Strokovna delavnica za vodje ekip SOS

V NNC Brdo smo gostili posebne goste. Na rednem letnem srečanju so se zbrali Vodje nogometnih ekip SOS, ki so na strokovni delavnici pregledali minulo delo in se osredotočili na letošnji program Nogometne lige SOS, ki ga že vrsto let izvajajo v sodelovanju z Nogometno zvezo Slovenije.

Nogomet je del življenja. Veselje, sreča, navdušenje pa tudi razočaranje in poraz so športna preslikava življenja s katerimi se posamezniki oblikujejo in zaznamujejo za celo življenje. Kot najpopularnejša športna zvrst, ki jo sledijo množice odraslih in otrok je popolnoma jasno, da je nogomet pomemben faktor pri oblikovanju osebnosti posameznikov in družbe kot celote. Socialna odgovornost je nekaj česar se ne moremo izogniti in spoznanje, da je delovanje družbe tisto, kar nas definira in omogoča nivo vsebin sta pomembna dejavnika, da želimo z nogometom izboljševati življenje. Eden izmed pomembnih programov s katerim vračamo družbi za njen obstoj in delovanje je program v sodelovanju Specialne Olimpijade Slovenije preko katerega omogočamo ljudem s prilagojenim programom igranje nogometa.

Delavnico je pripravil Vodja nogometnih programov pri SOS Domen Pocieicha v sodelovanju s Tehničnim sektorjem NZS. V letu 2019 bo liga potekala v treh skupinah z zaključnim turnirjem oktobra predvidoma v NNC Brdo. Letos je bilo še posebej zanimivo zaradi dveh novosti in sicer prenosa žreba ekip v skupine preko spleta in praktičnega prikaza na igrišču, ki ga je predstavil trener Gregor Urh s katerim je nanizal veliko idej za praktično delo ter s tem spodbudil prisotne, da poleg tekem organizirajo tudi treninge za čim večjo skupino ne le za udeležence turnirjev. Glede na navdušenje prisotnih upamo, da bo nogomet zaživel tudi kot vsebina strokovnega programa dela VDC-jev. Vodja Domen pa je vse prisotne spodbudil k udeležbi čim več deklet v mešane ekipe saj je nogomet šport za oba spola.

Priprave izbrane skupine na Debelem Rtiču in predstavitev SOS nogometa na Pokalnem dnevu ostajajo pomembna stalnica vsakoletnih dejavnosti socialno odgovornega projekta, ki spada v program Nogometa za vse.

Tekst: RK
Foto: NZS

SORODNE NOVICE

 • 04.05.2019 | Nogomet za vse (splošno)
  150 otrok na nogometnih počitnicah
  Nogometna zveza Slovenije je skupaj z Uefino fundacijo za otroke tudi v pretekli sezoni omogočila številnim otrokom in mladostnikom, ki živijo v težjih socialnih razmerah, nogometna počitnice v Mladinskem zdravilišču in letovišču RKS Debeli rtič.
 • 01.05.2019 | Nogomet za vse (splošno)
  Srednješolsko svetovno prvenstvo v nogometu
  Dijaki Nogometnih oddelkov Gimnazije Šiška so se udeležili svetovnega nogometnega prvenstva srednjih šol, ki je potekalo pod okriljem ISF - International School Sport Federation.
 • 30.04.2019 | Nogomet za vse (splošno)
  Otroci obeležili mednarodni dan nogometa in prijateljstva
  Mednarodni dan nogometa in prijateljstva praznovali v Sloveniji in v več kot dvestotih mestih po celem svetu.
 • 24.04.2019 | Nogomet za vse (splošno)
  Znana so imena moštev zaključnega turnirja Nogomet za prijateljstvo
  Nogomet za prijateljstvo je začel s svojo ekološko pobudo, katere del je tudi poimenovanje 32 mednarodnih Moštev prijateljstva po ogroženih živalskih vrstah.
 • 11.04.2019 | Nogomet za vse (splošno)
  Gimnazija Šiška v polfinalu svetovnega prvenstva
  Dijaki Gimnazije Šiška so v četrtfinalu svetovnega srednješolskega prvenstva premagali Libanon z 2:0 in se uvrstili v polfinale, kjer se bodo pomerili z reprezentanco Slovaške.
 • 11.04.2019 | Nogomet za vse (splošno)
  Podelili Pokal devetih vrednot
  Na stadionu Dragao so 23. marca podelili Pokal devetih vrednot.
 • 06.04.2019 | Nogomet za vse (splošno)
  Dijaki Gimnazije Šiška na SP v Beograd
  Dijaki nogometnih oddelkov Gimnazije Šiška so se danes odpravili na 26. svetovno srednješolsko nogometno prvenstvo, pod okriljem ISF, ki ga bo gostila Srbija, natančneje Beograd.
 • 01.04.2019 | Nogomet za vse (splošno)
  Projekt Nogomet za prijateljstvo vstopa v sedmo sezono
  18. marca se je v Moskvi pričela že sedma sezona mednarodnega družbeno-odgovornega projekta za otroke pod nazivom Nogomet za prijateljstvo. Projekt poteka v organizaciji ruskega podjetja Gazprom, uradnega partnerja Uefa lige prvakov.
 • 27.03.2019 | Nogomet za vse (splošno)
  Otroci podelili kartone staršem
  Pretekli konec tedna se je v športni dvorani Baza odvijal nogometni turnir, na katerem so se predstavile nogometna šole Boštjana Cesarja in Bojana Jokića, Marinka Galića, Roberta Korena, Mateja Mavriča Rožiča in Boštjana Krefta ter dve ekipi ONŠ Ljubljana.

DELI NA