12.02.2013 | Futsal AA
Slovenija spet boljša od Madžarske

Izbrana vrsta pod vodstvom selektorja Andreja Dobovičnika je še tretjič zapored odpravila Madžare (to je bila 183. uradna tekma članske reprezentance), 2:4 je bilo, levji delež zaslug gre dobremu prvemu polčasu. Dva zadetka je dosegel kapetan Igor Osredkar, jutri se bosta tekmeca pomerila še enkrat (18.45)

Prijateljska tekma, 12.2.
Madžarska - Slovenija 2:4 (1:3)
1:0 Trenczenyi (6.), 1:1 Čujec (6.), 1:2 Osredkar (7.), 1:3 Melink (13.), 1:4 Osredkar (22.), 2:4 Radl (26.)

Čujec razigran

Slovenija se je v prvem polčasu izkazala, dobila ga je s 3:1, a je treba priznati, da sta obe ekipi naredili veliko napak, prvo ime polčasa pa Kristjan Čujec, ki se je izkazal z igro in podajami Prav Čujec je bil pri strelu v 2. minuti, v 3. se je izkazal Damir Puškar, ki so ga Madžari prvič ogreli, v 3. je odlično meril Alen Fetić, a je bil njihov vratar na mestu.

Madžari začeli, Slovenci nadaljevali

Med 6. in 7. minuto so se tresle mreže – povedli so Madžari, na 1:1 je zabil prav Čujec, na 1:2 pa povišal Igor Osredkar. V 8. minuti je najprej meril Fetić, na odbito žogo je šel dvakrat Sebastijan Drobne, a žoga ni hotela v mrežo.

Puntarjeva naveza

V 10.  minuti je Osredkar na črti ustavil strel gostiteljev, v 12. pa je Fetić poslal močan strel mimo leve vratnice.  V 13. minuti je Čujec osmešil gostitelje, zabil pa je Benjamin Melink.

1:1 – drugi polčas

Slovenija je v drugem polčas ohranila prigarano, obe mreži pa sta se zatresli po enkrat. Udarno so začeli Slovenci, s šestih metrov je meril Osredkar, domači portir pa je bil na mestu. Z enako mero je na drugi strani vrnil svojemu madžarskemu kolegu Puškar.

Sledila je hitra akcija, Osredkar je pobegnil po krilu, meril na domača vrata, kjer je bil golman za hip nezbran, in žogo izpustil v madžarsko mrežo, dovolj za slovensko vodstvo 1:4.

Le do 2:4

Madžari so po napaki Slovenije v 26. minuti prišli na 2:4, to pa je bilo tudi vse. Izkoristili niso niti indirekta v 35. minuti, saj je bil Puškar na mestu.

Do konca tekme beležimo še poizkuse Gašperja Vrhovca in Čujca od daleč, tri protinapade Slovenije »3 na 2«, a niso prinesli zadetka ter madžarsko igro z igralcem vratarjem v polju, a si več kot dveh polprilik niti niso ustvarili.

Tekst: D.P.
Foto: D.P.

SORODNE NOVICE

 • 13.04.2024 | Futsal AA
  Z dobrim vtisom in izkušnjami s Portugalske
  Slovenija tekmo začela v postavi Marko Peček, Jeremy Bukovec, Žiga Čeh Klemen Duščak, Matej Fideršek, v nadaljevanju so igrali še Nejc Berzelak, Teo Turk, Uroš Đurič, Max Vesel, Luka Čop, Tilen Rajter, Nejc Hozjan, Žan Janez in Alen Muratagić.
 • 12.04.2024 | Futsal AA
  Evropski in svetovni prvak je bil premočan
  Moška članska futsal reprezentanca je s 4:0 klonila na 1. od dveh tekem proti Portugalski, evropskemu in svetovnemu prvaku. Ekipi se bosta vnovič pomerili v soboto.
 • 10.04.2024 | Futsal AA
  V pričakovanju tekem z evropskim in svetovnim prvakom
  Moška članska futsal reprezentanca se bo jutri in v soboto dvakrat pomerila s Portugalsko. Evropski in svetovni prvak se pripravlja na svetovno prvenstvo 2024, Slovenija pa bosta tekmi koristili za nabiranje izkušenj, ki jih potrebuje pomlajena vrsta.
 • 09.04.2024 | Futsal AA
  Futsal reprezentanca na Portugalsko
  „Veselim se teh tekem, ker bomo igrali proti najtežjemu možnemu tekmecu. Naši igralci, ki še nimajo toliko izkušenj s takih tekem, potrebujejo prav to. Na prvi tekmi ne bomo preveč taktizirali. Želim si, da odigramo agresivno po celem igrišču. Želim videti v odprti tekmi, koliko smo sposobni proti najboljšim,“ pred tekmama pove selektor Tomislav Horvat.
 • 02.04.2024 | Futsal AA
  Znam seznam igralcev za tekmi proti svetovnemu in evropskemu prvaku
  Prihodnji teden bodo člani Slovenije gostovali pri evropskemu in svetovnemu prvaku. Varovanci selektorja Tomislava Horvata bodo v Lizboni odigrali tekmi proti Portugalski. Selektor je obelodanil seznam igralcev, na katere računa.
 • 27.03.2024 | Futsal AA
  Dvakrat s Portugalci, svetovnimi in evropskimi prvaki
  Prihodnji teden se bo vnovič zbrala reprezentanca do 19 let, aprila pa akcijo in dve tekmi s Portugalsko, aktualnimi svetovnimi prvaki, čaka tudi moško člansko futsal reprezentanco.
 • 22.02.2024 | Futsal AA
  Osredkar in Fetić med strelci
  V Prvi futsal ligi FBiH je MNK Bubamara s kapetanom reprezentance Igorjem Osredkarjem doma pred kar 600 gledalci premagal ekipo Dječaci sa Une. Ob izdatni zmagi 10:1 se je z golom med strelce vpisal tudi Osredkar.
 • 21.02.2024 | Futsal AA
  Po vodstvu klonile proti Franciji
  Slovenija in Francija sta se v Slovenskih Konjicah sklenili futsal dvodnevje. Prva tekma se je končala z remijem (2:2), druga pa z zmago Francije (1:3). Edini, tudi vodilni gol Slovenije, je dosegla Ines Ermenc.
 • 20.02.2024 | Futsal AA
  Po preobratu remi s Francijo
  Slovenija in Francija sta se v Celju pomerili na prvi od dveh prijateljskih tekem, tekma pred nekaj več kot 200 gledalci se je končala z rezultatom 2:2. Za Slovenijo sta zadeli Anja Ložar in Maša Novak. Ekipi se bosta v sredo, 21.2., ob 17. uri.
 • 06.02.2024 | Futsal AA
  V 40. minuti do remija s Hrvaško
  Slovenija in Hrvaška sta v Podčetrtku odigrali še drugo prijateljsko tekmo v nekaj dneh. Nocoj je bilo 2:2, gola sta dosegla Jeremy Bukovec in Žan Janež.

DELI NA