07.12.2023 | NZS
Spletna aplikacija Etrening

V okviru Tehničnega sektorja NZS je Inštruktorska služba v skladu s strateškimi usmeritvami Nogometne zveze Slovenije in z namenom nadgradnje sistema izobraževanj ustvarila novo spletno aplikacijo za načrtovanje športne vadbe pod imenom Etrening.

Aplikacija Etrening je koristna in pomembna pomoč vsem trenerjem, s katerim si pri oblikovanju in načrtovanju kakovostne, predvsem pa sistematične vadbe, lahko pomagajo in pri tem porabijo manj časa. Strokovnim delavcem NZS pa aplikacija predstavlja pomoč pri neposrednem posredovanju novih vsebin, ki so v skladu s strateškimi usmeritvami NZS. Trenerjem omogoča ogled video vsebin ter vključitev le teh v nogometni trening. Etrening se lahko uporablja na osebnem računalniku, tabličnem računalniku ali na mobilnih napravah ter je integriran v sistem Regista, kar omogoča nemoten in brezplačen dostop vsem trenerjem.

Aplikacijo sestavljajo štirje vsebinsko povezani moduli:
1. Modul vadbena sredstva je zbirka vaj opremljenih z video vsebinami, slikovnimi vsebinami ter navodili.
2. Modul učni načrt predstavlja strokovni program NZS, ki je prilagojen za posamezno starostno kategorijo. Sestavljen je iz izhodišč ter periodizacije vadbe.
3. Modul trening povezuje vadbena sredstva in učne načrte. Trenerjem omogoča načrtovanje posamezne vadbene enote in vnos ter sestavo obstoječih ali lastnih vaj.
4. Modul analitika pa predstavlja analitične podatke, preko katerih lahko klubski administratorji (vodje nogometnih šol) spremljajo delo in napredek trenerjev v klubih.

Prednosti uporabe aplikacije so preprost in intuitiven način pregledovanja in uporabe metod ter sredstev za posamezno starostno kategorijo, sistematično in načrtno delo ter olajšan proces priprave in načrtovanja treningov.

Aplikacija Etrening se nenehno dopolnjuje in nadgrajuje, kot se nadgrajuje in razvija nogometna igra.

V letošnjem letu so se dodale funkcije kreiranja in vnosa lastnih vaj, analitika za vodje nogometnih šol ter nadgradnja osnovnega izgleda.

Uporabnost in doprinos aplikacije je prepoznala tudi Fundacija za šport, ki je namenila del sredstev za nadgradnjo in razvoj spletne aplikacije Etrening.

Tekst: NZS
Foto: Arhiv NZS

 

SORODNE NOVICE

 • 29.02.2024 | NZS
  Konstruktiven sestanek za večjo varnost na športnih prireditvah
  Predstavniki Nogometne zveze Slovenije so se s strokovnjaki iz Ministrstva za notranje zadeve, Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport in Olimpijskega komiteja Slovenije sestali na delovnem sestanku in razpravljali o dodatnih ukrepih in rešitvah za večjo varnost na športnih prireditvah.
 • 26.02.2024 | NZS
  Disciplinski sodnik NZS odločil o odgovornosti NK Maribor
  Disciplinski sodnik NZS, ki je neodvisen in avtonomen organ NZS, je v zvezi z dogodkom na tekmi med Muro in Mariborom v 21. krogu Prve lige Telemach izdal sklep o odgovornosti NK Maribor, pri čemer sklepa o odgovornosti domačega kluba pri organizaciji tekme zaradi ugotavljanja dodatnih okoliščin še ni izdal.
 • 22.02.2024 | NZS
  NZS z državo in OKS o ostrejših ukrepih na športnih prireditvah
  Predsednik Nogometne zveze Slovenije, Radenko Mijatović, se je udeležil posveta z ministrom za notranje zadeve Boštjanom Poklukarjem, ministrom za gospodarstvo, turizem in šport Matjažem Hanom in predsednikom Olimpijskega komiteja Slovenije, Franjom Bobincem. Po posvetu so pristojni napovedali sprejem ostrejših ukrepov za varnost na športnih prireditvah, povod za le-te pa so bili nedeljski izgredi v Murski Soboti.
 • 19.02.2024 | NZS
  Disciplinski sodnik uvedel disciplinski postopek
  Za uvedbo disciplinskega postopka je pristojen disciplinski sodnik NZS, ki je samostojen in neodvisen organ, vezan na disciplinske predpise NZS. Disciplinski sodnik je že prejel poročila uradnih oseb (delegat, sodniki in vodja varnosti) in je uvedel disciplinski postopek, v skladu z običajnim postopkom pa bo oba kluba pozval k posredovanju izjav v povezavi s sinočnjim dogodkom.
 • 18.02.2024 | NZS
  Razpis za odprto delovno mesto Hišnik
  Iščemo osebo, ki je pozitivno naravnana, samoiniciativna, komunikativna, odgovorna, timsko usmerjena, ima primeren odnos do sodelavcev in ostalih deležnikov, predvsem pa odgovoren odnos do kakovosti dela.
 • 08.02.2024 | NZS
  Čeferin: Leta 2027 ne bom več kandidiral za predsednika Uefe
  Predsednik Evropske nogometne zveze Uefe Aleksander Čeferin je po kongresu v Parizu, na katerem so potrdili spremembo statuta glede podaljšanja predsedniškega mandata, razkril, da čez tri leta ne bo več kandidiral za prvega moža evropske zveze.
 • 08.02.2024 | NZS
  Na kongresu Uefe sprejeli spremembo statuta
  Evropska nogometna zveza Uefa je na 48.rednem kongresu v Parizu z veliko večino potrdila spremembo statuta, ki potencialno omogoča, da bi zdajšnji predsednik krovne evropske zveze Aleksander Čeferin lahko kandidiral tudi za predsedniško mesto v obdobju od leta 2027 do 2031.
 • 03.02.2024 | NZS
  Delegatski seminar na Brdu pri Kranju
  V soboto, 3.2.2024, je na Brdu pri Kranju, v okviru usposabljanja delegatov NZS, potekal delegatski seminar.
 • 15.01.2024 | NZS
  Razpis za delo trenerja v dekliškem nogometnem oddelku NZS
  Iščemo osebo, ki je pozitivno naravnana, samoiniciativna, komunikativna, odgovorna, timsko usmerjena, ima primeren odnos do sodelavcev in ostalih deležnikov, predvsem pa odgovoren odnos do kakovosti dela.
 • 13.01.2024 | NZS
  Po 43. seji IO NZS
  Na sedežu NZS se je odvila 43. seja Izvršnega odbora Nogometne zveze Slovenije.  V uvodu seje so izvršniki najprej potrdili zapisnikoe prejšnjih sej, potem pa obravnavali točko o imenovanju selektorjev mlajših reprezentanc, razpravljali o UEFA solidarnostnih sredstvih, pravilih za UEFA Pokal regij, strategiji "Nogomet za vse 2024-2028", spremembah vrednotenja programov "Nogomet za vse" in pravilniku o nogometnih agentih. 

DELI NA