30.01.2018 | Futsal AA
Slovenija začela Euro z remijem

Slovenija je na uvodni tekmi svojega šestega, skupno pa 11. evropskega prvenstva igrala neodločeno. Na deseti tekmi proti Srbom, ki so na uvodnem obračunu prejšnjega EP Slovenijo ugnali s 5:1, pa je zbrala drugi neodločen izid ob dveh zmagah in šestih porazih. večino tekme so Slovenci vodili, Srbi, ki so igrali brez kaznovanih Marka Perića in Miodraga Aksentijevića, pa so izenačili v izdihljajih tekme.

Slovenija bo drugo tekmo odigrala v soboto, 3.2., proti Italiji (20.45).

Euro 2018, 1. krog, 30.1.
Slovenija – Srbija 2:2 (2:1)
1:0 Fetić (4.), 2:0 Vrhovec (15.), 2:1 Ramić (15.), 2:2 Tomić (40.)

Slovenija:Puškar, Mordej, Čujec, Osredkar, Vrhovec, Sever, Bizjak, Širok, Totošković, Turk, Fetić, Štendler, Čeh, Fideršek.

Odprl Aćimović

Dobovičnik je v prvo postavo uvrstil vratarja Damirja Puškarja, Roka Mordeja, Kristjana Čujca, Igorja Osredkarja in Gašperja Vrhovca. Simbolično pa je tekmo odprl ambasador prvenstva Milenko Aćimović.

Ta postava je začela odločno, kmalu dvakrat sprožila proti srbskim vratom, že v četrti minuti pa je tudi povedla, ko je Alen Fetić z nizkim strelom z desne strani poskrbel za 1:0 ter svoj 39. gol v reprezentančnem dresu.

V peti minuti so prvič na tekmi sprožili Srbi, a Damir Puškar ni imel veliko dela s poskusom Miloša Simića. Bolj se je moral potruditi po strelu Vladimirja Milosavca v sedmi minuti.

Puškar na mestu

Slovenci so sicer več poskušali, a na drugi strani so tudi Srbi opozarjali nase, v 14. minuti je moral Puškar dobro posredovati po strelu Stefana Rakića, malce pred tem je Mladen Kocić, ki naj bi imel pred tekmo nekaj težav z želodcem, le za malce zgrešil cilj.

V 15. minuti pa so Slovenci podvojili prednost. Matej Fideršek je podal iz kota z desne strani na drugi strani pa je Gašper Vrhovec s skoraj desetih metrov z volejem matiral Nemanjo Momčilovića.

Tudi za Vrhovca je bil to 39. gol v reprezentančnem dresu. Malce zatem je srbski vratar odlično reagiral po strelu Mordeja, ki je bil z 39 zadetki doslej sam na tretjem mestu po številu golov za slovensko izbrano vrsto.

Slabe tri minute pred koncem polčasa so Srbi znižali zaostanek, ko je Denis Totošković žogo slabo izbil oziroma ustavil, prišla je do Denisa Ramića, ki je zadel v zgornji levi kot slovenskih vrat. Po še nekaj nevarnih srbskih poskusih je na drugi strani lepo do strela prišel Čujec, a žogo poslal čez vrata.

Tomić po podaji Kočića

V uvodu drugega polčasa sta bili ekipi precej enakovredni, pravih priložnosti pa kljub kar nekaj - po večini nenatančnim - strelom na obeh straneh ni bilo. V 31. minuti pa je prvič v drugem delu moral resneje reagirati Puškar, ko je Slobodan Rajčević močno sprožil od daleč.

V 33. minuti so zagrozili tudi Slovenci, natančneje Fideršek, ki se je lepo otresel svojega čuvaja in sprožil s slabih desetih metrov, a se je izkazal Momčilović.

Dve minuti zatem je Osredkar zapravil ugoden protinapad, ko sta stekla dva proti enemu s Fiderškom, malce pozneje pa je Fetić neoviran meril previsoko.

Na drugi strani je za nekaj zmede v kazenskem prostoru domačih poskrbel Simić, 28,8 sekunde pred koncem pa je izenačil Dragan Tomić, ki je žogo pred vrati preusmeril v mrežo po strelu Kocića.

Izjavi po tekmi:

Andrej Dobovičnik, selektor Slovenije:
„Pred začetkom evropskega prvenstva je bilo nekaj nejasnosti. Zato bi bil pred začetkom Eura zadovoljen z remijem, zdaj pa nisem. V rokah smo imeli veliki met. A se nam ni izšlo. Še vedno pa je vse v naših rokah. Smo pa pričakovali tako tekmo, kot je bila – precej šahovska. Odigrali smo korektno. Bali smo se srbskih protinapadov, oboji smo garali tekmo. V napadu pa je obojim malce zmanjkalo fantazije. Pripravljeni smo bili tudi na njihovo igro z vratarjem v polju. Moram pa reči, da so moji fantje v končnici odigrali tako, kot smo se dogovorili. Tekmo smo razen zadnjih nekaj trenutkov odigrali po naših notah. Fantom pa nimam kaj očitati.“

Goran Ivančić, selektor Srbije:
„To je bila težka tekma za obe ekipi, morda še nekoliko težja za Slovenijo, ki je igrala doma. To se je videlo tudi na igri, oboji smo začeli rezervirano, brez pretiranega tveganja. Mi smo bili hendikepirani, zato smo igrali na svoji polovici, manj smo napadali. Čakali smo svoj trenutek. Uspeli smo, v zadnjih sekundah tekme smo zabili za 2:2. Najtežje je za nami in Slovenijo, zdaj bo šlo evropsko prvenstvo svoj tok. Slovenija ni imela sreče. Končni rezultat pa je realen. Z osvojeno točko smo ostali v igri za napredovanje, zato smo zelo zadovoljni.“

Medsebojne tekme Slovenije in Srbije (med letoma 2010 in 2018):

22.1. 2010
Slovenija – Srbija 0:2 (Euro 2010)

18.12. 2001
Slovenija – Srbija 1:3 (KV SP 2012)

20.10. 2012
Slovenija – Srbija 2:3 (prijateljska tekma)

21.10. 2012
Slovenija – Srbija 4:10 (prijateljska tekma)

17.3. 2013
Slovenija – Srbija 4:3 (prijateljska tekma)

18.3. 2013
Slovenija – Srbija 4:3 (prijateljska tekma)

22.9. 2015
Slovenija – Srbija 4:5 (prijateljska tekma)

23.9. 2015
Slovenija – Srbija 2:2 (prijateljska tekma)

2.2. 2016
Slovenija – Srbija 1:5 (Euro 2016)

30.1. 2018
Slovenija – Srbija 2:2  (Euro 2018)

Tekst: STA, D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 13.04.2024 | Futsal AA
    Z dobrim vtisom in izkušnjami s Portugalske
    Slovenija tekmo začela v postavi Marko Peček, Jeremy Bukovec, Žiga Čeh Klemen Duščak, Matej Fideršek, v nadaljevanju so igrali še Nejc Berzelak, Teo Turk, Uroš Đurič, Max Vesel, Luka Čop, Tilen Rajter, Nejc Hozjan, Žan Janez in Alen Muratagić.
  • 12.04.2024 | Futsal AA
    Evropski in svetovni prvak je bil premočan
    Moška članska futsal reprezentanca je s 4:0 klonila na 1. od dveh tekem proti Portugalski, evropskemu in svetovnemu prvaku. Ekipi se bosta vnovič pomerili v soboto.
  • 10.04.2024 | Futsal AA
    V pričakovanju tekem z evropskim in svetovnim prvakom
    Moška članska futsal reprezentanca se bo jutri in v soboto dvakrat pomerila s Portugalsko. Evropski in svetovni prvak se pripravlja na svetovno prvenstvo 2024, Slovenija pa bosta tekmi koristili za nabiranje izkušenj, ki jih potrebuje pomlajena vrsta.
  • 09.04.2024 | Futsal AA
    Futsal reprezentanca na Portugalsko
    „Veselim se teh tekem, ker bomo igrali proti najtežjemu možnemu tekmecu. Naši igralci, ki še nimajo toliko izkušenj s takih tekem, potrebujejo prav to. Na prvi tekmi ne bomo preveč taktizirali. Želim si, da odigramo agresivno po celem igrišču. Želim videti v odprti tekmi, koliko smo sposobni proti najboljšim,“ pred tekmama pove selektor Tomislav Horvat.
  • 02.04.2024 | Futsal AA
    Znam seznam igralcev za tekmi proti svetovnemu in evropskemu prvaku
    Prihodnji teden bodo člani Slovenije gostovali pri evropskemu in svetovnemu prvaku. Varovanci selektorja Tomislava Horvata bodo v Lizboni odigrali tekmi proti Portugalski. Selektor je obelodanil seznam igralcev, na katere računa.
  • 27.03.2024 | Futsal AA
    Dvakrat s Portugalci, svetovnimi in evropskimi prvaki
    Prihodnji teden se bo vnovič zbrala reprezentanca do 19 let, aprila pa akcijo in dve tekmi s Portugalsko, aktualnimi svetovnimi prvaki, čaka tudi moško člansko futsal reprezentanco.
  • 22.02.2024 | Futsal AA
    Osredkar in Fetić med strelci
    V Prvi futsal ligi FBiH je MNK Bubamara s kapetanom reprezentance Igorjem Osredkarjem doma pred kar 600 gledalci premagal ekipo Dječaci sa Une. Ob izdatni zmagi 10:1 se je z golom med strelce vpisal tudi Osredkar.
  • 21.02.2024 | Futsal AA
    Po vodstvu klonile proti Franciji
    Slovenija in Francija sta se v Slovenskih Konjicah sklenili futsal dvodnevje. Prva tekma se je končala z remijem (2:2), druga pa z zmago Francije (1:3). Edini, tudi vodilni gol Slovenije, je dosegla Ines Ermenc.
  • 20.02.2024 | Futsal AA
    Po preobratu remi s Francijo
    Slovenija in Francija sta se v Celju pomerili na prvi od dveh prijateljskih tekem, tekma pred nekaj več kot 200 gledalci se je končala z rezultatom 2:2. Za Slovenijo sta zadeli Anja Ložar in Maša Novak. Ekipi se bosta v sredo, 21.2., ob 17. uri.
  • 06.02.2024 | Futsal AA
    V 40. minuti do remija s Hrvaško
    Slovenija in Hrvaška sta v Podčetrtku odigrali še drugo prijateljsko tekmo v nekaj dneh. Nocoj je bilo 2:2, gola sta dosegla Jeremy Bukovec in Žan Janež.

DELI NA