22.04.2010 | NZS
Sodišče zavrglo dve tožbi MNZ Murska Sobota proti NZS

Upravno sodišče Republike Slovenije je zavrglo dve tožbi MNZ Murska Sobota proti Nogometni zvezi Slovenije s čimer je dokazano, da NZS posluje zakonito.

Medobčinska nogometna zveza Murska Sobota je pri Upravnem sodišču Republike Slovenije vložila dve tožbi zoper Nogometno zvezo Slovenije in sicer:

 1. V prvi tožbi je MNZ Murska Sobota trdila, da je novi statut NZS, katerega je dne 10.12.2009, pod 7. točko dnevnega reda, sprejela skupščina NZS, sprejet nezakonito, saj sta za sprejem statuta glasovali tudi dve strokovni organizaciji (sodnikov in trenerjev), čeprav nista pravni osebi, ampak sta strokovni službi v okviru NZS. MNZ Murska Sobota je sodišču predlagala, da se sklep iz prej navedene 7. točke kot nezakonit in neveljaven odpravi.
 2. Drugo tožbo je MNZ Murska Sobota vložila zaradi tega, ker naj bi predsednik NZS, mag. Ivan Simič, samovoljno in nezakonito imenoval oziroma določil za podpredsednika NZS mag. Rudija Turka, ki je tudi predsednik MNZ Maribor. MNZ Murska Sobota je tako izpodbijala sklepe 5. seje izvršnega odbora NZS in je sodišču predlagala, da odloči, da se kot neveljavni in nezakoniti odpravijo sklepi izvršnega odbora NZS z dne 2.11.2009 od 6. točke naprej.

Upravno sodišče je obe tožbi MNZ Murska Sobota zavrglo ter ob tem navedlo:

 1. da odločitev sprejeta na skupščini NZS (sprejem statuta NZS) ni akt, ki se izpodbija v upravnem sporu ter
 2. da akt (sklepi od 6. točke naprej), ki se izpodbija s tožbo, glede na pravno ureditev problematike ni akt, ki bi se lahko izpodbijal v upravnem sporu in za to ni zakonske podlage.


Preberite teksta obeh sodb.

Sodba 1

Sodba 2

SORODNE NOVICE

 • 02.06.2023 | NZS
  Nogometna zveza nadaljuje s sofinanciranjem ženskega in dekliškega nogometa
  Izvršni odbor NZS je na svoji 35. seji potrdil tudi predlog o sofinanciranju ženskih klubov v tekmovanjih v tekmovalni sezono 2023/24, na podlagi katerega NZS nadaljuje s sofinanciranjem nadomestil vodij mladinskega programa ter trenerskega kadra v mlajših kategorijah v ženskih klubih.
 • 31.05.2023 | NZS
  Sprememba formata Pokala Pivovarna Union
  V začetku maja zaključena sezona Pokala Pivovarna Union je bila zadetek v polno. V sezoni 2022/23 je po spremembi formata v tekmovanju sodelovalo 186 klubov, zaradi česar se bo ta sezona zapisala v zgodovino slovenskega nogometa kot sezona z največjim številom udeležencev v pokalnem tekmovanju. V prihodnji sezoni pa bomo v pokalnem tekmovanju videli še eno pomembno novost.
 • 29.05.2023 | NZS
  Izvršni odbor potrdil strateški projekt sofinanciranja trenerjev mlajših ekip
  Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je na svoji 35. seji obravnaval in potrdil izvedbo strateškega projekta NZS, ki želi v svojem temelju dvigniti nivo tistega dela stroke, ki skrbi za največje število perspektivnih igralcev, obenem pa izboljšati pogoje za delo trenerjev in igralcev do 13. leta starosti. 
 • 08.05.2023 | NZS
  Odziv NZS po sobotnem finalu
  Nogometna zveza Slovenije je v soboto organizirala finalni dogodek slovenskega pokalnega tekmovanja, Pokala Pivovarna Union v ženski in moški konkurenci.
 • 24.04.2023 | NZS
  V prihodnjih letih v ospredju infrastruktura
  Nogometna zveza Slovenije je na Brdu pri Kranju izvedla redno letno skupščino NZS, delegati in prisotni gostje pa so podrobneje spoznali delo NZS v preteklem letu, kakor tudi glavne usmeritve v prihodnje. Proračun NZS je uravnotežen, poudarek na seji Skupščine pa je bil tokrat na vložkih v infrastrukturo, enakopravnosti žensk v vodstvenih strukturah in sprejetju Etičnega kodeksa NZS.
 • 21.04.2023 | NZS
  Razpis za sofinanciranje infrastrukturnih projektov v nogometu za leto 2023
 • 05.04.2023 | NZS
  Čeferinu nov mandat na čelu Uefe
  Aleksander Čeferin je bil na današnjem kongresu Uefe v Lizboni izvoljen za nov mandat na čelu evropske nogometne zveze. Petinpetdesetletni slovenski odvetnik, ki je prvi mandat dobil 14. septembra 2016, bo po današnji izvolitvi krovno celinsko zvezo vodil do leta 2027.
 • 30.03.2023 | NZS
  Vrata odpira 11teamsports Ljubljana
  Nogometna zveza Slovenije in 11teamsports, uradni opremljevalec reprezentance, sta združila moči in v Ljubljani odpirata največjo nogometno trgovino v Sloveniji, 11teamsports Ljubljana. Ta bo vrata v Hali A nakupovalnega središča BTC odprla jutri ob 10.uri, obiskovalci pa bodo prva dva dneva lahko izkoristili 20% otvoritveni popust.
 • 30.03.2023 | NZS
  Nogometna zveza Slovenije uspešno izvedla poslovni dogodek za spodbujanje ESG
  Pred prvo domačo tekmo kvalifikacij za Euro 2024 v Nemčiji proti reprezentanci San Marina, ki je potekala na največjem slovenskem stadionu Stožice v Ljubljani, je Nogometna zveza Slovenije organizirala poslovno druženje za največje partnerje reprezentance. Na dogodku so bili prisotni glavni predstavniki sponzorjev, minister za gospodarstvo, turizem in šport, g. Matjaž Han, ter gostitelj dogodka, predsednik Nogometne zveze Slovenije, g. Radenko Mijatović.  
 • 04.03.2023 | NZS
  Odziv NZS na zadnje dogodke
  S strani NK Kalcer Radomlje smo bili obveščeni o napadu na člane njihove navijaške skupine Mlinarji. Dogodek se je zgodil po zadnji domači tekmi na parkirišču, ko so se navijači že vračali domov. V incidentu je prišlo do hujših poškodb nekaterih domačih navijačev.

DELI NA