01.05.2018 | U17
Slovenija zaključila z osrednjim delom priprav

Slovenska reprezentanca do 17 let je zaključila s petdnevnimi pripravami v Nacionalnem nogometnem centru Brdo, kjer je imela idealne pogoje za delo in temeljito pripravo na evropsko prvenstvo.

»Kar smo načrtovali, smo opravili. Potrebne so bile sicer manjše korekcije, saj smo morali nekoliko prilagoditi načrt zaradi klubskih obveznosti in zdravstvenega stanja določenih igralcev. Imeli smo manjše težave s poškodbami, upam pa, da bo zdravstveno stanje ostalo omogočalo, da bomo odšli s tem kadrom v Anglijo,« je predstavil trenutno situacijo Agron Šalja, ki se bo z ekipo že jutri podal na prizorišče evropskega prvenstva.

Slovenski selektor je zadovoljen s formo svojih varovancev, čeprav se zaveda, da bodo pravo sliko ponudile šele tekme. »Fantje dajejo vse od sebe, kažejo kvaliteto, ki so jo kazali že v prejšnjih akcijah. Trenutno je seveda drugo obdobje, kot je bilo marca v elitnem krogu kvalifikacij. Takrat nogometaši niso bili v pravem tekmovalnem ritmu, sedaj pa je ravno obratno, kar pa po drugi strani lahko pomeni tudi manjšo utrujenost. Vse to smo skušali upoštevati. Sedaj moramo fante osvežiti, nato jih čaka pot v Anglijo in upam, da bodo v dobrem stanju. Želim si, da na tekmo prenesejo to, kar kažejo na treningih. Meni to na treningih deluje zelo dobro, seveda pa nikoli ne veš, kaj potem sama tekma prinese

Slovenija se bo proti Švedski predstavila z rahlo spremenjeno podobo, saj čaka prvega strelca reprezentance prisilni počitek zaradi kazni iz elitnega kroga kvalifikacij. »Na prvi tekmi imamo manjšo težavo, saj bo moral zaradi kartonov počivati Nik Prelec. Imamo pa tu Kukovca, Koritnika in Puciharja, ki zagotovo imajo svojo kvaliteto in upam, da bodo ta primanjkljaj ustrezno nadomestili,« verjame v širino igralskega kadra Šalja, ki ima v mislih že sestavljeno začetno enajsterico.

»Nekateri fantje so v določeni prednosti, saj imajo v svojih nogah že veliko mednarodnih tekem in izkušenj, poleg tega pa so tudi garali v kvalifikacijah. V mislih imam standardno ekipo, vendar tudi vsi preostali resno trkajo na vrata. Pomembni so vsi fantje, saj je to skupna zgodba. Ocenjujem da imamo dovolj širok kader, tako da verjamem, da lahko tudi tisti, ki načeloma manj igrajo, nadomestijo koga izmed standardnih,« zaključi Šalja.

Tekst, foto: MKo

SORODNE NOVICE

 • 26.02.2024 | U17
  Sledi še zadnja preizkušnja pred začetkom elitnega kroga
  Slovenska reprezentanca do 17 let bo konec marca pod vodstvom Muamerja Vugdalića nastopila v elitnem krogu kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Pred tem se bo v sklopu priprav dvakrat pomerila z reprezentanco Srbije. Obe tekmi bosta odigrani v začetku marca v Stari Pazovi.
 • 08.02.2024 | U17
  Slovenija na drugi tekmi remizirala z BiH
  Kadetska reprezentanca Slovenije je v Zenici odigrala še drugo pripravljalno tekmo z vrstniki iz Bosne in Hercegovine. Izbranci Muamerja Vugdalića so tokrat iztržili remi.
 • 06.02.2024 | U17
  Slovenski kadeti dobili prvega od dveh obračunov z BiH
  Kadetska reprezentanca Slovenije je v Zenici dobili prvo od dveh pripravljalnih tekem z vrstniki Bosne in Hercegovine. Izbranci novega selektorja Muamerja Vugdalića so slavili z 0:3.
 • 30.01.2024 | U17
  Kadeti z novim selektorjem dvakrat proti Bosni in Hercegovini
  Slovenska reprezentanca do 17 let, ki jo z novim letom vodi Muamer Vugdalić, se bo v februarju dvakrat pomerila z reprezentanco Bosne in Hercegovine. Obe srečanji bosta na sporedu v trening centru Nogometne zveze Bosne in Hercegovine v Zenici. 
 • 07.12.2023 | U17
  Tudi kadeti s Španijo in Avstrijo
  Kadetska reprezentanca Slovenije se bo v elitnem delu kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024 v skupini 7 pomerila s Španijo, Norveško in Avstrijo.
 • 01.12.2023 | U17
  Kadeti klonili tudi v drugo
  Kadetska reprezentanca Slovenije je v madžarskem Telkiju odigrala še drugo pripravljalno tekmo z Madžarsko. Gostitelji dvoboja so slavili z izidom 1:0.
 • 28.11.2023 | U17
  Prvi sosedski obračun dobili Madžari
  Kadetska reprezentanca Slovenije je v madžarskem Telkiju odigrala prvo od dveh pripravljalnih tekem z Madžarsko. Gostitelji dvoboja so slavili z izidom 2:0.
 • 27.10.2023 | U17
  Slovenija v zadnji minuti do uvrstitve v elitni krog
  Kadetska reprezentanca Slovenije je odigrala še zadnje kvalifikacijsko srečanje na tunirju za uvrstitev na Evropsko prvenstvo 2024. Varovanci Aleksandra Radosavljevića so se na tretji tekmi pomerili s Srbijo in proti gostiteljem iztržili remi (2:2). Za Slovenijo je v prvem polčasu izenačil Pejičić, globoko v sodniškem dodatku pa še Šunta.
 • 24.10.2023 | U17
  Slovenija do zmage proti Azerbajdžanu
  Kadetska reprezentanca Slovenije je odigrala drugo kvalifikacijsko srečanje na tunirju za uvrstitev na Evropsko prvenstvo 2024. Varovanci Aleksandra Radosavljevića so bili s 3:0 boljši od Azerbajdžana. Za Slovenijo so zadeli Aćimović, Pejičić in Hočevar.
 • 21.10.2023 | U17
  Slovenija na uvodnem obračunu vknjižila remi
  Kadetska reprezentanca Slovenije je odigrala prvo kvalifikacijsko srečanje na tunirju za uvrstitev na Evropsko prvenstvo 2024. Varovanci Aleksandra Radosavljevića so se z Luksemburgom razšli z neodločenim izidom 1:1. Za Slovenijo je pred koncem obračuna zadel Durmiši.

DELI NA