zasledovalci

V zadnjem tednu sta bila odigrana tako redni, 29. krog Prve lige, kot tudi zaostali 25. krog, ki je bil prestavljen zaradi slabega vremena. Sedemnajsterica mladih reprezentantov je zadnjo marčevsko sredo ter prvo aprilsko soboto skušala uloviti zmago. Uspelo je enajsterici.

Okčičevi varovanci z Andražem Struno (U21) v obrambni liniji na čelu so v sredo ugnali Olimpijo (1:0), kljub temu, da je Jan Oblak (U21) ubranil tako Božičičeve kot tudi Vršičeve poizkuse. V četrti minuti je klonil proti Pavlinu, potem pa zaklenil svoja vrata.

Olimpija je tri dni zatem na domačem terenu visoko porazila HIT Gorico. Pred 800 gledalci so gostje 'padli' kar s 5:0, Olimpija pa je po negativni seriji devetih obračunov okusila zmago. Ob porazu Goričanov sta se na razpredelnici zamenjala Rudar (zdaj četrti) in Gorica, ki je peta. Favorit so bili gostje, za katere je 52. minut na igrišču preživel tudi perspektivni Gregor Balažic (U21), nato pa po prekršku v kazenskem prostoru predčasno zapustil zelenico. Goričani so dvakrat zatresli Oblakovo prečko, a zmaga je ostala doma.

Spomnimo: Gorica je le nekaj dni pred tem z enako razliko v golih (0:5) na isti zelenici ugnala Interblock. Za gostitelje je takrat zaigral le Josip Iličič (U21), kaznovanega Juga je v vratih zamenjal Troha, pri Goričanih pa je takrat nastopil le Matija Škarabot (U21), ki je obrambni liniji pomagal do 59. minute.

Nekoliko boljšo predstavo so Ljubljančani prikazali v soboto, ko so gostovali v Domžalah. Tu so klonili z razliko enega gola (1:2), kjer je častni zadetek ob koncu srečanja zabil nekdanji reprezentant do 19 let, Robert Berič. Nejc Vidmar (U21) je imel nemalo dela z reprezentanti, saj je posredoval tudi v 60. minuti, po ne najboljšem posredovanju ga je v drugem delu igre rešila Iličičeva vratnica. Za domače sta celotno srečanje odigrala še Darko Zec (U21), ki je že v 16. minuti porumenel ter Jovan Vidovič (U21), medtem, ko je 79. minut na travnati površini ob Kamniški Bistrici preživel tudi Blaž Božič (U21) v obrambni vrsti Interblocka. Domžalčani so tudi nekaj dni pred tem zabeležili zmago. Takrat je s 3:1 padla Nafta. Na umetni travi domžalskega stadiona sta se za žogo podila Vidmar in Vidovič.

Nafta pa je po nesrečnem naključju v soboto izgubila že dobljeno srečanje na Areni Petrol v Celju. Sprva je kazalo, da bodo Lendavčani domov odnesli vsaj točko, pa je v sodnikovem podaljšku, le malo pred tem, ko se je oglasila piščalka, Štraus poskrbel za val navdušenja med 700 gledalci. Roman Bezjak, sicer tudi napadalec reprezentančne selekcije do 20 let je poskrbel, da je žoga po izvajanju kota našla njegovega soigralca in tako prispeval podajo za zmagoviti gol. Prav tako je v 12. minuti poskusil atraktivno s škarjicami nameriti proti gostujočim vratom. Ob njem je celotno srečanje odigral tudi kapetan, Rajko Rep (U21).

Vratnica Bezjaka ter pomoč Repa in Borisa Mijatoviča v obrambi (U21), ki se je kot rezervist ostalima priključil v 62. minuti, pa niso bili dovolj, da bi Celjani ugnali aktualne državne prvake. Vito Plut (U21), ki si je v 56. minuti prislužil rumeni karton, je že v prvem polčasu pa poskusil ugnati Mujčinovića ter Rene Mihelič (U21) sta bila tista, ki sta se v gosteh veselila novih točk (0:2).

Po veselju v Celju so se vijoličasti nadejali tudi zmage v domačem hramu, a je 2500 gledalcev Ljudski vrt v soboto zapuščalo sklonjenih glav (0:1). Plut, Armin Bačinovič (U21) in njegova zamenjava v 63. minuti Mihelič ter Aleš Majer (U21) niso bili dovolj, da bi zmaga ostala doma. In to kljub temu, da je Nikola Tolimir (U21) v 28. minuti v kazenskem prostoru nepravilno zaustavil Mezgo in gostiteljem podaril 11-metrovko. Velenjski Rudar se je zmage veselil tudi tri dni pred tem (0:1), ko je bil v gosteh boljši od Drave. Je pa Drava presenetljivo remizirala z vodilnim na ligaški razpredelnici, ki je tako ob točki prišel že do skupno 60 v tej sezoni, osem več, kot prvi zasledovalec, Maribor.

Na drugoligaških zelenicah smo od mlade izbrane vrste videli Martina Milca v dresu Aluminija, s tujih zelenic pa se je prvi aprilski vikend predstavil le Tim Matavž, ki je odigral celotno srečanje proti Stevanovičevem moštvu.

Tekst: Andreja Potočnik
Foto: Vid Ponikvar

SORODNE NOVICE

  • 15.04.2024 | U15
    Kreft izbral varovance za Turnir narodov
    Slovenska reprezentanca do 15 let bo konec aprila nastopila na Turnirju narodov, ki bo potekal v Italiji. V skupinskem delu tekmovanja ”20. Torneo Delle Nazione” se bo pomerila z izbranima vrstama Savdske Arabije in Češke, selektor Boštjan Kreft pa je v ta namen objavil seznam dvaindvajsetih reprezentantov.
  • 25.01.2024 | U15
    Slovenija v drugo klonila proti Italiji
    Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v italijanskem nogometnem centru Coverciano odigrala še drugo izmed dveh prijateljskih tekem proti Italiji. Varovanci novega selektorja Boštjana Krefta so po torkovem remiju tokrat morali priznati premoč našim zahodnim sosedom.
  • 23.01.2024 | U15
    Kreft ob poplavi zadetkov z remijem debitiral proti Italiji
    Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v italijanskem nogometnem centru Coverciano odigrala prvo izmed dveh prijateljskih tekem proti Italiji.
  • 16.01.2024 | U15
    Izbrana vrsta do 15 let z novim selektorjem proti Italiji
    Slovenska reprezentanca do 15 let je pred kratkim dobila novega selektorja. To je postal Boštjan Kreft, ki je pred tem opravljal funkcijo pomočnika selektorja pri izbrani vrsti do 15 let. Kreft bo s svojimi varovanci v drugi polovici januarja odigral dve mednarodni prijateljski tekmi z Italijo.
  • 26.10.2023 | U15
    Slovenija znova do visoke zmage nad Bolgarijo
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala še drugo mednarodno prijateljsko tekmo proti izbrani vrsti Bolgarije. Varovanci Muamerja Vugdalića so svojemu nasportniku ponovno zabili štiri zadetke.
  • 24.10.2023 | U15
    Slovenija visoko ugnala Bolgarijo
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala prvo izmed dveh mednarodnih prijateljskih tekem proti izbrani vrsti Bolgarije. Varovanci Muamerja Vugdalića so svojemu nasportniku zabili štiri zadetke, ob tem pa so svojo mrežo ohranili nedotaknjeno.
  • 17.10.2023 | U15
    Selekcija do 15 let dvakrat z Bolgarijo
    Slovenska reprezentanca do 15 let bo v drugi polovici oktobra odigrala dve mednarodni prijateljski tekmi z Bolgarijo. Selektor Muamer Vugdalić je v ta namen objavil seznam dvaindvajsetih nogometašev, na usluge katerih bo računal na prihajajoči reprezentančni akciji.
  • 25.09.2023 | U15
    Vugdalić: Kljub porazu smo lahko zadovoljni
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala še zadnje srečanje na UEFA U15 razvojnem turnirju. Po uvodnem porazu s Turčijo in zmago nad Hrvaško so varovanci Muamerja Vugdalića na zadnjem srečanju morali priznati premoč Slovaški.
  • 23.09.2023 | U15
    Slovenija boljša od Hrvaške
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala drugo srečanje na UEFA U15 razvojnem turnirju. Potek, ko so varovanci Muamerja Vugdalića klonili proti Turčiji, so bili tokrat z minimalno zmago boljši od Hrvaške.
  • 13.09.2023 | U15
    Vugdalić izbral varovance za mednarodni turnir
    Slovenska reprezentanca do 15 let bo v drugi polovici septembra gostovala na UEFA U15 razvojnem turnirju, ki bo potekal na Hrvaškem. Selektor Muamer Vugdalić je v ta namen objavil seznam triindvajsetih nogometašev, na katere bo računal na srečanjih proti Turčiji, Hrvaški in Slovaški.

DELI NA