26.06.2010 | A
Slovenski nogometaši doživeli veličasten sprejem v Ljubljani

Slovenski nogometni junaki so danes prispeli v domovino. Po kratkem in prisrčnem sprejemu na letališču Jožeta Pučnika so se odpravili v Ljubljano, kjer jih je na Prešernovem trgu pričakala navdušena desettisočglava množica, po tem veličastnem dogodku pa bo izbrance Matjaža Keka na Brdu pri Kranju sprejel še predsednik RS Danilo Türk.

Slovenske nogometaše so na svetovnem prvenstvu v Južnoafriški republiki do zgodovinske uvrstitve v osmino finala ločile "sekunde", po zmagi nad Alžirci, neodločenem izidu z Američani in porazu z Angleži pa so jim napredovanje onemogočili ameriški igralci po zmagoslavju nad Alžirci v sodnikovem podaljšku. Izbranci slovenskega selektorja Matjaža Keka so bili navkljub dolgi poti iz Južnoafriške republike v domovino navdušeni ob sprejemu, ki so jim ga na osrednjem ljubljanskem trgu pripravili njihovi privrženci.

Zbrano množico je pred prihodom slovenskih športnih junakov ogrela priljubljena glasbena skupina Siddharta in Oton Zajec, ki je zapel dobro znano Kekčevo pesem, Prešernov trg pa je "eksplodiral", ko so na oder stopili Robert Koren, Valter Birsa, Samir Handanovič, Milivoje Novakovič in drugi slovenski nogometaši, ki so ob glasnih najavah moderatorjev današnje prireditve - radijskega novinarja Aleša Smrekarja in televizijskega novinarja Ervina Čurliča - postopoma prihajali na oder.

"Vsaka tekma v Južnoafriški republiki je bila zgodba zase, a svetovno prvenstvo si bom najbolj zapomnil po mojih reprezentančnih soigralcih. Bili smo zares prava 'klapa'," je zbrano množico nagovoril Andraž Kirm, medtem ko je Kek, ki je zadnji prišel na oder, dodal: "Rezultat bi bil lahko boljši, a tistega, kar se je v zadnjem poldrugem mesecu dogajalo z mojimi igralci in našimi navijači, nam ne more vzeti nihče."

Po veličastnem dogodku na Prešernovem trgu se bodo slovenski nogometaši, ki so na Prešernovem trgu zapeli tudi znano pesem Aleksandra Mežka Siva pot, od privržencev pa so se poslovili v plesnem ritmu, tako kot pri doseženih golih v Južnoafriški republiki, odpravili na Brdo pri Kranju, kjer jih bo sprejel slovenski predsednik Danilo Turk.

Že na ljubljanskem letališču jih je - "skrit" v množici navijačev - pozdravil tudi predsednik slovenske vlade Borut Pahor.

Tekst: STA
Foto: Stanko Gruden/STA

SORODNE NOVICE

 • 18.04.2024 | A
  Dres 2024: Evolucija, ne revolucija
  Z velikim ponosom predstavljamo novi dres slovenske nogometne reprezentance – dres, v katerem bo slovenska reprezentanca nastopila na evropskem prvenstvu 2024 v Nemčiji.
 • 16.04.2024 | A
  Na Evropsko prvenstvo v oblekah s.Oliver
  Podjetje s.Oliver SLO je pridobilo prestižno vlogo uradnega partnerja slovenske nogometne reprezentance in bo zagotovilo uradne uniforme za celotno reprezentanco, strokovni štab in podporno ekipo za nastop na prihajajočem evropskem prvenstvu v Nemčiji.
 • 16.04.2024 | A
  Strelsko razpoložena kar četrtina reprezentantov
  Pretekli vikend so se v svojih klubih z odlično strelsko formo izkazali slovenski reprezentanti. Zadetka so se veselili Šeško, Celar, Gnezda Čerin, Gorenc Stankovič, Žugelj in Brekalo, v vlogi asistenta pa sta se izkazala Horvat in Karničnik.
 • 09.04.2024 | A
  Šeško, Šporar in Karničnik znova med strelci
  Minuli konec tedna so bili znova na delu slovenski reprezentanti. Tokrat je bila strelsko uspešna trojica. Benjamin Šeško je Leipzigu z golom pomagal do visoke zmage nad Freiburgom, v Prvi ligi Telemach se je z novim zadetkom izkazal Žan Karničnik, napadalec Andraž Šporar pa je po vstopu v igro z zadetkom odločil atensko-solunski derbi.
 • 26.03.2024 | A
  Portugalci klonili v polnih Stožicah, z goloma Gnezde Čerina in Elšnika do prestižne zmage
  Nogometna reprezentanca Slovenije je pred 16.432 gledalci v Stožicah prekinila 11 tekem dolgo zmagovalno serijo Portugalske. Za prestižno zmago Slovencev sta na prenovljeni zelenici zadela Adam Gnezda Čerin in Timi Max Elšnik.
 • 26.03.2024 | A
  Slovenija danes s Portugalsko
  Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko.
 • 25.03.2024 | A
  Kek: Če ne bomo pravi, lahko sledi porcija
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek ob 20.45 v razprodanih Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko. Kljub slovitemu tekmecu v slovenskem taboru poudarjajo razmišljanje predvsem o sebi in to, da bodo morali biti boljši kot na Malti.
 • 24.03.2024 | A
  Pomembne informacije pred tekmo s Portugalsko
  Slovenska nogometna reprezentanca se bo v torek, 26. marca 2024, ob 20:45 v Stožicah pomerila s Portugalsko. Ker je osrednji slovenski stadion za nogometni spektakel že dalj časa razprodan, je Nogometna zveza Slovenije pripravila posebne napotke, ki vam bodo olajšali prihod na prizorišče tekme in izboljšali navijaško izkušnjo.
 • 24.03.2024 | A
  V polnih Stožicah je vse mogoče
  V idiličnem okolju Nacionalnega nogometnega centra Brdo, je slovenska nogometna reprezentanca opravila nov trening pred torkovim spektaklom v Stožicah.
 • 23.03.2024 | A
  Slovenci z mislimi že pri Portugalski
  Slovenska nogometna reprezentanca je po četrtkovem remiju na Malti opravila regeneracijo in pričela s pripravami na torkov obračun s Portugalsko

DELI NA