27.03.2013 | Futsal AA
Slovenija proti Turkom začenja kvalifikacije

Slovenska reprezentanca je imela zavoljo snega nemalo težav pri odhodu v Turčijo. Z Aerodoma Jože Pučnik je 23-članska odprava poletela šele nekaj pred polnočjo v ponedeljek, v Erzurum pa prispela včeraj zjutraj.

Dopoldan počitek

Dopoldanski trening je odpadel, prvič in edinkrat pa so varovanci selektorja Andreja Dobovičnika danes okusili dvorano. Seznanili so se tudi z žogami znamke Mitra. Kljub vsem težavam pa si v slovenskem taboru s tem ne belijo glave, cilj je jasen: zmaga na prvi tekmi, ki odpira vrata najmanj do 2. mesta, ki še vodi v dodatne kvalifikacije.

Prvič leta 2006

Turki (Slovenija proti njim še ni igrala uradne tekme) so prvo mednarodno srečanje odigrali 13.12. 2006, ko so v gosteh s 7:3 izgubili proti Romuniji. Januarja 2007 so zabeležili najvišjo zmago dosedaj – s 6:3 so odpravili Albanijo, medtem ko so taisto leto vknjižili najhujši poraz – s 14:2 so jih ugnali Brazilci.

Turki so dosedaj enkrat nastopili na velikem tekmovanju. Lani so bili ena od ducat držav, ki je sodelovala na evropskem prvenstvu na Hrvaškem, kjer pa so obstali v predtekmovanju. S 3:1 so jo ugnali Italijani, s kar 5:0 pa so jih odpravili še Rusi.

Več o reprezentanci in kvalifikacijah:

:: Postava in podatki o ekipi

:: Statistika dosedanjih nastopov reprezentance

:: FOTO: Po prihodu počitek in trening, jutri odločno nad Turke

:: AA: Zaradi snega v Turčijo šele sinoči

:: Igor Osredkar in soigralci želijo Slovenijo 4-ič na Euro

:: Jubilant Rok Mordej verjame v preboj na Euro 2014

:: Trenirali v Laškem pred kamerami TV Slovenija in TV Celje

:: Borut Šivic bo sodil v Latviji

:: Začetek misije Turčija

:: V slovenskem taboru brez evforije

:: Pohvala Sloveniji, izpostavil je Mordeja, Osredkarja in Fetića

:: ODMEVI: V slovenskem taboru veseli zmag, ki so dobra vzpodbuda

Kvalifikacije za Euro 2014, skupina 7:

27.3.
Turčija – Slovenija (16.00)
Ukrajina  - Anglija (18.30)

28.3.
Turčija – Anglija (16.00)
Slovenija – Ukrajina (18.30)

30.3.
Anglija – Slovenija (16.30)
Ukrajina – Turčija (19.00)

** - vse ure so po slovenskem časovnem pasu

Selektor stavi na publiko

»Prva tekma je zelo pomembna za nas, saj odloča o nadaljnji usodi turnirja. Slovenija je zelo močan tekmec. S podporo publike nam lahko uspe,« pa pravi trener Omer Kaner, ki od leta 2006 vodi reprezentanco, ki danes zaseda 46. mesto na svetovni lestvici.

Kapetan reprezentance Ozcan Cihan igra v Belgiji, poleg njega pa ekipi sestavljajo še: Cem Keskin (BJK Futsal Okulu), Mahmut Akbas (Ankaraspor A.Ş), Burak Isikay (Istanbul Üniversitesi), Nedim Burak Yildirim (BJK Futsal Okulu), Ismail Celen (RKSV  Leonidas), Ozay Ozutok (BJK Futsal Okulu), Adem Kocak (LZV Kuypershaarmode), Husein Yildiz (Turcs Herstal), Kahan Ozcan (Minicup Lommel),  Yasin Eedal (LZV Kuypershaarmode), Adan Kalincik (Futsal Sarciennes), Kenan Koseoglu (VDL Cibatax Eindhoven), Mustafa Huyuk (Futsal Hasseltel) ter Sumer Alvurdu (Ankaraspor).

Štiri zmage

V času priprav so se Turki pomerili dvakrat z Angleži in dvakrat z Grki. Angleže so odpravili z 2:0 in 5:2, Grke pa s 4:1 in 4:2.

Turki na tekmi proti Angliji:Tekst: D.P.

Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 21.02.2024 | Futsal AA
  Po vodstvu klonile proti Franciji
  Slovenija in Francija sta se v Slovenskih Konjicah sklenili futsal dvodnevje. Prva tekma se je končala z remijem (2:2), druga pa z zmago Francije (1:3). Edini, tudi vodilni gol Slovenije, je dosegla Ines Ermenc.
 • 20.02.2024 | Futsal AA
  Po preobratu remi s Francijo
  Slovenija in Francija sta se v Celju pomerili na prvi od dveh prijateljskih tekem, tekma pred nekaj več kot 200 gledalci se je končala z rezultatom 2:2. Za Slovenijo sta zadeli Anja Ložar in Maša Novak. Ekipi se bosta v sredo, 21.2., ob 17. uri.
 • 06.02.2024 | Futsal AA
  V 40. minuti do remija s Hrvaško
  Slovenija in Hrvaška sta v Podčetrtku odigrali še drugo prijateljsko tekmo v nekaj dneh. Nocoj je bilo 2:2, gola sta dosegla Jeremy Bukovec in Žan Janež.
 • 05.02.2024 | Futsal AA
  V torek v Podčetrtku
  „Želja je, da smo rezultatsko in v sami igri uspešnejši, kot smo bili v soboto. Je tudi res, da je do torka malo časa, da bi nekaj drastično menjali. Ti dve tekmi s Hrvaško jemljemo bolj kot pripravo na to, kar sledi: decembra začnemo kvalifikacije za evropsko prvenstvo. Sestavljamo koščke za naš končni izdelek,“ tekmo proti Hrvaški napoveduje Žiga Čeh.
 • 03.02.2024 | Futsal AA
  Tesen poraz proti sosedom
  V Štorah v Športni dvorani je Slovenija tesno z rezultatom 1:2 klonila proti Hrvaški. Gol za Slovenijo je dosegel Jeremy Bukovec. Ekipi se bosta vnovič pomerili v torek, 6.2., ob 17.30 v Podčetrtku.
 • 03.02.2024 | Futsal AA
  Danes v Štorah prva proti Hrvaški
  Članska futsal reprezentanca je sinoči trenirala v Podčetrtku, danes ob 18.30 pa jo v Štorah čaka prva od dveh prijateljskih tekem s Hrvaško. Drugo bo na sporedu v torek, 6.2., ob 17.30 v Podčetrtku
 • 02.02.2024 | Futsal AA
  Razpoloženi pred reprezentančnima tekmama
  Pred našimi reprezentanti sta tekmi proti Hrvaški, jutri že prva v Štorah. Kar nekaj reprezentantov pa uspešno igra na tujem.
 • 01.02.2024 | Futsal AA
  Pripravljeni na Hrvaško
  Članska futsal reprezentanca v letu 2024 pričenja nov cikel priprav in prijateljskih tekem. V soboto, 3.2., bo Slovenija v Štorah ob 18.30 gostila Hrvaško, s katero se bodo varovanci selektorja Tomislava Horvata pomerili še v torek, 6.2., ob 17.30.
 • 30.01.2024 | Futsal AA
  V Štorah in Podčetrtku proti Hrvaški
  Članska futsal reprezentanca v letu 2024 pričenja nov cikel priprav in prijateljskih tekem. Z mislijo so vsaj malo že pri decembrskem pričetku kvalifikacija za evropsko prvenstvo v futsalu, ki bo potekalo januarja 2026 v Litvi in Latviji.
 • 18.01.2024 | Futsal AA
  Razigrani Turk dvakrat zadel
  V Italiji se je vnovič izkazal naš reprezentant Teo Turk, prvo tekmo v koledarskem letu 2024 je na Hrvaškem odigral Jeremy Bukovec. Med strelce so se vpisali še Matej Fideršek, Matej Gajser in Rok Grželj.

DELI NA