07.06.2018 | Ženska A
Slovenija visoko porazila Ferske otoke

Slovenska ženska članska reprezentanca je prišla do 2. zmage v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2019. Varovanke selektorja Boruta Jarca so v gosteh z zadetki Lare Ivanuša (1), Mateje Zver (2) in Lare Prašnikar (1) s 4:0 porazile Ferske otoke. V ponedeljek se kvalifikacije nadaljujejo, naša izbrana vrsta gostuje na Islandiji, ki je bila v prvem delu kvalifikacij z 0:2 boljša od naše reprezentance.

Kvalifikacije za SP 2019, 7.6.
Ferski Otoki – Slovenija 0:4 (0:2)
0:1 Ivanuša (10.), 0:2 Zver (21./11m), 0:3 Zver (65.), 0:4 Prašnikar (88.).
Slovenija: Meršnik, Agrež, Rozmarič, Korošec, Erman (Prša/67.), Zver, Čonč, Prašnikar, Ivanuša, Kolbl (80./Kuštrin), Eržen (Kos/90.)

Reykjavik, 11.6.
Islandija – Slovenija (20.00)

Slovenija igra kvalifikacije v kvalifikacijski skupini 5. Po šestih tekmah zaseda 4. mesto, zbrala je zmagi in štiri poraze.

Kvalifikacijska skupina 5:
Nemčija 15 (6 tekem)
Islandija 13 (5)
Češka 7 (5)
Slovenija 6 (6)
Ferski otoki 0 (5)

Selektor je vedel

„Zanima nas igra na rezultat, potrebna bo potrpežljivost,“ je že pred tekmo opozarjal selektor Jarc. Plan igre se je udejanil. Pot do zmage je bila nekoliko olajšana, ker je Slovenija izvrstno začela. V 10. minuti je za 1:0 zadela Lara Ivanuša, prosti strel pa je izvajala Lara Prašnikar.

Uvodoma sta največ preglavic naši vrsti povzročili Heidi in Ansy Sevdal, a je bila Zala Meršnik na svojem mestu.

Kapetanka za 2:0

V 21. minuti je kapetanka Mateja Zver, po vseh poškodbah in polletni odsotnosti iz izbrane vrste se je vrnila maestralno, povišala na 2:0, uspešna je bila z najstrožje kazni, ki jo je priborila Špela Kolbl, ki jo je nepravilno ovirala Andreasenova.

To je bil tudi rezultat prvega polčasa, ki ga je s strelom mimo vrat sklenila prav Mateja Zver.

Mladi val, ki  obeta

Slovenija je bila za svoj trud nagrajena tudi v drugem delu. V 65. minuti je Mateja Zver zadela še drugič, v naslednji minuti je selektor Jarc izvedel prvo menjavo – namesto Kristine Erman je vstopila Anja Prša. V 80. minuti je Jarc na teren poslal še Zalo Kuštrin, ki je zamenjala Špelo Kolbl.

Piko na i je z zadetkom dodala Lara Prašnikar. Podala je, še ena iz plejade mladih in obetavnih, Zala Kuštrin. V zadnji minuti je teren zapustila še Kaja Eržen, zaigrala pa je Evelina Kos.

Izjavi po tekmi:

Borut Jarc, selektor Slovenije:
„Lahko samo rečem, da smo vsi ponosni in veseli, da smo skupaj, igralke in strokovni štab, dosegli prvo zmago ob našem skupnem delu, ob naši skupni prihodnosti. Igralke so pokazale pravi pristop na terenu, svoje pa je naredila stroka pred tem. Pokazali smo pravi obraz.“

Mateja Zver, kapetanka:
„Vesela sem, ker sem spet v reprezentanci. Pogrešala sem dekleta, veselila sem se tokratne akcije in novega zbora. Današnja tekma je bila naporna, Ferski otoki niso bili lahak zalogaj. Smo pa razvili svojo igro, v prvem polčasu smo igrali še boljše, v drugem smo malce padli. Domačinke so imele dva protinapada, a se je dobro izteklo. Mislim, da smo se dobro pripravili na tekmo, skušale smo maksimalno izpolniti navodila selektorja.“

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 27.05.2020 | Ženska A
  Slovenija nadaljuje proti Turčiji
  Jeseni se bodo nadaljevale kvalifikacije za evropsko prvenstvo članic, ki bo leta 2022 v Angliji. Slovenija tekmuje v skupini A, kjer po šestih odigranih tekmah z devetimi točkami zaseda 3. mesto.
 • 31.03.2020 | Ženska A
  Članice še nikoli tako visoko na Fifini lestvici
  Reprezentanca, ki jo od januarja 2018 vodi selektor Borut Jarc, se je decembra lani prvič zavihtela na 50. mesto, zdaj pa je šla še stopničko višje.
 • 28.03.2020 | Ženska A
  Spremenjen urnik kvalifikacij članic
  Zavoljo težav, ki jih je povzročil koronavirus, je že bilo prestavljeno moško člansko evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto. Zdaj pa je tudi jasno, da se obetajo spremembe v urniku ženske članske reprezentance,
 • 10.03.2020 | Ženska A
  Hvaležni za podporo Slovenski vojski
  Že v ponedeljek so nas obiskali slovenski vojaki, člani 40. slovenskega kontingenta Kfor (sile Kosovo Force pod vodstvom Nata). Ob tej priložnosti so naši reprezentanci izročili posebno spominsko obeležje, ki nas bo še lep čas spominjalo na pozornost na Kosovu.
 • 10.03.2020 | Ženska A
  Uspešne tudi v Prištini
  Slovenska ženska nogometna reprezentanca je v šesti tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2021 v Prištini premagala Kosovo s 3:0 (2:0). Naslednjo tekmo bodo izbranke selektorja Boruta Jarca igrale 10. aprila v Murski Soboti proti Estoniji.
 • 10.03.2020 | Ženska A
  Prva strelka ve, kaj zmorejo
  „Kljub visoki zmagi je jasno, da imajo v svoji ekipi par neugodnih posameznic, ki znajo igrati,“ opozarja Lara Prašnikar, ki pravi, da v naši vrsti treme in pritiska ni čutiti.
 • 10.03.2020 | Ženska A
  Proti Kosovu z jasnim ciljem
  V Prištini je vse pripravljeno za nadaljevanje kvalifikacij za evropsko prvenstvo članic, ki bo prihodnje leto v Angliji. Kosovo in Slovenija se bosta danes ob 18. uri pomerili za nove točke.
 • 09.03.2020 | Ženska A
  Selektorjev poziv dodatna vzpodbuda
  Vratarka Nika Šapek si je kot zadnja priborila mesto v ekipi, ki je odpotovala na Kosovo na 6. kvalifikacijsko tekmo za uvrstitev na EURO 2021.
 • 09.03.2020 | Ženska A
  Maksimalen pristop prinaša rezultat
  Ženska članska reprezentanca je odpotovala na Kosovo, kjer jo jutri ob 18. uri čaka 6. tekma v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto v Angliji. Slovenija na gostovanju v Prištini lovi 3. zmago v tem ciklu.
 • 08.03.2020 | Ženska A
  Podcenjevanju prepovedan vstop v reprezentanco
  Zadnje tedne je selektor Borut Jarc, z njim pa vsi ljubitelji nogometa, pogledoval v Avstrijo, kjer uspešno igra kapetanka naše reprezentance Mateja Zver. Zadnjih sedem tednov je ni bilo na zelenici zavoljo poškodbe gležnja. Zdaj je na srečo to preteklost.

DELI NA