24.03.2011 | NZS
Slovensko-italijanski dvoboj zdravniških reprezentanc

Pred tekmo med Slovenijo in Italijo se bosta v petek na domžalskem Športnem parku pomerili še zdravniški reprezentanci obeh držav. Prijateljska tekma med zdravniškimi reprezentancami je postala že tradicionalna, saj se reprezentanci pred tekmami nogometnih reprezentanc srečujeta že od leta 1994.

Slovensko zdravniško nogometno reprezentanco, ki je ena od enajstih sekcij v okviru zdravniškega športnega društva Medicus, vodita dr. Andrej Bručan in dr. Robert Juvan, slovenska izbrana vrsta pa slovi kot ena najboljših zdravniških nogometnih reprezentanc. Tako so leta 2002 osvojili tudi drugo mesto na svetovnem prvenstvu v Franciji, kjer so v konkurenci 64 reprezentanc v finalu morali priznati premoč Madžarov.

Zdravniški izbrani vrsti Slovenije in Italije sta sicer v prijateljskih odnosih, tekme pa so ob vsakem srečanju na višjem nivoju. Reprezentanci se bosta letos pomerili še enkrat in sicer v sklopu povratnega srečanja reprezentanc Italije in Slovenije v kvalifikacijah za UEFA EURO 2012 v Italiji.

Tekma zdravniških reprezentanc se bo v Športnem parku v Domžalah odigrala v petek, 25. 3. ob 15:30 uri, tisti, ki boste v Ljubljano pripotovali zaradi ogleda večerne tekme, pa se lahko pred prihodom v Stožice ustavite še v Domžalah. Vstop bo seveda prost.

Seznam igralcev za tekmo z Italijani:

1. Malek Andrej - zobozdravnik, Maribor
2. Krajačič Boris - kardiolog, Novo mesto
3. Pohlen Boštjan - zobozdravnik, Koper
4. Štekar Goran - zobozdravnik, Nova Gorica
5. Popovič Peter - radiolog, LJ
6. Jamšek Jure - zobozdravnik, LJ
7. Juvan Robert - abdominalni kirurg, LJ
8. Košutič Darko - gastroenterolog, Rogaška Slatina
9. Vatovec Igor - zobozdarvnik, Koper
10. Plevnik Gorazd - kardiolog, Novo mesto
11. Pavšič Tine - splošni zdravnik, Idrija
12. Kurnik Goran - splošni zdravnik, Trebnje
13. Kurnik Matej - splošni zdravnik, Trebnje
14. Palek Boris - splošni zdravnik, LJ
15. Hawlina Simon - urolog, LJ

Tekst: NZS/MaK
Foto: Medicus

SORODNE NOVICE

 • 30.06.2020 | NZS
  Več kot pol milijona za infrastrukturo
  Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je na včerajšnji seji potrdil razpis za financiranje infrastrukturnih projektov v nogometu za leto 2020. NZS bo financirala infrastrukturne projekte v skupni višini 550.000 EUR.
 • 30.06.2020 | NZS
  Izvršni odbor sprejel sestavo članskih lig
  Pred skupščinsko sejo se je v ponedeljek na svoji seji sestal tudi izvršni odbor NZS. Ta je odločal tudi o sestavi lig v članskih kategorijah.
 • 29.06.2020 | NZS
  NZS bo povečala vložek v klubski in mladinski nogomet
  Nogometna zveza Slovenije (NZS) je na redni letni skupščini na Brdu pri Kranju potrdila poročilo o delu za leto 2019 in načrte za 2020. Za letošnje leto NZS predvideva 13.975.158 evrov prihodkov, kar je slab milijon manj kot leta 2019.
 • 29.06.2020 | NZS
  Na Brdu pri Kranju redna letna skupščina NZS
  Nogometna družina se bo prvič po koncu epidemije danes sestala na rednem letnem zasedanju najvišjega organa NZS, Skupščine NZS. Na seji, ki je praviloma vsako leto na sporedu aprila, bo Skupščina odločala o letnem programu dela za 2020, ter prislujnila finančnemu poročilu za leto 2019.
 • 17.06.2020 | NZS
  Finale UEFA evropskega prvenstva do 21 let v Sloveniji
  Izvršni odbor Uefe je na današnjem prvem delu svojega zasedanja sprejel nekaj pomembnih odločitev o nadaljevanju nogometne sezone, ki je bila sredi marca prekinjena zaradi pandemije COVID-19. Izvršni odbor je zaradi prilagoditev koledarja odločil, da bo UEFA evropsko prvenstvo do 21 let odigrano v novem formatu. Slovenski del bodo gostili Maribor, Celje in Ljubljana.
 • 05.06.2020 | NZS
  Pogodbena razmerja med igralci in klubi ter poletni prestopni rok 2020
  S sklepom Izvršnega odbora NZS je bila tekmovalna sezona 2019/2020 podaljšana do 31. julija 2020. Na podlagi FIFA priporočil imajo klubi in igralci možnost, da ob soglasju obeh strank podaljšajo iztekajoče se pogodbe do zaključka aktualne sezone, t.j. do 31. julija.
 • 05.06.2020 | NZS
  Nogomet in podjetništvo: anketa za igralce
  Nogometna zveza Slovenije si v okviru projekta SPORT – ENT prizadeva za uspešno in učinkovito vključevanje športnikov v poslovno okolje po koncu športnih karier. Za lažjo pripravo smernic za karierno usposabljane športnikov vse vrhunske nogometaše naprošamo, da izpolnijo kratko anketo.
 • 18.05.2020 | NZS
  Navodila in priporočila za izvajanje nogometnih treningov
  Z današnjim dnem je v veljavo stopil odlok vlade RS o začasnih pogojih za izvajanje športne dejavnosti, ki pod določenimi pogoji omogoča izvajanje procesa športne vadbe športnikom. V primeru, da se bodo nogometni klubi kljub zaključku tekmovanj v letošnji sezoni odločili za izvajanje nogometnih aktivnosti morajo spoštovati priporočila NZS in NIJZ glede varovanja pred okužbo z virusom COVID-19.
 • 18.05.2020 | NZS
  In memoriam: Marko Elsner
  Po hudi bolezni se je zjutraj v 61. letu poslovil legendarni slovenski nogometaš, nekdanji slovenski in jugoslovanski državni reprezentant, Marko Elsner.
 • 16.05.2020 | NZS
  NZS odprla fotografsko razstavo ob stoletnici
  Nogometna zveza Slovenije (NZS) je danes v ljubljanskem Tivoliju odprla fotografsko razstavo ob stoletnici krovne nogometne organizacije, ki bo na ogled do 15. avgusta. Kraj razstave je simboličen, saj so nedaleč stran pred več kot stoletjem prvi slovenski nogometaši igrali prve mednarodne tekme.

DELI NA