Slovenke dobile tekmice v kvalifikacijah za Euro 2019

Danes je Evropska nogometna zveza Uefa v Nyonu opravila žreb (pred)kvalifikacij za 1. futsal evropsko prvenstvo članic, ki bo na sporedu februarja 2019. Slovenska reprezentanca bo pot na premierno prvenstvo Stare celine iskala na Hrvaškem!


23 reprezentanc

Kar 23 držav bo sodelovalo v prvih kvalifikacijah za prvo uradno žensko evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto. Na prvenstvo se bodo uvrstile štiri najboljše ekipe kvalifikacij, organizator tekmovanja bo znan naknadno.

V predkvalifikacijah bo nastopilo 10 ekip, ki bodo deljene v tri skupine, prvakinje turnirjev pa gredo v glavni del kvalifikacij, kjer se bo 16 ekip razdelilo v štiri skupine po štiri. Zmagovalke turnirjev kvalifikacij bodo prve udeleženke 1. evropskega prvenstva.

 

Slovenija direktno

Poleg Slovenije so se v glavni del kvalifikacij uvrstile še izbrane vrste Španije, Rusije, Portugalske, Kazahstana, Ukrajine, Italije, Srbije, Slovenija, Hrvaške, Madžarske, Češke, Romunije in Poljske plus tri kvalifikantke.

V predkrog (predkvalifikacije) gredo Slovaška, Belorusija, Nizozemska, Belgija, Finska, Moldavija, Švedska, Armenija, Litva in Severna Irska.

Turnirje glavnega dela kvalifikacij bodo tako gostile Španija, Portugalska, Ukrajina in Hrvaška, predkvalifikacije bodo potekale na Severnem Irskem, v Litvi in Moldaviji.


Predkvalifikacije za Euro 2019, 21. - 26.8. 2018

skupina A:
Nizozemska, Belgija, Švedska, Severna Irska

skupina B:
Slovaška, Finska, Litva

skupina C:
Belorusija, Moldavija, Armenija

Kvalifikacije za Euro 2019, 11. - 16.9. 2018

skupina 1:
Španija, Italija, Romunija, Poljska

skupina 2:
Rusija, Slovenija, Hrvaška, zmagovalka predtekmovalne skupine A

skupina 3:
Kazahstan, Ukrajina, Madžarska, zmagovalka predtekmovalne skupine C

skupina 4:
Portugalska, Srbija, Češka, zmagovalka predtekmovalne skupine B.

Izjave po žrebu:

Dejan Kramberger, selektor Slovenije:
„Z žrebom smo lahko zadovoljni. Dejansko je to skupina, kjer si lahko najlažje prvi ali pa četrti. V ostalih treh skupinah bi bili lažje 2. ali 3. Imamo konkurenco, s katero lahko igramo. Smo pa imeli malce smole, saj smo iz 3. in 4. bobna dobili najtežji možni tekmeci. A nič za to, na Hrvaško gremo po napredovanje!“

Tanja Vrabel, kapetanka Slovenije:
„Mislim, da smo dobili skupino, kjer smo lahko konkurenčne! Hrvaški futsal poznamo, morda so še največja neznanka Rusija, ki je favorit, a verjamem, da je premagljiva.“

Stane Kokalj, referent za futsal pri NZS:
„Žreb je ponudil zanimive skupine. Morda lahko mislimo, kdo so favoriti, če so že postavljeni in imajo številko ena. A ne pozabimo: to so prve kvalifikacije za Euro 2019. Vsi veliko pričakujemo od teh kvalifikacij, tudi Slovenija! Po mojih podatkih igramo v Karlovcu, zato se nadejamo velike podpore iz Slovenije! Na tem mestu vabljeni vsi, ki ste že in še boste podpirali našo futsal reprezentanco!“

Ključni datumi za kvalifikacije za žensko evropsko prvenstvo:
5.7. žreb kvalifikacij in predkvalifikacij
21.8. - 26.8. predkvalifikacije
11.9. - 16.9. kvalifikacije
14.2. - 17.2. Euro 2019

Tekst: D.P.
Foto: Uefa.com

SORODNE NOVICE

  • 04.07.2018 | Futsal ženska A reprezentanca
    Upa na še več igralk in ugoden žreb za Euro 2019
    Če je bil kdo izjemno ponosen po tekmah na Slovaškem, je bila to zagotovo kapetanka futsal reprezentance Tanja Vrabel. Po uspešni nogometni karieri se je odločila, da se preizkusi v sodniških vrstah. A je vmes sprejela izziv in se preizkusila v futsalu. Ni ji žal. Redno obisku dodatne treninge futsal reprezentance in pogleduje proti Nyonu, kjer bo jutri Slovenija dobila tekmice v boju za Euro 2019!
  • 21.06.2018 | Futsal ženska A reprezentanca
    Slovenija v glavni del kvalifikacij
    Slovenska ženska futsal reprezentanca zavzeto nadaljuje s treningi in pripravami na novo sezono. Petega julija pa bo naša reprezentanca, ki jo vodi selektor Dejan Kramberger, dobila tekmice v kvalifikacijah, ki bodo potekale v dveh delih.

DELI NA