12.04.2012 | Futsal AA
Slovenijo 61 sekund ločilo do nastopa na svetovnem prvenstvu

Sloveniji ni uspelo. V drugi tekmi dodatnih kvalifikacij je s 4:1, skupaj 4:3, izgubila proti Čehom. Odločilni zadetek so tekmeci zabili 61 sekund pred koncem tekme. Slovenija je še drugič zapored izpadla v dodatnih kvalifikacijah za SP. Prvič se je to zgodilo pred štirimi leti, ko so bili v dveh tekmah boljši Portugalci.

Dodatne kvalifikacije za SP 2012, Praga, sreda, 11.4.
Češka : Slovenija 4:1 (2:1) (VIDEO PRENOS)
0:1 Pertič (3.), 1:1 Mareš R. (7.), 2:1 Kopecky (12.), 3:1 Mareš (27.), 4:1 Rešetar (39.)

Sanjski uvod Slovenije

Slovenija je izvrstno začela tekmo. Zasedba Puškar, Osredkar, Pertič, Mordej, Grželj je našoi vrsti priigrala prednost. V 3. minuti je za 0:1 zadel povratnik Damir Pertič.

Češka pobuda

Češki selektor je začel srečanje v postavi Gerčak (V), brata Mareš, Rešetar in Janovsky. V 7. minuti so Čehi prvič skočili na noge. Naprej so v 5. minuti nevarno preko Mareša zapretili po levi strani, potem pa je Puškarja od daleč presenetil Roman Mareš in tako poravnal rezultat na 1:1. To so bile domače minute, saj so se Slovenci pomaknili na svojo polovico, gostitelj pa je pletel mrežo okoli vratar Damirja Puškarja.

Domačin vodi 2:1

V 10. minuti bi Rajko Uršič skoraj prestregel žogo v obrambi, a so jo uspeli Čehi izbiti izpred vrat, temu je sledila protinapad 2:2, domačin je spet izbil žogo. Na to je pritekel Primož Zorč, silovito meril, a je bil domači vratar na mestu. V 12. minuti so domačini obudili svoje upe na napredovanje. Zadel je Marek Kopecky.

Uršič v vratnico

V 17. minuti bi lahko Čehe v črno zavil Uršič. Kristjan Čujec je izvrstno prodrl po levi strani, v sredini je na žogo čakal Uršič, ki iz obrata trese levo vratnico.

Fetič dobro meril

Čehi so silovito začeli drugi del, a so jih Slovenci hitro umirili. V 22. minuti so izvedli domiselno akcijo, a je domači vratar preprečil najhujše. Temu je sledila akcija iz kota, dober strel Alen Fetiča je domači golman komaj ukrotil.

Mareš za 3:1

Slovenija je imela nekaj pobude, potem pa je prišla domiselna češka akcija in tekmec je povedel 3:1. Še drugič se je izkazal veteran Roman Mareš (27.).

Perta preko vrat

Za tem se je igra umirila. Slovenija je dobro kljubovala jalovim češkim poizkusom brez pravega zaključka. V 34. minuti je po podaji z desne strani streljal Pertič, a je šla žoga preko vrat.

Po minuti odmora za 4:1

Od 35. minute naprej so domačini poizkusili z igralcem vratarjem v polju. Ni sem jim izšlo, zato je domači selektor v 36. minuti segel po minuti odmora, obrestovalo se jim je v ob izteku 39. minute - za 4:1 je bil uspešen Lukaš Rešetar. Dovolj za češko veselje in veliko žalost slovenske vrste, ki je dala vse in še več od sebe.

Sodili Ukrajinci

Glavni sodnik tekme je bil Ukrajinec Oleg Ivanov, asistirala sta mu rojaka Sergej Drebužan in Genadij Hora.

Postavi ekip

Čehi so zaigrali v postavi Gereček, Mareš R., Mareš M., Rešetar, Janovsky, Zdansky, Novotny, Havel, Kopecky, Seidler, Slama, Belej.

Slovenija je nastopila v zasedbi Puškar, Grželj, Mordej R., Osredkar, Pertič, Mohorič, Zorč, Drobne, Čujec, Uršič, Fetič, Rosič.

Tekst: D.P.
Foto: D.P.

SORODNE NOVICE

 • 22.02.2024 | Futsal AA
  Osredkar in Fetić med strelci
  V Prvi futsal ligi FBiH je MNK Bubamara s kapetanom reprezentance Igorjem Osredkarjem doma pred kar 600 gledalci premagal ekipo Dječaci sa Une. Ob izdatni zmagi 10:1 se je z golom med strelce vpisal tudi Osredkar.
 • 21.02.2024 | Futsal AA
  Po vodstvu klonile proti Franciji
  Slovenija in Francija sta se v Slovenskih Konjicah sklenili futsal dvodnevje. Prva tekma se je končala z remijem (2:2), druga pa z zmago Francije (1:3). Edini, tudi vodilni gol Slovenije, je dosegla Ines Ermenc.
 • 20.02.2024 | Futsal AA
  Po preobratu remi s Francijo
  Slovenija in Francija sta se v Celju pomerili na prvi od dveh prijateljskih tekem, tekma pred nekaj več kot 200 gledalci se je končala z rezultatom 2:2. Za Slovenijo sta zadeli Anja Ložar in Maša Novak. Ekipi se bosta v sredo, 21.2., ob 17. uri.
 • 06.02.2024 | Futsal AA
  V 40. minuti do remija s Hrvaško
  Slovenija in Hrvaška sta v Podčetrtku odigrali še drugo prijateljsko tekmo v nekaj dneh. Nocoj je bilo 2:2, gola sta dosegla Jeremy Bukovec in Žan Janež.
 • 05.02.2024 | Futsal AA
  V torek v Podčetrtku
  „Želja je, da smo rezultatsko in v sami igri uspešnejši, kot smo bili v soboto. Je tudi res, da je do torka malo časa, da bi nekaj drastično menjali. Ti dve tekmi s Hrvaško jemljemo bolj kot pripravo na to, kar sledi: decembra začnemo kvalifikacije za evropsko prvenstvo. Sestavljamo koščke za naš končni izdelek,“ tekmo proti Hrvaški napoveduje Žiga Čeh.
 • 03.02.2024 | Futsal AA
  Tesen poraz proti sosedom
  V Štorah v Športni dvorani je Slovenija tesno z rezultatom 1:2 klonila proti Hrvaški. Gol za Slovenijo je dosegel Jeremy Bukovec. Ekipi se bosta vnovič pomerili v torek, 6.2., ob 17.30 v Podčetrtku.
 • 03.02.2024 | Futsal AA
  Danes v Štorah prva proti Hrvaški
  Članska futsal reprezentanca je sinoči trenirala v Podčetrtku, danes ob 18.30 pa jo v Štorah čaka prva od dveh prijateljskih tekem s Hrvaško. Drugo bo na sporedu v torek, 6.2., ob 17.30 v Podčetrtku
 • 02.02.2024 | Futsal AA
  Razpoloženi pred reprezentančnima tekmama
  Pred našimi reprezentanti sta tekmi proti Hrvaški, jutri že prva v Štorah. Kar nekaj reprezentantov pa uspešno igra na tujem.
 • 01.02.2024 | Futsal AA
  Pripravljeni na Hrvaško
  Članska futsal reprezentanca v letu 2024 pričenja nov cikel priprav in prijateljskih tekem. V soboto, 3.2., bo Slovenija v Štorah ob 18.30 gostila Hrvaško, s katero se bodo varovanci selektorja Tomislava Horvata pomerili še v torek, 6.2., ob 17.30.
 • 30.01.2024 | Futsal AA
  V Štorah in Podčetrtku proti Hrvaški
  Članska futsal reprezentanca v letu 2024 pričenja nov cikel priprav in prijateljskih tekem. Z mislijo so vsaj malo že pri decembrskem pričetku kvalifikacija za evropsko prvenstvo v futsalu, ki bo potekalo januarja 2026 v Litvi in Latviji.

DELI NA