08.10.2019 | Ženska A
Slovenija suvereno opravila s Turčijo

Ženska članska reprezentanca je na gostovanju v Turčiji dosegla 2. zmago v kvalifikacijah za Euro 2021. Varovanke selektorja Boruta Jarca so s kar 6:1 porazile Turčijo. S tremi zadetki se je izkazala Lara Prašnikar. Naša reprezentanca kvalifikacije nadaljuje 12. novembra, ko gostuje na Nizozemskem.

KVALIFIKACIJE ZA EURO 2021
TURČIJA – SLOVENIJA 1:6 (0:5)

Kocaeli Stadium , sodniki: Domingos (POR), Dias (POR), Tavares (POR), Campos (POR).
Strelke: 0:1 Prašnikar (12.), 0:2 Rozmarič (25.), 0:3 Zver (28./11m), 0:4 Prašnikar (38.), 0:5 Prašnikar (41.), 0:6 Kollbl (51.), 1:6 Fatma Kara (90.)
Rumeni kartoni: Uzungüney; Golob
Rdeč karton: /
Turčija: Akgöz, Erkan, Kara, Cümert, Pekel, Altunkulak, Topçu, Kaya, Işik, Hançar (od 46. Dişli), Gönültaş (od 31. Uzungüney/od 72. Arhan)
Slovenija: Meršnik, Golob, Agrež (od 46. Prša), Rozmarič, Korošec, Zver, Čonč (od 83. Babnik), Prašnikar, Kolbl, Begič (od 69. Makovec), Eržen.

Izjemno učinkovito

Slovenija je v Turčiji navdušila, v prvem polčasu pa preprosto zablestela, predvsem pa so bila dekleta zbrana, osredotočena in učinkovita. Kot so dejala že v napovedi na tekmo, je obračun z Nizozemsko arhiviran, v mislih pa Turčija. Še enkrat več so naše igralke dokazale, da se znajo nositi tudi s pritiskom. Tako proti Kosovu in Turčiji so bile točke obveza, ekipa pa je odreagirala z odliko. Od prve sekunde, zato tudi ni presenetljiv rezultat ob polčasu – 0:5 za Slovenijo. Od osmih strelov na turška vrata je kar pet žog končalo v mreži domačink.

Slovenija je povedla v 12. minuti, ko je zadela Lara Prašnikar. V 25. minuti je na 2:0 povišala Špela Rozmarič, ki je povsem sanirala poškodbo, ki jo je onemogočala v prvih dveh krogih kvalifikacij. V 28. minuti je bilo 3:0, z 11-metrovke je bila uspešna kapetanka Mateja Zver, ki je bila podajalka pri 2. slovenskem golu, za prvega v 12. minuti je podala Pamela Begič. Prav Zverova pa je v 38. minuti lepo z desne zaposlila Laro Prašnikar, ki je sama pričakala žogo in jo pospravila v turško mrežo. S tretjim golom na tekmi je prav Prašnikarjeva postavila rezultat 1. polčasa.

Prva menjava Turčije

Turčija je prvo menjavo opravila že v 31. minuti, Slovenija vse v nadaljevanju, ko je selektor Jarc minute namenil še Sari Makovec, Anji Prša in Niki Babnik.

Tudi 2. polčas se je začel po željah selektorja Jarca, saj je Špela Kolbl v 51. minuti povišala na 0:6. Domačinke so na svoj račun prišle v prvi minuti sodnikovega podaljška – zadela je Kara Katma. To pa je bil sploh prvih zadetek Turčije v teh kvalifikacijah, v katerih so pri treh porazih in remiju.

Izjave po tekmi:

Borut Jarc, selektor:
„Ekipa si zasluži vse čestitke: za današnjo suvereno igro in suvereno zmago. Vsi smo zelo veseli, da gremo domov s tremi točkami. Ekipa si zasluži čestitke in pohvale, kako je trenirala in se pripravila na tekmo s Turčijo.“

Dominika Čonč:
„Prvi polčas je bil zelo dober. Čeprav uvod ni bil tak. Bilo je precej netočnih podaj, hotele smo na silo. Ko smo dosegle prvi gol, je vse steklo, na koncu smo v prvem polčasu dosegle pet golov, v nadaljevanju smo malce popustile. Splošna ocena pa je zelo dobra. Še enkrat več se je izkazalo, da nas je vodstvo dobro psihološko pripravilo na tekmo, ko mora biti v glavi vse na svojem mestu.“

Mateja Zver, kapetanka:
„Prvi polčas je bil zelo dober, izkoristile smo večino priložnosti, ki so se nam ponudile. Dosegle smo pet golov, potem še šestega, a smo v nadaljevanju popustile, padla je tudi zbranost.“

Lara Prašnikar:
„V prvem polčasu domačinkam nismo dale dihati, žogo smo imele v svoji posesti, ustvarile smo si veliko priložnosti, zato smo zasluženo dobile prvi polčas.“

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 04.06.2020 | Ženska A
  Kapetanka ostaja v Avstriji, tekme tudi na Norveškem
  Po marčni prekinitvi tekem so se nogometašice spet vrnile na igrišča. Minuli vikend so s tekmami nadaljevali v Nemčiji.
 • 27.05.2020 | Ženska A
  Slovenija nadaljuje proti Turčiji
  Jeseni se bodo nadaljevale kvalifikacije za evropsko prvenstvo članic, ki bo leta 2022 v Angliji. Slovenija tekmuje v skupini A, kjer po šestih odigranih tekmah z devetimi točkami zaseda 3. mesto.
 • 31.03.2020 | Ženska A
  Članice še nikoli tako visoko na Fifini lestvici
  Reprezentanca, ki jo od januarja 2018 vodi selektor Borut Jarc, se je decembra lani prvič zavihtela na 50. mesto, zdaj pa je šla še stopničko višje.
 • 28.03.2020 | Ženska A
  Spremenjen urnik kvalifikacij članic
  Zavoljo težav, ki jih je povzročil koronavirus, je že bilo prestavljeno moško člansko evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto. Zdaj pa je tudi jasno, da se obetajo spremembe v urniku ženske članske reprezentance,
 • 10.03.2020 | Ženska A
  Hvaležni za podporo Slovenski vojski
  Že v ponedeljek so nas obiskali slovenski vojaki, člani 40. slovenskega kontingenta Kfor (sile Kosovo Force pod vodstvom Nata). Ob tej priložnosti so naši reprezentanci izročili posebno spominsko obeležje, ki nas bo še lep čas spominjalo na pozornost na Kosovu.
 • 10.03.2020 | Ženska A
  Uspešne tudi v Prištini
  Slovenska ženska nogometna reprezentanca je v šesti tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2021 v Prištini premagala Kosovo s 3:0 (2:0). Naslednjo tekmo bodo izbranke selektorja Boruta Jarca igrale 10. aprila v Murski Soboti proti Estoniji.
 • 10.03.2020 | Ženska A
  Prva strelka ve, kaj zmorejo
  „Kljub visoki zmagi je jasno, da imajo v svoji ekipi par neugodnih posameznic, ki znajo igrati,“ opozarja Lara Prašnikar, ki pravi, da v naši vrsti treme in pritiska ni čutiti.
 • 10.03.2020 | Ženska A
  Proti Kosovu z jasnim ciljem
  V Prištini je vse pripravljeno za nadaljevanje kvalifikacij za evropsko prvenstvo članic, ki bo prihodnje leto v Angliji. Kosovo in Slovenija se bosta danes ob 18. uri pomerili za nove točke.
 • 09.03.2020 | Ženska A
  Selektorjev poziv dodatna vzpodbuda
  Vratarka Nika Šapek si je kot zadnja priborila mesto v ekipi, ki je odpotovala na Kosovo na 6. kvalifikacijsko tekmo za uvrstitev na EURO 2021.
 • 09.03.2020 | Ženska A
  Maksimalen pristop prinaša rezultat
  Ženska članska reprezentanca je odpotovala na Kosovo, kjer jo jutri ob 18. uri čaka 6. tekma v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto v Angliji. Slovenija na gostovanju v Prištini lovi 3. zmago v tem ciklu.

DELI NA