19.09.2009 | A
Slovenke proti Italijankam

Slovenska ženska nogometna reprezentanca se je v torek popoldne zbrala v Hotelu Bor v Preddvoru na Gorenjskem, ki so ga izbrale za svojo pripravljalno bazo. Priprave na prvo kvalifikacijsko tekmo so potekale na igrišču v Šenčurju, kjer so imela dekleta odlične pogoje za vadbo. V soboto  ob 18.30 uri bodo odigrale v Domžalah svojo prvo kvalifikacijsko tekmo za svetovno prvenstvo. Nasprotnica bo reprezentanca Italije.

Italijanke so bile udeleženke evropskega prvcenstva na Finskem, ki se je končalo pred nekaj dnevi. Za udeležbo na evropskem prvenstvu v preteklem kvalifikacijskem ciklusu pa so naše izbranke izgubile v dodatnih kvalifikacijah proti Ukrajinkam. V skupini s Slovenkami ob Italiji igrajo še Armenija, Finska in Portugalska. Na svetovno prvenstvo se bo uvrstila prvouvrščena ekipa, med tem, ko bo druga ekipa odigrala dodatne kvalifikacije.

Selektorka Tanja Lekič je vpoklicala 18 igralk, ki bodo poskušale presenetiti favorizirane Italijanke. Pred tekmo z Italijankami Lekičeva ne skriva želje po presenečenju: "Italijanke so vsekakor kvalitetnejše. Pričakujem, da so nekoliko utrujene od igranja na evrpskem prvenstvu in tu je naša priložnost. Če bodo igralke dale vse od sebe in če bomo imele tudi kaj sreče, bodo točke ostale doma. To pa bi bilo že prvo presenečenje. Z rezultati in dosežkom v skupini nismo obremenjene, saj se zavedamo kvalitete Finske in Italije. Italijanke so izgubile z evropskimi prvakinjami Nemkami v četrtfinalu z 2 : 1 in ta rezultat pove vse o njihovi kvaliteti. Nenazadnje zasedajo na FIFA lestvici 13. mesto, mi pa smo na 53. Upam, da ga bomo v teh kvalifikacijah popravili."


Kljub temu, da gre za kadrovsko zamenjavo pri igralkah in ob dejstvu, da se v istem času odvijajo kvalifikacije deklic U 19 v Estoniji, pa je kapetanka Andreja Nikl optimistična: "Čaka nas izredno težka tekma, proti zelo dobremu in atraktivnemu nasprotniku. Italija sodi v vrh ženskega nogometa in se udeležuje največjih tekmovanj, tako da v tej tekmi upravičeno veljajo za velike favorite. Seveda to nikakor ne pomeni, da gremo v tekmo z belo zastavo. Verjamemo v svoje sposobnosti, kar smo nenazadnje dokazale že v zadnjem kvalifikacijskem ciklusu, ko smo se uspešno kosale z najboljšimi ekipami. Dejstvo je, da nismo v popolni zasedbi, saj manjka nekaj igralk, ki nastopajo v kvalifikacijah v kategoriji U19, vendar najpomembneje je, da je vzdušje v ekipi dobro, igralke se dobro zavedamo, da bo potrebno v soboto odigrati na najvišjem nivoju in se maksimalno boriti za državni grb. Nadejamo se tudi čim številčnejši pomoči s tribun, saj bi nam le ta prišla še kako prav.“

V jesenskem kvalifikacijskem ciklusu bodo slovenske odigrale še tekme doma proti Finski (24.10.2009) in Portugalski (21.11.2009), ter v Armeniji (28.10.2009).ž.k.

Seznam igralk za tekmo proti Italiji:

Igralka Klub
Lucija Mori
Slovenj Gradec HV Tours
Sonja Čevnik Slovenj Gradec HV Tours
Adrijana Bogolin
Krka
Andreja Nikl
Krka
Manja Benak
Krka
Ines Špelič
Jevnica
Polona Govek
Krka
Anja Milenkovič
SK Kelag Kartner
Monika Žunkovič
Maribor
Staša Špur
Pomurje Beltinci
Tjaša Tibaut
Pomurje Beltinci
Alena Milkovič Pomurje Beltinci
Ksenja Povh
Vamos Idaliou
Mateja Zver
Pomurje Beltinci
Tanja Vrabel
Pomurje Beltinci
Natalija Golob Slovenj Gradec
Tea Podrecca
Trashalgis
Ana Golob
Slovenj Gradec HV ToursStrokovno vodstvo:

 • Tanja Lekič - selektorka
 • Ana Kovač - trenerka
 • Borut Škedelj - fizioterapevt
 • Anton Brezovšek - trener vratark
 • Novica Petrovič - ekonom
 • Željko Kljajič - predsednik komisije
 • Otmar Komel - vodja delegacije


Tekst in foto: Željko Kljajič

 

SORODNE NOVICE

 • 08.06.2023 | A
  Reprezentanca pričela s pripravami
  Slovenska nogometna reprezentanca se je v sredo zbrala na Brdu pri Kranju, kjer je pričela s pripravami na prihajajoči kvalifikacijski tekmi s Finsko in Dansko.
 • 07.06.2023 | A
  Kek izbral za Finsko in Dansko
  Slovenski selektor Matjaž Kek je na današnji novinarski konferenci predstavil seznam vpoklicanih reprezentantov za kvalifikacijski tekmi s Finsko in Dansko.
 • 06.06.2023 | A
  Reprezentanti opravili še zadnje klubske obveznosti pred nadaljevanjem kvalifikacij
  Slovenski reprezentanti so opravili še zadnje klubske obveznosti pred junijskima kvalifikacijskima tekmama. Za nekatere je bilo prvenstvo končano že pred tednom dni, pretekli vikend pa je klubsko sezono končalo še ducat reprezentantov. Tiskovna konferenca, na kateri bo selektor Matjaž Kek objavil seznam za prihodnji dve srečanji, bo v torek, 7. junija ob 14. uri s spletnim prenosom na strani NZS.
 • 30.05.2023 | A
  Reprezentanti pred zborom v strelski in podajalski formi
  Medtem ko je za osmerico klubska sezona že konačana, se je preostala četa reprezentantov pretekli konec tedna izkazala s štirimi zadetki in dvema ključnima podajama. Celar je sezono končal kot tretji strelec švicarksega prvenstva, Šeško se je na predzadnji tekmi prvenstva dokazal s podajo in zadetkom.
 • 23.05.2023 | A
  Za tekmo z Dansko na voljo le še 2.000 vstopnic
  Nogometna vročica ne popušča tudi po zaključku klubske sezone, saj se v ospredje vrača slovenska nogometna reprezentanca, ki jo čakata izjemno pomembni tekmi v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2024. Izbranci Matjaža Keka se bodo 16. junija v Helsinkih pomerili s Finsko, 19. junija ob 20.45 pa bodo v Stožicah gostili še Dansko.
 • 22.05.2023 | A
  Šeško avstrijski prvak, strelsko razpoložena trojica
  Minuli konec tedna so svoje klubske obveznosti opravljali tudi slovenski reprezentanti. Benjamin Šeško je z Red Bullom slavil že svoj tretji zaporedni naslov, strelsko pa so se zadnje dni izkazali tudi Balkovec, Gorenc Stankovič in Vombergar, ki je zadel dvakrat. Zajc do nove asistence.
 • 15.05.2023 | A
  Šeško ponovno zanesljiv
  Pretekli konec tedna so svoje klube ponovno zastopali slovenski reprezentanti. Medtem ko se je za slovensko četverico v Grčiji prvenstvo že zaključilo, sta Benjamin Šeško in Timi Max Elšnik oba merila v polno, Andres Vombergar pa se je tokrat izkazal z asistenco.
 • 09.05.2023 | A
  Celar stopnjuje svojo strelsko formoič in Horvat slavila v pokalu
  V zadnjih dneh so bili v svojih klubih znova na delu slovenski reprezentanti. V švicarskem prvenstvu se je znova izkazal Žan Celar, ki je dosegel že svoj 15. prvenstveni zadetek. V vlogi podajalcev pa sta se tokrat izkazal Sandi Lovrić in Luka Zahović.
 • 01.05.2023 | A
  Gorenc Stankovič in Horvat slavila v pokalu
  V preteklem koncu tedna so svoje klubske obveznosti ponovno opravljali člani slovenske A reprezentance. Dvojica je merila v polno, Gorenc Stankovič in Horvat pa sta se svojim Sturmom veselila pokalne lovorike.
 • 24.04.2023 | A
  Strelsko in podajalsko razpoložena šestorica
  Zadnji konec tedna so svoje klubske obveznosti ponovno opravljali slovenski reprezentanti. Medtem ko je Šeško odločil obračun za vrh lestvice, sta se v vlogi strelcev izkazala tudi reprezentanta Vipotnik in Elšnik, ki nastopata v Prvi ligi Telemach. V vlogi asistentov so bili tokrat še trije slovenski reprezentanti.

DELI NA