10.09.2010 | U19
Slovenska dekleta za drugi krog

V Sloveniji bo od sobote do petka kvalifikacijski turnir deklet do 19 leta, ki bo potekal v Velenju, Šmartnem ob Paki in Stojncih. Poleg Slovenk bodo nastopale še Francozinje, Valižanke in Gruzijke.

V prvem krogu turnirja, ki bo na sporedu že v soboto ob 15. uri, se bodo v Velenju Slovenke zoperstavile prvim favoritinjam turnirja, Francozinjam, ob istem času pa se bosta v Stojncih pomerili reprezentanci Gruzije in Walesa.  Vse štiri ekipe se v tem trenutku že nahajajo v Zrečah, kjer so nastanjene, medtem ko vsaka trenira na svojem trening igrišču.

Slovenija pred pričetkom turnirja potihem računa na drugo mesto v skupini, ki poleg prvega vodi v drugi krog kvalifikacij. V drugi krog sicer lahko vodi tudi tretje mesto, vendar ob oblici sreče, saj se tja uvrsti le najboljše tretjeuvrščeno moštvo.

Izbrano vrsto Slovenije bo v kvalifikacijah vodil selektor članske reprezentance, Darko Žižek, ki nadomešča sicerjšno selektorko reprezentance, Petro Mikeln. Slednja je na porodniškem dopustu, Žižek pa je reprezentanco prevzel v mesecu juniju. Od takrat je dekleta zbral trikrat, prepričan pa je, da je izbral najbolje, kar lahko slovenski dekliški nogomet ta hip ponudi: "Po mojem mnenju so prisotne trenutno najmčnejše igralke v tej kategoriji, morda tu manjka kakšna poškodovana igralka."

Kot domačin turnirja, so apetiti po napredovanju v slovenski reprezentanci vsekakor močni. Slednjega se zaveda tudi selektor Žižek: "Pričakovanja so seveda velika, sploh glede na to, da smo domačini, sama uvrstitev v drugi krog pa je tudi naša velika želja. V obdobju odkar sem prevzel reprezentanco smo veliko delali na agresivnosti in dinamiki v igri, dvignili smo tudi samozavest deklet. Menim, da dekleta ne bodo podlegla pritisku."

Žižek je sicer znan kot trener, ki v igri zahteva disciplino in odgovornost, slednje je naročil tudi dekletom pred začetkom turnirja: "Verjamem, da bomo odigrali tako, kot smo dogovorjeni. Disciplinirano, odgovorno in agresivno v vseh fazah igre. V vsako tekmo bomo šli odločno, na zmago in brez pretiranega spoštovanja do nasprotnic. Prepričan sem, da bomo po zadnji tekmi z nasmehom na obrazu odpotovali domov v pričakovanju drugega kroga kvalifikacij."

V Zrečah se nahajajo:

Selektor Darko Žižek, trenerja Damijan Peruš in Tina Kelenberger, trener vratark Matevž Sakelšek, fizioterapevtka Staša Puc in igralke:

Monika Bokan (ŽNK Slovenj Gradec), Kaja Jerina (ŽNK Jevnica), Katja Nežmah (ŽNK Dornava), Dominika Čonč, Anisa Rola in Ines Puhman (ŽNK Maribor),Kaja Eržen (ŽNK Velesovo Kamen-Jerič), Jana Horvat, Erman Kristina in Sara Gruden (ŽNK Krka), Anja Pušnik in Ajda Kljajić (ŽNK Slovenj Gradec), Alin Škaper (ŽNK Pomurje-Beltinci), Pamela Begič, Barbara Kralj in Katarina Puš (NK Brinje-Interblock), Jasmina Skalič SK Kelag Kernten in Damjana Antolin (ŽNK Pomurje).

Tekst: NZS/MaK, ŽK
Foto: NZS/MA

 

 

 

 

 

SORODNE NOVICE

 • 07.12.2023 | U19
  Mladinci skupaj s Španijo, Avstrijo in Kosovom
  Mladinska reprezentanca Slovenije je v prvem delu kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025 ostala neporažena, žreb elitnega dela kvalifikacij, ki je danes potekal v Nyonu, pa jo je uvrstil v skupino 1 skupaj s Španijo, Avstrijo in Kosovom.
 • 21.11.2023 | U19
  Z golom Mačka v elitni del kvalifikacij za evropsko prvenstvo
  Mladinska reprezentanca Slovenije je po dveh remijih dobila zadnjo tekmo prvega dela kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024 in se s petimi točkami prebili v elitni del tekmovanja. Slovenci so z golom Lucasa Mačka ugnali gostitelje turnirja Albance.
 • 18.11.2023 | U19
  Slovenija remizirala tudi z Irsko
  Slovenska mladinska izbrana vrsta se je na drugem kvalifikacijskem srečanju za uvrstitev na evropsko prvenstvo z reprezentanco Irske razšla brez zadetkov. Zadnja in odločilna tekma bo na sporedu v torek proti Albaniji.
 • 16.11.2023 | U19
  Žlogar: Čestitke fantom, čaka nas še dolga pot
  Slovenska mladinska reprezentanca sej je na uvodnem srečanju prvega dela kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo pomerila z Belgijo. Za Slovenijo je edini zadetek na srečanju je dosegel Čuber Potočnik. 
 • 14.11.2023 | U19
  Žlogar: Pred nami je težek turnir, zavedamo se svoje kvalitete
  Slovenska izbrana vrsta do 19 let je tik pred začetkom uvodnega kroga kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Na prvem srečanju jih čaka Belgija, selektor Anton Žlogar pa pred uvodnim obračunom deluje samozavestno.
 • 06.11.2023 | U19
  Žlogar: tudi mi posedujemo kvaliteto
  Slovenska reprezentanca do 19 let bo v novembru sodelovala v uvodnem krogu kvalifikacij za Uefa evropsko prvenstvo do 19 let, ki bo potekalo v letu 2024 na Severnem Irskem. Anton Žlogar je objavil seznam nogometašev, ki bodo branili barve Slovenije.
 • 12.09.2023 | U19
  Žlogar: Zaključen turnir nam je prinesel veliko dobrih stvari
  Mladinska reprezentanca Slovenije je odigrala še zadnjo tekmo v sklopu mednarodnega turnirja Slovenia Nations Cup. Varovanci Antona Žlogarja so morali tokrat priznati premoč Islandiji. 
 • 09.09.2023 | U19
  Slovenija remizirala z Mehiko
  Mladinska reprezentanca Slovenije je odigrala drugo tekmo v sklopu mednarodnega turnirja Slovenia Nations Cup. Z Mehiko so se varovanci Antona Žlogarja kljub vodstvu razšli z neodločenim izidom 1:1. 
 • 06.09.2023 | U19
  Slovenija boljša od Savdske Arabije
  Mladinska reprezentanca Slovenije je odigrala prvo tekmo v sklopu mednarodnega turnirja Slovenia Nations Cup. Od Savdske Arabije so bili varovanci Antona Žlogarja boljši s 3:0. V soboto proti Mehiki.
 • 28.08.2023 | U19
  Žlogar izbral nogometaše za mednarodni turnir
  Slovenska izbrana vrsta do 19 let bo v sklopu mednarodnega Slovenia Nations Cup 2023 prihodnji mesec v Brežicah in Ljubljani odigrala tri prijateljske tekme. Nasprotniki bodo Savdska Arabija, Mehika in Islandija.

DELI NA